NCAA: Poznati svi učesnici "sweet 16"

SREDNJI ZAPAD Utah – Kentucky 54 : 74 Kentucky je opravdao poziciju broj 1 i došao do 25. uzastopne pobede u ovoj sezoni. Na taj način su se plasirali medju Sweet 16,po deveti put u 11 sezona. Ako se istorija i tradicija uzimaju kao ozbiljne stavke, Utah nije ni imao šanse. Svih 5 medjusobnih susreta Kentucky je rešio u svoju korist, mada se mora priznati da su ovoga puta dobro prosli – prosečno su gubili sa 21 poenom razlike u prethodna 4 meča.

Izvor: Aleksandar Džikiæ, pomoæni trener KK Partizan Mobtel

Ponedeljak, 24.03.2003.

12:34

Default images

Rick Majerus, trener Utaha, nema na raspolaganju sve svoje igrače, tacnije igra bez onog koji je kičma ekipe, Britton Johnsena ( oboleo od mononukleoze ), jedinio pravo centarsko rešenje. S druge strane, Estill je dominirao reketom, izmedju ostalog jer nije bio udvajan tokom utakmice, tako da je završio sa 18p i 10 sk. Utah je ubedljivo nadskakan, dok je odbrana Kentuckyja  protivnika svela na šut ispod 40% .

Indiana – Pittsburgh  52 – 74
Baš kao i u prethodnom slučaju, lošije plasirani nije bio ni blizu pobede. Indiana je završila sezonu koja će morati brzo da se zaboravi. I završnu utakmicu su odigrali loše. 16 izgubljenih, 52 data koša, i 17 skokova? To ne da nije dovoljno za Pittsburgh, nije to dovoljno ni za mnogo bolje ekipe. 

ISTOK

Oklahoma State – Syracuse  56 : 68
Početak utakmice je obeležila dobra ofanzivna tranzicija Oklahoma Statea. Ekipa trenera Suttona je na taj način izbegla probleme koje donosi odlična zona Syracusea, u rasporedu 2 – 3. Medjutim, kada je protivnik produbio odbranu i prešao i na pressing preko celog terena, OSU je morao da nalazi rešenja protiv zone, u koju se Syracuse vraća posle presinga . Jedino što im je dozvoljeno je bio šut spolja, a ovo je bilo jedno od onih večeri kada se ništa ne pogadja. 19 – 3 za 3 poena, ukupan šut od 35 %, i na sve to mizernih 45% sa slobodnih bacanja.Syracuse se vratio iz minus 17 i pobedio prilično ubedljivo. To je još jedna od skola iz konferencije Big East koja je prosla dalje – praktično, sve 4 su medju 16 :

Syracuse, Notre Dame, Uconn i Pittsburgh…inače, odluka da samo 4 tima ove konferencije, verovatno jedne od 3 najjače u čitavom takmičenju ( ako ne i najjace ) budu medju 64 je izazvala mnogo negodovanja…boljeg rešenja dileme ko je u pravu ne može biti .Syracuse ima za sledećeg protivnika ekipu Auburna.

Auburn – Wake Forest  68 – 62
Auburnu mnogi nisu našli mesto u svojim projekcijama najboljih 64. Kako god , pobeda nad St Josephom u prvom , i sada nad Wake Forestom u drugom kolu je potvrda dobre procene komisije NCAA. Pobedom nad šampionom ACC konferencije, Auburn je dobio pravo da se oproba protiv Syracusea , u pokušaju da se nadje medju elitnih 8. obostana tvrda odbrana i loše šutersko veče. Uz to, igrači drugog nosioca su već glavama bili na meču sa sledećim protivnikom…Nema opuštanja na ovakvim turnirima. 

Butler – Loisville  79 – 71
Butler je škola od tek nešto više od 4000 studenata ,.Ako se sećate filma Hoosiers i one male neugledne dvorane – e baš je to njihova dvorana. Mala škola, u svakom smislu. Naročito kada vam je protivnik Louisville, predvodjen Rick Pitinom. E ta,mala škola je prošla ovu veliku I izborila svoje mesto u Sweet 16. Utakmica je praktično bila obračun 2 odlična strelca – Archeya kod Butlera i Gainesa kod Louisvilla. Obojica su postigla po 26 poena, s tim sto je Archey ( inače rekorder i divizije NCAA po broju uzastopno datih slobodnih bacanja – 85 ) za 3 poena šutirao fenomemalnih 9-8 , dok je Gaines bio “slabiji” sa 10-6. Medjutim , podršku Archeyu su dali i njegovi saigrači – ukupno 14 trojki, uz procenat 64%!!! – pre svih Monserez , 7-4 za 3p, 9 asistencija .Butler igra odlično već drugu godinu zaredom. Prosle sezone ih nisu ni uvrstili medju 64. Ove sezone su medju 16. Sledeći protivnik im je Oklahoma.
JUG 

Maryland – Xavier  77 : 64
Jos jedna pobeda lošije ocenjenih. Šesti Maryland,što je njihova najniža startna pozicija   od `96., je pobedio treći Xavier. Marylandu je ovo deseto uzastopno igranje playoffa NCAA i ukupni 13 plasman medju 16. Proslogodisnji sampion je I dalje u poziciji da brani titulu, iako su ove sezone ostali bez 4 startera , medju kojima su i Juan Dixon, Chris Wilcox i Lonny Baxter ( svi u NBA ).Ekipa Gary Williamsa igra po poznatom receptu koji odbranu ističe kao presudni factor ( ove godine protivnici Marylanda šutiraju tek 38% ), što se ponovilo I protiv Xaviera, koji je praktično sam sebe sahranio, šutirajuci 29% u prvom delu utakmice. Vec u prvom poluvremenu je bilo dvadesetak razlike, što je iskusnom treneru dalo šansu da da priliku čak desetorici igraca, i tako odmori startere pred sledeću utakmicu protiv pobednika meča Florida – Michigan State. 

Michigan State – Florida  68 – 49
Još jedno iznenadjenje…ili možda i nije . Težak poraz za ekipu Billy Donovana, koji iznova podgreva priče o njegovoj sposobnosti da tim sprovede kroz playoff – treći put zaredom njegova ekipa ne može da “prebaci” prvi vikend turnira.Iako drugi nosilac, Florida ne ide dalje. Ne može se dalje ako postignes 48 poena.Ova utakmica je počela jos pre početka sezone kada je najbolji igrač prep-igrac drzave Michigan Anthony Roberson odlučio da studira na Floridi, umesto na MichiganStateu, koji je takodje bio veoma zainteresovan ( pratili su ga bukvalno 4 godine…uz to, rodjen je i živeo na ‘5 minuta “ od škole ).

Sinoć su igraci MS uradili sve da pokažu Robersonu šta misle o njegovom potezu – ostao je bez poena , za 25 minuta igre ( s druge strane, briljiali su igrači koji sada igraju njegove minute ). Već posle 20 minuta bilo je jasno da Florida ove sezone nije igrala gore, baš kao što MS nije igrao bolje. Po starom dobrom običaju, ekipa Tom Izzoa je nadskakala protivnika ( neverovatno – za 8 sezona , njegova ekipa je nadskakala protivnike u 89% utakmica !!! ), a na to se nadovezao odličan šut – 70 % u prvom poluvremenu, ukupnih 55 % ). S druge strane, Florida je šutirala jadnih 24% za 3 poena I 37 % tokom utakmice. 

Purdue – Texas  67 – 77
Texas ima dobru ekipu i najboljeg igrača Amerike, TJ Forda. A što to znači ? Pa ova je utakmica najbolji pokazatelj. Purdue je igrao odlično, praktično je pratio favorite tokom cele utakmice, da bi se sve svelo na kreativnost i kvalitet Forda, koji je i poentirao i servirao poene za svoje saigrače. 178cm visoki košarkaš je završio utakmicu sa 21p, 9 sk, i 8 asi !

Texas se vraca u San Antonio, što je praktično domaći teren, gde ih čeka utakmica sa Connecticutom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: