Kriza rezultata Ane Ivanović

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je sa turnira u Pekingu, porazom u četvrtfinalu od Kineskinje Đie Ženg. Otvoreno prvenstvo Kine označilo je još jedan turnir na kojem Ivanovićeva nije prošla dalje od 3. kola. Neuspeh u duelu sa Žengovom je četvrti poraz Ivanovićeve u poslednjih sedam mečeva. Posle do sada najvećeg uspeha, osvajanja titule na Rolan Garosu i skoka na prvo mesto na svetskoj rang-listi, usledio je nagli pad forme. Od početka avgusta zabeležila je samo tri pobede, a trenutno se nalazi na četvrtom mestu WTA liste.

Izvor: B92

Petak, 26.09.2008.

15:27

Default images

Dejan Vraneš, trener Ane Ivanović iz juniorskih dana i aktuelni selektor nacionalnog tima, ipak, smatra da nema razloga za uzbunu, s obzirom da je pad forme isključivo posledica povrede. Ivanovićeva je pauzirala skoro mesec i po dana, pa još uvek traži formu, smatra Vraneš.

"Ne može da se kaže da je to serija loših rezultata, pošto treba imati u vidu da je Ana dugo bila bez treninga, a tek nedavno je počela da trenira. Ipak joj treba vremena da se vrati u takmičarsku formu i to ne može da učini preko noći. Vidimo da je u Pekingu igrala znatno bolje nego u Tokiju. Kineskinja Ženg nije ni malo lak protivnik, tako da ovaj poraz u tri seta nisu toliko loše vesti koliko ljudi sa strane komentarišu", kaže Vraneš za B92.

Ana Ivanović je i sama nakon poraza u Pekingu izjavila da je zadovoljna nastupom u Kini, jer je primetan napredak u odnosu na dosadašnje nastupe, a da je najteži period iza nje smatra i Vraneš.

"Ana igra sve bolje i siguran sam da će na nekom od narednih turnira napraviti dobar rezultat. Ipak, treba vremena za povratak u vrhunsku takmičarsku formu, naročito posle tako duge pauze".
AP
Sa druge strane, nekadašnji selektor Radmilo Armenulić smatra da povreda više nije glavni uzrok loših igara Ane Ivanović.

"Povreda uopšte više nije u pitanju. Mislim da je u pitanju psihološki trenutak, da ona ne može da se oporavi od prethodnih poraza i da joj to smeta u daljoj igri. Ipak, to se dešavalo i drugim vrhunskim teniserkama, tako da se nadam da će i Anu to da prođe", kaže Armenulić.

Povlačenjem Belgijanke Žistin Enan, ženski tenis ostao je ove godine bez jedne od najboljih teniserki u ovoj deceniji, ali je konkurencija u vrhu i dalje izuzetno teška, smatra Armenulić.

"U jednom trenutku je oko 5-6 teniserki otišlo sa rang-liste računajući Belgijanke Enan i Klajsters, Davenport koja je bila u drugom stanju i Morezmo koja je bila povređena, tako da se smanjila konkurencija pri vrhu. Ipak, sa velikim brojem mladih talentovanih teniserki, pre svega onih iz Rusije na vrhu je i dalje teško, tako da bi Ana i Jelena trebalo da vode računa o tome".

Rezultati Ane Ivanović od titule na Rolan Garosu:

Vimbldon:
Ivanović – De La Rios 2:0 (6:1, 6:2)
Ivanović – Deši 2:1 (6:7, 7:6, 10:8)
Ivanović – Ženg 0:2 (1:6, 4:6,)

Montreal:
Ivanović – Kvitova 2:1 (6:3, 4:6, 6:3)
Ivanović – Pašek 1:2 (2:6, 6:1, 2:6)

US Open:
Ivanović – Duševina 2:1 (6:1, 4:6, 6:4)
Ivanović – Koan 1:2 (3:6, 6:4, 3:6)

Tokio:
Ivanović – Petrova 1:2 (1:6, 6:1, 2:6)

Peking:
Ivanović – Korne 2:0 (6:1, 7:6)
Ivanović – Ženg 1:2 (6:7, 6:2, 4:6)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: