Gurović: Bićemo još bolji u Riju

Milan Gurović rekao je da srebro na prvenstvu sveta u Španji predstavlja ogroman uspeh i dodao za dve godine na Igrama u Rio de Žaneiru očekuje još veći uspeh.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

13:25

Default images

"Svaka čast momcima na srebru, pokazali su karakter u završnim mečevima. Bili su najbolji kad je najpotrebnije. Možda su malo u grupnoj fazi bili stegnuti, ali to je normalno jer se od nas uvek očekuju najsjajnija odličja. Vremenom su proigrali i mislim da je Đorđević uradio pravu stvar. Ne znam šta im je rekao, ali su odigrali za svaku pohvalu".

Srbija je u finalu Mundobasketa u Madridu izgubila od SAD sa 129:92.

"Drim tim je bio neprikosnoven tokom čitavog turnira. Pokazali su da su najbolji. Moramo da budemo ponosni što smo igrali sa njima i pokazali svetu da je biti drugi velika stvar za ovako malu zemlju. Ovo je ogroman uspeh reprezentacije, sada će tereni ponovo biti puni dece. Videli su nove idole u Teodosiću, Bogdanogiću, Bjelici, Joviću i ostalima", kazao je Gurović.

On je kao član selekcije Srbije osvojio titulu svetskog prvaka 2002. godine, a još se pamti njegova odlična partija protiv Amerikanaca u četvrtfinalu.

"Fizički su Amerikanci dominantni protiv svih. Čak ni Španija ne bi mogla da im parira. To se videlo po trčanju, kontranapadima, skoku, a u finalu ih je hteo i šut. Za dve godine u Riju može da bude drugačije. Na ovom SP smo 'dobili' Raduljicu, Bjelica će biti dve godine stariji, a Teodosić u najboljim godinama. Kaliniću su tek 22 godine, očekujem dosta od Bogdanovića, a siguran sam da će isplivati još neki talenat do tada", zaključio je Gurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: