Evroliga se "igrala" sa kladioničarima

Posto je to verovatno najduzi put - od "sta bi kad bi " do "sta je tu je ", nemam sumnji da je gotovo uludo trosenje vremena pojasnjavati neke stvari. Kao i svaki put do sad, Evroliga se "igrala" sa kladionicarima. Bilo je raznih rezultata, ali ovoga puta necu previse pisati o tome, vise bih "preleteo" preko ovog kola.

Izvor: B92

Subota, 09.11.2002.

13:39

Default images

Skipper je opet izgubio, Scepanovic je igrao, ali to nije promenilo ishod. Citava kosarkaska Evropa bruji o smeni trenera Bonicolija, navodno su mu dani vec odbrojani. Naravno, za ocekivati je da su i igraci culi takve price, tesko je raditi u takvoj atmosferi.Kao naslednik se spominje Neven Spahija, ali ostaje da se vidi da li ce "nirvanu" u Novom Mestu zameniti "katapult" foteljom prvog trenera u Bolonji.

AEK je ponovo izgubio, Kakijusis jednostavno e moze sam, kvaliteti nekih drugih iz te ekipe potpuno zavise od kvaliteta lidera - jednostavno, nisu tog kvaliteta da nose,mnogo su bolje vodonose.

Alba je prebila Cibonu uzduz i popreko, Stanojevic im je uradio svasta, uz pomoc Lollisa. Nisam ni sumnjao u to, nemaju Zagrepcani "mesa".

Barselona je i dalje neporazena, Pesic i Bodiroga i dalje sa 100% ucinkom, na veliko nezadovoljstvo kojekakvih spanskih mediokriteta. Pobedjena je odlicna ekipa, koju mnogi vec vide na Final fouru, bas u Barseloni. Garbajosa i Nikola mnogo ispod ispod nivoa.

PAO je dobio u Vitoriji, bas kako je Obradovic i najavio. Mozda ta najava nekome zvuci nadobudno, ali kada dolazi od coveka koji je uradio sto niko nije, nekako drugacije zvuci. Kako god, gosti odose kuci sa bodovima, a Tau sa problemima - izmedju ostalog, prijavljeni su zbog incidenta na kraju meca, izgleda je bilo raznovrsnih napada na sudije.

PAO je odrzao ravnotezu pod oba kosa, a to je preduslov za pobedu protiv centarski orjentisanog TAU. Grifit - 18m - 0 poena.
U Malagi su najzad videli pobedu domaceg tima, izgleda je period "najruznije kosarke u Evropi" iza Maljkovicevog tima. Pobedjeni su super-shopperi iz Sijene, ovog puta zasutavljeni na 74 p . Ono sto sigurno nije bilo ocekivano - domacin je potpuno nadskakao goste : 42-27.

Olimpija je "otresla" i strasni Maccabi, a u B grupi je svaka pobeda vazna. Nije slucajno da su Ljubljancani tu gde su, svaka cast na igri. Ilijevski ponovo odlican, u utakmici koja za njega ima posebnu vaznost - protivnik mu je bio Udrih, navodni wunderkind za koga su Izraelci dali gomilu para, proslogodisnji igrac Olimpije.

Buducnost je dosla do pobede, posle produzetka, ali to je ustvari najmanje bitno. Zalgiris je odmah promenio trenera, Buducnost ce se verovatno jos radovati.

Ne znam koju rec da upotrebim za ono sto je ULker ucinio Bolonjezima u Istanbulu. 28 poena razlike, potpuno razmontiravanje, a radi se o timovima sa silnim novcem ulozenim u njih. Izgledalo je da se Viruts stabilizovao, reklo bi se sad da nije. Mozda lose vece, vec za vikend se igraju nacionalna prventsva.CSKA je , normalno, pobedio Real, a svemogucem Imbrodi ( bilo je i takvih naslova posle one pobede i Indijanopolisu ) je postalo klizavo. Scariolo je sklonjen jer se htelo napred, ali tih koraka jos nema.Svi povredjeni su igrali, li dzbe. CSKA se oporavio od porslonedeljnih 99 u Vilerbanu, sveo Spance na 75 i dobio.
Olimpijakos je pobedio, naizgled bi se reklo da su se malo sredili posle Cankovog kosa prosle nedelje.Zavrasenko je otpusten ( navodno nije propustio priliku da nokautira Lefterisa _doveden je iskusni Morales,a minuti su dati i novajliji, super atleti Evansu. Asvel drugaciji sa i bez Gulyasa, ovog puta Madjar je brzo usao u penale.

Partizan je propustio bas dobru priliku da doje i do druge pobede u Evroligi. Krstic se vratio, ali nije bilo dominacije protiv Poljaka, koji su dobar deo utakmice igrali bez petice, cak su i cetvroke radile centarske poslove. Prezentovan je i novi stranac House. Trenuci kada se lomila utakmica su mogli i pametnije da se odigraju, ali ne mogu da shvatim da sudije dozvole sebi da direktno, jednom odlukom odlucuju pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: