Nova vest
Košarka

Subota, 06.09.2014.

19:19

Slobodan, a radni dan

Lagani trening u Madrid Areni, rad u press centru, kratka šetnja kroz Parque del Retiro pa mečevi osmine finala Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tako izgleda dan sportskog novinara u Madridu.

Počeo je sat kasnije nego radnicima u državnoj administraciji u Srbiji.

Prerano za Špance. Porta de Sol je sinoć bio krcat kao mravinjak, jutros pust. Nije bilo ni animatora prerušenih u Mikija i Mini Maus.

Naši košarkaši trenirali su od 9.30 do 10.30, a poslednjih deset minuta mogli su da budu prisutni i novinari i snimatelji. Podeljeni u dve grupe, igrači su imali lagani šuterski trening. Još jedan imaće večeras i poslednji uoči utakmice sa Grčkom sutra ujutro. Odmah posle reprezentativaca Srbije, trebalo je da treniraju i igrači Grčke, ali se nisu pojavili. Oni su sinoć imali prvi susret s Palacio de Deportes de la Comunnidad de Madrid ili kraće Madrid Arenom.

Već na treningu mogla je da se nasluti namera organizatora da naprave atmosferu sličnu onoj u londonskoj O2 areni tokom završnog Masters kupa za tenisere. Teren osvetljen, publika u mraku. Slično je bilo i tokom završnog turnira Evrolige u Milanu. Iskreno, takva ambijent mi je prihvatljiv za teniske mečeve, za košarku ne. Mada, na prvoj utakmice osmine finala, atmosfera i podseća na pozorišnu.

O utakmici sa Grčkom ne bih pisala. Saša Ozmo je napisao odlično analizu sutrašnjih protivnika, a na našem sajtu možete da pročitate i vidite kakva su očekivanja našeg selektora i igrača.

Dok se Francuska i Hrvatska bore za mesto u četvrtfinalu, moje radno okruženje izgleda ovako.

P.S. Španci naviijaju za Hrvate, da ne kažem protiv Francuza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve