Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.09.2014.

22:33

Teodosić: Sale je jedini verovao

Srpski košarkaš Miloš Teodosić rekao jea je sjajan osećaj biti na balkonu Skupštine Beograda i sa sunarodnicima proslaviti osvajanje srebra na Mundobasketu.

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Default images

Reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Španiji poražena od Sjedinjenih Država sa 129:92, a u ponedeljak joj je priređen doček ispred Starog dvora u Beogradu, gde se okupilo 20.000 ljudi.

Neverovatan je osećaj izaći na balkon i biti dočekan od svog naroda. Saigrači i ja nismo mogli ni da zamislimo kako to izgleda, a posebno mi je drago što smo usrećili ljude u Srbiji. Iskreno, nisam očekivao srebrnu medalju, a jedini je u to verovao selektor Đorđević. Verovali smo da možemo do četvrtfinala, a ostalo je bila premija”, rekao je Teodosić.

Teodosić je istakao da je državni tim napravio sjajan uspeh za srpsku košarku na Mundobasketu u Španiji.

Pokazali smo da smo zemlja košarke i verujem da ćemo imati još više uspeha. Cilj su Olimpijske igre u Riju 2016. godine i na dobrom smo putu da to i ostvarimo”, naveo je Teodosić.

Teodosić je izabran u idealnu petorku Svetskog prvenstva, na kojem je prosečno postizao 13,6 poena, 4,4 asistencije i 2,1 skok.

Znači mi to priznanje kao i svakom igraču. Ipak, do njega ne bih došao da nisam imao pomoć saigrača i stručnog štaba. Ova nagrada je i njihova”, istakao je košarkaš moskovskog CSKA.

Centar reprezentacije Srbije Raško Katić istakao je da je kao dečak maštao o tome da se nađe na balkonu Starog dvora.

Doček je bio fenomenalan, ostvario nam se san. Niko nije očekivao da se nađemo u finalu, ali mi smo to ostvarili. Nismo imali strah ni protiv selekcije SAD, ali oni su bili jednostavno bolji i zasluženo osvojili zlato”, naglasio je Katić.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga rekao je da su igrači zaslužili doček kakav im je priređen.

Bili su najbolji kada je bilo najpotrebnije, u mečevima protiv Grčke, Brazila i Francuske. Iako smo imali problema na početku turnira, izdigli smo se i došli do srebra. Momci su dostojno nosili državni dres i obradovali naciju, možemo da budemo ponosni na njih. Čestitam im na velikom uspehu, teren nikad ne laže, oni su sve na njemu rekli”, rekao je Bodiroga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve