SL: Crvena zvezda brani titulu

Prethodnu sezonu Superlige Srbije obeležili su Crvena zvezda i povratak Nenada Peruničića u srpski rukomet. Neki reprezentativci (Bojan Beljanski, Dobrivoje Marković, Rajko Prodanović) odigrali su poslednju sezonu u domaćem šampionatu i ostavili svoje klubove značajno oslabljene u narednom periodu. Ove godine glavni konkurenti za trofej ponovo su Crvena zvezda i Kolubara, ali i Partizan Si&Si, Tarket, Metaloplastika...

Izvor: Nina Kolundžija

Sreda, 01.10.2008.

01:24

Default images

Iako su iz kluba otišli Nenad Peruničić i Nenad Maksić, Crvena zvezda i ove sezone važi za favorita u domaćem šampionatu. Čini se da je najveće pojačanje ekipe trener Igor Butulija koji je letos došao na klupu ’’crveno-belih’’. Osim njega u redove šampiona Srbije stigli su i neki mladi igrači Rašić, Ilija Sladić, Nemanja Zelenović... Ambicija je odbrana titule koja ove godine može biti otežana igranjem na dva fronta odnosno učešćem i u Ligi šampiona.

"Zvezda je od 2004. godine tri puta bila državni prvak, ali nije igrala na odgovarajući način. Naša liga nije jaka kao ranije i sa takvim rukometom ne može da se prođe u Evropi. Dešavalo se da izgubi sa deset golova razlike od ekipa koje nemaju potencijal", rekao je Butulija i dodao da titule u Srbiji nisu mnogo važne jer ’naša liga nema težinu’.
RK Kolubara
Rukometaši Kolubare su bili najprijatnije iznenađenje prošle sezone. Završili su na drugom mestu na tabeli, bili su finalisti Kupa i učinili su prvenstvo neizvesnim do poslednjeg kola. Okosnica tima iz Lazarevca ostala je ista a stigla su i četiri pojačanja.

‘’Prošle godine smo bili prijatno iznenađenje, vicešampioni i finalisti Kupa. Samim tim, imamo obavezu da ove sezone budemo još bolji. Ciljevi su vezani za osvajanje jednog domaćeg trofeja i što bolje igre u Evropi’’, rekao je trener Kolubare Vladimir Dragićević.

Veliki rivali svakako će biti i trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa iz prošle sezone Proleter Naftagas i Mladost iz Čačka. Zrenjaninci će biti oslabljeni zbog odlaska jednog od najboljih igrača Momira Rnića u slovenački klub Gorenje.

Partizan Si&Si je prošle sezone osvojio Kup Srbije ali je zbog loših partija u šampionatu završio na sredini tabele. Čelnici kluba su najavili bolje rezultate, a ambicije su odbrana trofeja u Kupu i titula prvaka Srbije. Reprezentativac Srbije Milan Ćorović je jedno od najvažnijih pojačanja kao i iskusni bek Zoran Martinović. 24-godišnji Ćorović potpisao je jednogodišnji ugovor sa ’crno-belima’, a do 2005. je igrao za Crvenu zvezdu. Partizan je u pripremnom periodu odlično igrao i osvojio turnir ’’Trofej Kragujevca’’.
RK Tarket
Tarket je ostao bez dvojice reprezentativaca, Bojana Beljanskog i Marinka Kekezovića. Tim uglavnom čine mladi rukometaši i trener Aleksandar Savić smatra da je cilj proizvodnja igrača.

’’Sigurno je da kada vam odu takva dva igrača, koja svoje mesto imaju i na širem spisku reprezentacije da ste oslčabljeni. Ono što je pozitivno ovi mladi igrači su iskusniji po godinu dana i mi gledamo da time nadomestimo odlaske iskusnijih igrača. Mi se fokusiramo na proizvodnju igrača’’, rekao je Savić za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Slična situacija je u još jednoj ekipi iz Vojvodine, Jugović Unimetu. Levo i desno reprezentativno krilo Dobrivoje Marković i Rajko Prodanović preselili su se u Španiju. Klub iz Kaća je odlično igrao prvi deo prošle sezone i dugo su bili u vrhu. Međutim, posle zimske pauze dolazi do pada forme, povreda igrača i to je dovelo do loših rezultata.
’’Izgubili smo na individualnom kvalitetu, iskustvu pa i ekipnu uigranost, kako u fazi odbrane tako i u napadu, a naročito kontranapadu koji je bio naša osnovna snaga. Ovaj sastav je među najmlađim u Super ligi osnovna snaga je ogromna borbenost i motivacija koju pokazuju na svakom treningu i na svakom meču. Imamo puno debitanata i nekoliko igrača koji su došli da se kroz dobre igre u Kaću nametnu i pokušaju da nađu inostrani angažman. Veliki gubitak za nas je povreda Dabetića, koji je igrama u pripremnom periodu najavljivao sjajnu sezonui pokazao daje reč o odličnom igraču, koji samo sticajem okolnosti nije napravio značajniju karijeru’’, rekao je trener Jugovića Vladan Jordović.

Metaloplastika Zorka Keramika još jedan klub čije je najveće pojačanje trener. Na mesto šefa stručnog štaba došao je bivši reprezentativac Jugoslavije i nekadašnje najbolje levo krilo sveta Mile Isaković kome će pomagati prvi trener Slavko Novaković. Šapčani su prethodne sezone bili u gornjoj polovini tabele, a ove sezone i oni će jurišati na titulu.

Vojvodina Železničar je prethodnih sezona imala finansijskih problema i bilo je neizvesno da li će klub ostati u Super ligi. Nekoliko ključnih igrača i dalje je u timu, pre svih, levo krilo Aleksandar Knežević i bekovi Vladimir Mandić i Miloš Barišić. U Kuršumliji je konačno završena izgradnja hale pa će rukometaši Planinke Prolom Vode konačno igrati u svom gradu. Kada je u 2. kolu gostovao Partizan 3000 ljudi je posmatralo taj meč.

Ekipe koje mogu da pokvare planove kandidatima za titulu i ’otkinu’ im koji bod su, Župa, ORK Niš, kragujevački Radnički, i PKB, kao i novi Superligaši Priboj i Crvenka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: