Nedelja, 14.09.2014.

13:33

Đorđević: Favoriti su, ali može se sa svima

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je selekcija SAD favorit u finalu Svetskog kupa (21.00).

Izvor: B92

Ðorðeviæ: Favoriti su, ali može se sa svima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

mpk

pre 9 godina

(s55, 14. septembar 2014 16:36)

Slučajno sam zaboravio BB-a. Pa, on je po potencijalu tu negde malo ispod Rakoča ili Vujanića. Dakle, biće dobar, ali teško da će ikad biti najbolji strelac EL kao Igor ili da će moći sam da vodi ekipu do finala kao Vujanić.

Ponosna Srpkinja

pre 9 godina

Veceras u 21 sve ce stati u Srbiji i sve oci i srca bice usmerena samo na jedno mesto u Spaniju na nase divove. Vi ste razlog zbog kojih se ovih dana ne ide na ispite, vi ste razlog zbog koga se ne spava i slavi vi ste razlog 90% osmeha ovih dana vi ste razlog srece i lupanja srca. Zato i veceras kao i prethodnih dana igrajte srcem za najlepsu zemlju na Balkanu, za dres, za svakog od nas pojedinacno jer iza toga se krije uspeh (to ste vec do sada shvatili). Ne znam da li cete pobediti veceras ili ne, jedino sto znam je da ceo dan razmisljam o vama i da sto vise vreme prolazi tj sto se vise priblizava utakmica ja imam sve vecu tremu (kao da ja treba da istrcim na taj parket) ne znam zasto me drma tolika euforija, jedino sto znam je da se nadam da cete pobediti veceras, a da i ako ne pobedite opet cete biti docekani kao sampioni ovde jer vi to i jeste NASI SAMPIONI. Srecno momci! I sto kaze Sale videcemo da li oni mogu da igraju protiv Srbije, a ja bih samo dodala videcemo da li oni mogu protiv miliona srca koja ce veceras kucati kao jedno. I zapamtite sta god da uradite vi ste nasi ZLATNI MOMCI.

alo bre

pre 9 godina

Ne znam zbog čega se stvara euforija igranja finala? Nemamo nikakve šanse protiv USA, tako da je i ovo do sada uspeh. Prognozirao sam pre prvenstva 9-12 mesto i kritike selektora Djordjevića ali se to nije ostvarilo. Uz dosta i sreće i ako Amerikanci počnu ranije da slave možemo da izvučemo častan poraz 15-20 razlike.Ukoliko utakmica krene loše ne treba mnogo zapinjati i izazivati bez potrebe USA .....ovo stalno pominjanje igraj i pobedi samo doliva ulje na vatru..samo ćemo ih dodatno razgneviti i motivisati a to nam sada namjanje treba. Znači odigrati, bez mnogo upinjanja i gledati da što pre i što bezbolnije prodje.

Ti mora da se nikad nisi bavio sportom.Castan poraz se ne ostvaruje kad kao p..k..a izadjes na teren i cekas kraj meca,nego kad ostavis srce na terenu pa sta bude.Ko kaze da su ameri jaci,gde to pise.Pazi vecina ovih americkih kosarkasa nije odigralo jaku pley-off utakmicu u karijeri,a kamoli se borio za neko finale.Mozda su odlicni individualisti ali su kao tim blato.

R2D2

pre 9 godina

Mislim da Sale nije ispao fer sto se nije zahvalio organizatorima sto su nam izasli u susret i omogucili nam da se sa Amerikancima ne sretnemo pre finala.

Juzna Pruga

pre 9 godina

Sale je bio nekada u drugom timu Partizana a onda se sve promenilo njegovom trojkom u Istanbulu. Kasnije je dao jos jednu protiv Hrvatske u polufinalu. Pa i one protiv Litvanije sa Sabonisom. Lepo je videti da Partizanova kosarkaska skola ne daje samo dobre igrace vec i vanserijske trenere i selektore. Verovao sam da posle Obradovica i Vujosevica ce nastupiti period sushe ali sam se na srecu prevario. Stasao je jos jedan crno-beli vuk i to na klupi Srbije. Gde je najteze. SALE NACIONALE!

Komša

pre 9 godina

Samo u meso!Do kraja.
Marković čivek odluke - koliko bude bio u stanju da rastereti Tea toliko ćemo se naigrati (prenos lopte će biti problem).
Borba pa šta god bude neće biti zamerke.

s55

pre 9 godina

2002. kad smo pobedili USA imali smo: Najboljeg igrača Evrope (Bodiroga), 2 NBA All star igrača (Peđa i Divac), 2 solidna NBA igrača (Jarić, Drobnjak), 3 vrhunska EL igrača (Rakoč, Vujanić, Tomašević) + nepredvidivi Gurović i Kotur, koji završava posao... Sada imamo 2 vrunska EL igrača (Teo i Krle), 1 solidni EL igrač (Bjelica), 1 EL i NBA promašaj (Braduljica), 4 prosečna ABA igrača (Kalinić, Jović, Simon, Raško), 1 prosečan ULEB kup igrač (Marković) i jedan ložač (Štimats)... A Ameri daleko ozbiljniji tim nego 2002. I vi mislite da mi imamo neke šanse? Ajte, ljudi molim vas :)
(mpk, 14. septembar 2014 14:49)

Bravo, odlicno poznajes kosarku samo me interesuje zasto si preskocio BB ili i nemas pojma da on uopste igra. Ajde sada da cujem misljenje i za njega pa da kompletiras gluposti o kojima pises.

dragutin

pre 9 godina

Ameri uopste nisu odigrali jedan jak mec na ovom prvanstvu svi najbolji timovi su izginuli na nasoj strani kostura dok su oni setali do finala jedina sansa nam je da su van forme i da cemo da ih sokiramo kao sto su Francuzi sokirali Spance.Niko u Americi ne daje ni pet para za ovaj mec i titulu pa ce mozda malo da klonu duhom.

Strucnjak

pre 9 godina

Markovic na Karija, Kalina na Hardena, Radulja prebije Unibrow-a Davisa, Bjelica nadskoci Fareeda, a za to vreme uz Boziju pomoc Teo i Bogdan zatrpavaju kos...Stimara u transu, Rasko jase Rose-a i mlati peskirom, Sale mirno stoji, Simon dize pehar, a Muta vice-TO JE SVE NORMALNO!!! NAPRED SRBIJA!

Alo, Alo

pre 9 godina

Mislim da na ovom prvenstvu nije bio nekih velikih iznenadjenja. Iznenadjeni smo samo mi srbi pobedama nasih protiv Grcke ili Brazila. Niko nije nikad otpisao Srbiju, sem nas samih naravno. Uglavnom isti koji su ocekivali da se vratimo kuci u 1/8 finala su sada i najveci "optimisti" pa posle utakmice ako izgubimo ce pljuvati ponovo po svemu. Ja bih cestitao nasem treneru i igracina na perfektno uradjen posao, i naravno hladnih glava da igraju veceras pa nek bude sta bude

crush

pre 9 godina

Ako je Francuska mogla iznenadit Španjolsku, ja ne vidim razlog zašto vi ne bi mogli SAD :) samo hrabro naprijed pa šta bude jer kako god završilo već ste pobjedili!

Pozdrav iz Zagreba!

Tur operator

pre 9 godina

Ne znam zbog čega se stvara euforija igranja finala? Nemamo nikakve šanse protiv USA, tako da je i ovo do sada uspeh. Prognozirao sam pre prvenstva 9-12 mesto i kritike selektora Djordjevića ali se to nije ostvarilo. Uz dosta i sreće i ako Amerikanci počnu ranije da slave možemo da izvučemo častan poraz 15-20 razlike.Ukoliko utakmica krene loše ne treba mnogo zapinjati i izazivati bez potrebe USA .....ovo stalno pominjanje igraj i pobedi samo doliva ulje na vatru..samo ćemo ih dodatno razgneviti i motivisati a to nam sada namjanje treba. Znači odigrati, bez mnogo upinjanja i gledati da što pre i što bezbolnije prodje.

danilo

pre 9 godina

Nekako u ovo vreme, pre 7 godina, u isti dan, igrala su se dva finala prvenstva Evrope i to u košarci, te u odbojci.
Sticajem okolnosti u Madridu su igrali košarku Španija i Rusija, a u Moskvi odbojku Rusija i Španija.
Domaćini su bili apsolutni favoriti, kako zbog domaćeg terena tako i zbog mnogo jačih timova.
Gosti autsajderi da veći ne mogu biti.
Da je čovek bio vidovit, mogao je spojiti kvote na autsajdere, napraviti negde oko 6o pa na 10 eura uzeti simpatičnih 600!?
I tako je bilo; u isti dan, skoro u isto vreme, autsajderi su pobedili...
Valja poštovati tradiciju i svakih 7 godina u finalu neka autsajder pobedi.
Makar i u produžetku, ne pravim pitanje...a palčeve držim i nokte već grickam...

Vladimir

pre 9 godina

Zadnja cetvrtina,zadnji nas napad gubimo 10 razlike,sale zove tajm aut...Uzima tablu i crta taktiku,pogodite za koga? Bogdan,Teo,Raduljica,Bjelica i Markovic izvode obmanu na terenu dok brat Simon se sunja i krade pehar i ide do autobusa hahah... Salu na stranu,svim srcem uz nase momke...Idemooo breeee,pokazite zasto smo zemlja kosarke!!!

Alex

pre 9 godina

Beograd spreman,
Novi Sad spreman,
Valjevo, Kragujevac, Kraljevo spremni,
Zvecan, Kosovska Mitrovica, spremni
Novi Pazar, Raska spremni
Banjaluka spremna,
Berane, Niksic, Podgorica spremni
ali I Kumanovo, Skoplje, Bitolj, Marubor, Ljubljana, Rijeka, Zagreb, Split, Zenica, Tuzla, Sarajevo... IIIDEEMOOOOO Srbija, Srbija, za istoriju, za pamcenje I nezaborav!

nestor

pre 9 godina

Probacu u sto manje reci,ali bice dugacko :) Svako normalan zna da je Tim USA favorit u ovom mecu,sto naravno ne znaci da su nepobedivi.Kao sto Rose rece ne treba ih gledati kao Dream Team,jer oni to zaista nisu.Razliku prave kada je na terenu tandem Davis-Faried,stoga bi trebali da ovu dvojicu sto ranije opteretimo faulovima.
Ameri naravno igraju coveka u odbrani,medjutim cini se da bas Faried ostavlja dosta prostora svom coveku,tako da prakticno igra nekakvog libera,uvek se nalazi u srcu reketa i uvek je na liniji pasa,sto ili ometa protok lopte ili dovodi do ukradene,brze kontre i lakih poena.Mislim da bi trebali da spustamo loptu na centre i ni slucajno ne budemo pasivni dok centri zidaju,vec da spoljni igraci protrcavaju kroz reket i traze ekstra pas.Sto se tice neke prednosti u igri 1 na 1,ono gde mi mozemo traziti poene je ocito BB protiv Hardena,i to u potpunoj izolaciji,jer je Bogdan pokazao da ima odlican pas kad je udvojen,a Harden nema ni znanja a i ni volje da ga kvalitetno cuva.Osim svega ovoga za pobedu je neophodno da kontrolisemo defanzivni skok,sto ce biti jako jako tesko,ali ne i nemoguce.Mislim da bi najveci teret trebala da iznese petorka Teo,BB,Bjelica na poz.3 jer na 4. nema nikavu prednost nad K.F,Krstic na 4 i Raduljica.
Sustina svega je da Team USA nije specijano dobar u napadu na postavljenu odbranu i da gro poena postizu iz "hustle-a",dakle iz kontri i ofanzivnih skokova,ako to limitiramo na pola smo puta do pobede.Kako god bilo,IDEMO SRBIJA!!!

mchrile

pre 9 godina

Mi igramo za zlato. Ne znamo da li ćemo ga osvojiti, ali smo spremni da igramo za pobedu i mi ćemo igrati za zlatnu medalju. Može se protiv svih ekipa. Videćemo da li oni mogu protiv Srbije“. Tako je LEGENDO!!!!

mpk

pre 9 godina

2002. kad smo pobedili USA imali smo: Najboljeg igrača Evrope (Bodiroga), 2 NBA All star igrača (Peđa i Divac), 2 solidna NBA igrača (Jarić, Drobnjak), 3 vrhunska EL igrača (Rakoč, Vujanić, Tomašević) + nepredvidivi Gurović i Kotur, koji završava posao... Sada imamo 2 vrunska EL igrača (Teo i Krle), 1 solidni EL igrač (Bjelica), 1 EL i NBA promašaj (Braduljica), 4 prosečna ABA igrača (Kalinić, Jović, Simon, Raško), 1 prosečan ULEB kup igrač (Marković) i jedan ložač (Štimats)... A Ameri daleko ozbiljniji tim nego 2002. I vi mislite da mi imamo neke šanse? Ajte, ljudi molim vas :)

Divos

pre 9 godina

Могу ли "Орлови" против ове екипе САД? Прича о сел. САД састављеној од водећих НБА играча креће 90-их, али 90-их су НБА сел. долазиле на СП и ОИ на екскурзију, правили су селекцију као за ол-стар, припреме би отаљали неозбиљно, тако 10-15 дана, а онда су их у земљи Индијани на СП 2002 "луди Срби" одучили од таквог приступа, урадили су оно што су сви сматрали да је немогуће, срушен је један мит, и побеђена је екипа САД тј НБА звезда. Прогутали су Амери још 2 горке пилуле, Аргентина (ОИ 2004) и Грчка (СП 2006) и рекли, овако више не иде. Мењају приступ, за селектора је постављен изврсни (унив.) стручњак Кшишевски, селекција увек бива брижљиво одабрана, увек такмичарска екипа, и селекција прилагођена такмичењу, али и противницима које ваља савладати, увек је то, и на овом СП доста нижа екипа (али играчи фантастичних физичких предиспозиција и иако имају мањак у цм бивају атлетски доминантни), нижа у односу на јаче европеске екипе (рецимо Литванија, Грчка или пак Србија), нижи играчи иду на вишу поз., Кшишевски увек има и често користи "лажну четворку", то му је готово заштитни знак, тако је од ОИ 2008 (у Пекингу је то био Ентони, пре 4 год. у Турској Дурент, овде Геј), врше константан притисак на спољну линију, стално агресивни у офензивном скоку, сви им парирају 5,6 мин, па и четвртину, али Амери стално ротирају, држе висок ритам, и темпом мељу противника, временом сви падају. То чека наше, па могу ли "Орлови" победити таквог противника? Не да могу, него хоће

Примеро Гериљеро

pre 9 godina

Ово је најлакша утакмицу на првенству. Они су велики фаворити, ми већ освојили медаљу. Нема мјеста за нервозу, трему, страх. Немамо шта да изгубимо! Можемо да узмемо све. Идемо на злато! Идемо у легенду!

Иван

pre 9 godina

Никад до сада нисам видео ниједног нашег селектора у било ком спорту који има овакве изјаве!!!
Не знам шта је то, али од сваке његове изјаве се најежиш. Лик је направио чудо с овим момцима, и убеђен сам да има још много тога да каже и покаже! Ако не вечерас, онда следеће године на ЕП и за две године на ОИ.
Само храбро! Сви као један!

Aleksandar

pre 9 godina

ravno cudu je ako ih pobedimo za mene i ne volim preterani optimizam po vestima zbog malera zato sto zelim da ih pobedimo uvek mi je na umu da su Ameri za Evropu u basketu klasa

Doktor Jay

pre 9 godina

Finale za sladokusce!
Citam sada Marcu, kazu spanci finale izmedju dve najtrofejnije zemlje i daju zanimljiv podatak koji nisam znao, bar jedna od ove dve zemlje (Srbija kao pravna naslednica Jugoslavije) je bila u svim finalima svetskih prvenstava u istoriji osim 2006. godine kada su Spanci dobili Grke.
Znaci pravi duel dveju kosarkaskih velesila, koji ce, nadamo se, pripasti onoj koja je i do sada bila uspesnija.

Иван

pre 9 godina

Никад до сада нисам видео ниједног нашег селектора у било ком спорту који има овакве изјаве!!!
Не знам шта је то, али од сваке његове изјаве се најежиш. Лик је направио чудо с овим момцима, и убеђен сам да има још много тога да каже и покаже! Ако не вечерас, онда следеће године на ЕП и за две године на ОИ.
Само храбро! Сви као један!

mchrile

pre 9 godina

Mi igramo za zlato. Ne znamo da li ćemo ga osvojiti, ali smo spremni da igramo za pobedu i mi ćemo igrati za zlatnu medalju. Može se protiv svih ekipa. Videćemo da li oni mogu protiv Srbije“. Tako je LEGENDO!!!!

Divos

pre 9 godina

Могу ли "Орлови" против ове екипе САД? Прича о сел. САД састављеној од водећих НБА играча креће 90-их, али 90-их су НБА сел. долазиле на СП и ОИ на екскурзију, правили су селекцију као за ол-стар, припреме би отаљали неозбиљно, тако 10-15 дана, а онда су их у земљи Индијани на СП 2002 "луди Срби" одучили од таквог приступа, урадили су оно што су сви сматрали да је немогуће, срушен је један мит, и побеђена је екипа САД тј НБА звезда. Прогутали су Амери још 2 горке пилуле, Аргентина (ОИ 2004) и Грчка (СП 2006) и рекли, овако више не иде. Мењају приступ, за селектора је постављен изврсни (унив.) стручњак Кшишевски, селекција увек бива брижљиво одабрана, увек такмичарска екипа, и селекција прилагођена такмичењу, али и противницима које ваља савладати, увек је то, и на овом СП доста нижа екипа (али играчи фантастичних физичких предиспозиција и иако имају мањак у цм бивају атлетски доминантни), нижа у односу на јаче европеске екипе (рецимо Литванија, Грчка или пак Србија), нижи играчи иду на вишу поз., Кшишевски увек има и често користи "лажну четворку", то му је готово заштитни знак, тако је од ОИ 2008 (у Пекингу је то био Ентони, пре 4 год. у Турској Дурент, овде Геј), врше константан притисак на спољну линију, стално агресивни у офензивном скоку, сви им парирају 5,6 мин, па и четвртину, али Амери стално ротирају, држе висок ритам, и темпом мељу противника, временом сви падају. То чека наше, па могу ли "Орлови" победити таквог противника? Не да могу, него хоће

Примеро Гериљеро

pre 9 godina

Ово је најлакша утакмицу на првенству. Они су велики фаворити, ми већ освојили медаљу. Нема мјеста за нервозу, трему, страх. Немамо шта да изгубимо! Можемо да узмемо све. Идемо на злато! Идемо у легенду!

Doktor Jay

pre 9 godina

Finale za sladokusce!
Citam sada Marcu, kazu spanci finale izmedju dve najtrofejnije zemlje i daju zanimljiv podatak koji nisam znao, bar jedna od ove dve zemlje (Srbija kao pravna naslednica Jugoslavije) je bila u svim finalima svetskih prvenstava u istoriji osim 2006. godine kada su Spanci dobili Grke.
Znaci pravi duel dveju kosarkaskih velesila, koji ce, nadamo se, pripasti onoj koja je i do sada bila uspesnija.

Alex

pre 9 godina

Beograd spreman,
Novi Sad spreman,
Valjevo, Kragujevac, Kraljevo spremni,
Zvecan, Kosovska Mitrovica, spremni
Novi Pazar, Raska spremni
Banjaluka spremna,
Berane, Niksic, Podgorica spremni
ali I Kumanovo, Skoplje, Bitolj, Marubor, Ljubljana, Rijeka, Zagreb, Split, Zenica, Tuzla, Sarajevo... IIIDEEMOOOOO Srbija, Srbija, za istoriju, za pamcenje I nezaborav!

Strucnjak

pre 9 godina

Markovic na Karija, Kalina na Hardena, Radulja prebije Unibrow-a Davisa, Bjelica nadskoci Fareeda, a za to vreme uz Boziju pomoc Teo i Bogdan zatrpavaju kos...Stimara u transu, Rasko jase Rose-a i mlati peskirom, Sale mirno stoji, Simon dize pehar, a Muta vice-TO JE SVE NORMALNO!!! NAPRED SRBIJA!

Aleksandar

pre 9 godina

ravno cudu je ako ih pobedimo za mene i ne volim preterani optimizam po vestima zbog malera zato sto zelim da ih pobedimo uvek mi je na umu da su Ameri za Evropu u basketu klasa

s55

pre 9 godina

2002. kad smo pobedili USA imali smo: Najboljeg igrača Evrope (Bodiroga), 2 NBA All star igrača (Peđa i Divac), 2 solidna NBA igrača (Jarić, Drobnjak), 3 vrhunska EL igrača (Rakoč, Vujanić, Tomašević) + nepredvidivi Gurović i Kotur, koji završava posao... Sada imamo 2 vrunska EL igrača (Teo i Krle), 1 solidni EL igrač (Bjelica), 1 EL i NBA promašaj (Braduljica), 4 prosečna ABA igrača (Kalinić, Jović, Simon, Raško), 1 prosečan ULEB kup igrač (Marković) i jedan ložač (Štimats)... A Ameri daleko ozbiljniji tim nego 2002. I vi mislite da mi imamo neke šanse? Ajte, ljudi molim vas :)
(mpk, 14. septembar 2014 14:49)

Bravo, odlicno poznajes kosarku samo me interesuje zasto si preskocio BB ili i nemas pojma da on uopste igra. Ajde sada da cujem misljenje i za njega pa da kompletiras gluposti o kojima pises.

crush

pre 9 godina

Ako je Francuska mogla iznenadit Španjolsku, ja ne vidim razlog zašto vi ne bi mogli SAD :) samo hrabro naprijed pa šta bude jer kako god završilo već ste pobjedili!

Pozdrav iz Zagreba!

Vladimir

pre 9 godina

Zadnja cetvrtina,zadnji nas napad gubimo 10 razlike,sale zove tajm aut...Uzima tablu i crta taktiku,pogodite za koga? Bogdan,Teo,Raduljica,Bjelica i Markovic izvode obmanu na terenu dok brat Simon se sunja i krade pehar i ide do autobusa hahah... Salu na stranu,svim srcem uz nase momke...Idemooo breeee,pokazite zasto smo zemlja kosarke!!!

nestor

pre 9 godina

Probacu u sto manje reci,ali bice dugacko :) Svako normalan zna da je Tim USA favorit u ovom mecu,sto naravno ne znaci da su nepobedivi.Kao sto Rose rece ne treba ih gledati kao Dream Team,jer oni to zaista nisu.Razliku prave kada je na terenu tandem Davis-Faried,stoga bi trebali da ovu dvojicu sto ranije opteretimo faulovima.
Ameri naravno igraju coveka u odbrani,medjutim cini se da bas Faried ostavlja dosta prostora svom coveku,tako da prakticno igra nekakvog libera,uvek se nalazi u srcu reketa i uvek je na liniji pasa,sto ili ometa protok lopte ili dovodi do ukradene,brze kontre i lakih poena.Mislim da bi trebali da spustamo loptu na centre i ni slucajno ne budemo pasivni dok centri zidaju,vec da spoljni igraci protrcavaju kroz reket i traze ekstra pas.Sto se tice neke prednosti u igri 1 na 1,ono gde mi mozemo traziti poene je ocito BB protiv Hardena,i to u potpunoj izolaciji,jer je Bogdan pokazao da ima odlican pas kad je udvojen,a Harden nema ni znanja a i ni volje da ga kvalitetno cuva.Osim svega ovoga za pobedu je neophodno da kontrolisemo defanzivni skok,sto ce biti jako jako tesko,ali ne i nemoguce.Mislim da bi najveci teret trebala da iznese petorka Teo,BB,Bjelica na poz.3 jer na 4. nema nikavu prednost nad K.F,Krstic na 4 i Raduljica.
Sustina svega je da Team USA nije specijano dobar u napadu na postavljenu odbranu i da gro poena postizu iz "hustle-a",dakle iz kontri i ofanzivnih skokova,ako to limitiramo na pola smo puta do pobede.Kako god bilo,IDEMO SRBIJA!!!

danilo

pre 9 godina

Nekako u ovo vreme, pre 7 godina, u isti dan, igrala su se dva finala prvenstva Evrope i to u košarci, te u odbojci.
Sticajem okolnosti u Madridu su igrali košarku Španija i Rusija, a u Moskvi odbojku Rusija i Španija.
Domaćini su bili apsolutni favoriti, kako zbog domaćeg terena tako i zbog mnogo jačih timova.
Gosti autsajderi da veći ne mogu biti.
Da je čovek bio vidovit, mogao je spojiti kvote na autsajdere, napraviti negde oko 6o pa na 10 eura uzeti simpatičnih 600!?
I tako je bilo; u isti dan, skoro u isto vreme, autsajderi su pobedili...
Valja poštovati tradiciju i svakih 7 godina u finalu neka autsajder pobedi.
Makar i u produžetku, ne pravim pitanje...a palčeve držim i nokte već grickam...

alo bre

pre 9 godina

Ne znam zbog čega se stvara euforija igranja finala? Nemamo nikakve šanse protiv USA, tako da je i ovo do sada uspeh. Prognozirao sam pre prvenstva 9-12 mesto i kritike selektora Djordjevića ali se to nije ostvarilo. Uz dosta i sreće i ako Amerikanci počnu ranije da slave možemo da izvučemo častan poraz 15-20 razlike.Ukoliko utakmica krene loše ne treba mnogo zapinjati i izazivati bez potrebe USA .....ovo stalno pominjanje igraj i pobedi samo doliva ulje na vatru..samo ćemo ih dodatno razgneviti i motivisati a to nam sada namjanje treba. Znači odigrati, bez mnogo upinjanja i gledati da što pre i što bezbolnije prodje.

Ti mora da se nikad nisi bavio sportom.Castan poraz se ne ostvaruje kad kao p..k..a izadjes na teren i cekas kraj meca,nego kad ostavis srce na terenu pa sta bude.Ko kaze da su ameri jaci,gde to pise.Pazi vecina ovih americkih kosarkasa nije odigralo jaku pley-off utakmicu u karijeri,a kamoli se borio za neko finale.Mozda su odlicni individualisti ali su kao tim blato.

dragutin

pre 9 godina

Ameri uopste nisu odigrali jedan jak mec na ovom prvanstvu svi najbolji timovi su izginuli na nasoj strani kostura dok su oni setali do finala jedina sansa nam je da su van forme i da cemo da ih sokiramo kao sto su Francuzi sokirali Spance.Niko u Americi ne daje ni pet para za ovaj mec i titulu pa ce mozda malo da klonu duhom.

R2D2

pre 9 godina

Mislim da Sale nije ispao fer sto se nije zahvalio organizatorima sto su nam izasli u susret i omogucili nam da se sa Amerikancima ne sretnemo pre finala.

Alo, Alo

pre 9 godina

Mislim da na ovom prvenstvu nije bio nekih velikih iznenadjenja. Iznenadjeni smo samo mi srbi pobedama nasih protiv Grcke ili Brazila. Niko nije nikad otpisao Srbiju, sem nas samih naravno. Uglavnom isti koji su ocekivali da se vratimo kuci u 1/8 finala su sada i najveci "optimisti" pa posle utakmice ako izgubimo ce pljuvati ponovo po svemu. Ja bih cestitao nasem treneru i igracina na perfektno uradjen posao, i naravno hladnih glava da igraju veceras pa nek bude sta bude

Ponosna Srpkinja

pre 9 godina

Veceras u 21 sve ce stati u Srbiji i sve oci i srca bice usmerena samo na jedno mesto u Spaniju na nase divove. Vi ste razlog zbog kojih se ovih dana ne ide na ispite, vi ste razlog zbog koga se ne spava i slavi vi ste razlog 90% osmeha ovih dana vi ste razlog srece i lupanja srca. Zato i veceras kao i prethodnih dana igrajte srcem za najlepsu zemlju na Balkanu, za dres, za svakog od nas pojedinacno jer iza toga se krije uspeh (to ste vec do sada shvatili). Ne znam da li cete pobediti veceras ili ne, jedino sto znam je da ceo dan razmisljam o vama i da sto vise vreme prolazi tj sto se vise priblizava utakmica ja imam sve vecu tremu (kao da ja treba da istrcim na taj parket) ne znam zasto me drma tolika euforija, jedino sto znam je da se nadam da cete pobediti veceras, a da i ako ne pobedite opet cete biti docekani kao sampioni ovde jer vi to i jeste NASI SAMPIONI. Srecno momci! I sto kaze Sale videcemo da li oni mogu da igraju protiv Srbije, a ja bih samo dodala videcemo da li oni mogu protiv miliona srca koja ce veceras kucati kao jedno. I zapamtite sta god da uradite vi ste nasi ZLATNI MOMCI.

Komša

pre 9 godina

Samo u meso!Do kraja.
Marković čivek odluke - koliko bude bio u stanju da rastereti Tea toliko ćemo se naigrati (prenos lopte će biti problem).
Borba pa šta god bude neće biti zamerke.

Juzna Pruga

pre 9 godina

Sale je bio nekada u drugom timu Partizana a onda se sve promenilo njegovom trojkom u Istanbulu. Kasnije je dao jos jednu protiv Hrvatske u polufinalu. Pa i one protiv Litvanije sa Sabonisom. Lepo je videti da Partizanova kosarkaska skola ne daje samo dobre igrace vec i vanserijske trenere i selektore. Verovao sam da posle Obradovica i Vujosevica ce nastupiti period sushe ali sam se na srecu prevario. Stasao je jos jedan crno-beli vuk i to na klupi Srbije. Gde je najteze. SALE NACIONALE!

mpk

pre 9 godina

2002. kad smo pobedili USA imali smo: Najboljeg igrača Evrope (Bodiroga), 2 NBA All star igrača (Peđa i Divac), 2 solidna NBA igrača (Jarić, Drobnjak), 3 vrhunska EL igrača (Rakoč, Vujanić, Tomašević) + nepredvidivi Gurović i Kotur, koji završava posao... Sada imamo 2 vrunska EL igrača (Teo i Krle), 1 solidni EL igrač (Bjelica), 1 EL i NBA promašaj (Braduljica), 4 prosečna ABA igrača (Kalinić, Jović, Simon, Raško), 1 prosečan ULEB kup igrač (Marković) i jedan ložač (Štimats)... A Ameri daleko ozbiljniji tim nego 2002. I vi mislite da mi imamo neke šanse? Ajte, ljudi molim vas :)

Tur operator

pre 9 godina

Ne znam zbog čega se stvara euforija igranja finala? Nemamo nikakve šanse protiv USA, tako da je i ovo do sada uspeh. Prognozirao sam pre prvenstva 9-12 mesto i kritike selektora Djordjevića ali se to nije ostvarilo. Uz dosta i sreće i ako Amerikanci počnu ranije da slave možemo da izvučemo častan poraz 15-20 razlike.Ukoliko utakmica krene loše ne treba mnogo zapinjati i izazivati bez potrebe USA .....ovo stalno pominjanje igraj i pobedi samo doliva ulje na vatru..samo ćemo ih dodatno razgneviti i motivisati a to nam sada namjanje treba. Znači odigrati, bez mnogo upinjanja i gledati da što pre i što bezbolnije prodje.

mpk

pre 9 godina

(s55, 14. septembar 2014 16:36)

Slučajno sam zaboravio BB-a. Pa, on je po potencijalu tu negde malo ispod Rakoča ili Vujanića. Dakle, biće dobar, ali teško da će ikad biti najbolji strelac EL kao Igor ili da će moći sam da vodi ekipu do finala kao Vujanić.

mpk

pre 9 godina

2002. kad smo pobedili USA imali smo: Najboljeg igrača Evrope (Bodiroga), 2 NBA All star igrača (Peđa i Divac), 2 solidna NBA igrača (Jarić, Drobnjak), 3 vrhunska EL igrača (Rakoč, Vujanić, Tomašević) + nepredvidivi Gurović i Kotur, koji završava posao... Sada imamo 2 vrunska EL igrača (Teo i Krle), 1 solidni EL igrač (Bjelica), 1 EL i NBA promašaj (Braduljica), 4 prosečna ABA igrača (Kalinić, Jović, Simon, Raško), 1 prosečan ULEB kup igrač (Marković) i jedan ložač (Štimats)... A Ameri daleko ozbiljniji tim nego 2002. I vi mislite da mi imamo neke šanse? Ajte, ljudi molim vas :)

Tur operator

pre 9 godina

Ne znam zbog čega se stvara euforija igranja finala? Nemamo nikakve šanse protiv USA, tako da je i ovo do sada uspeh. Prognozirao sam pre prvenstva 9-12 mesto i kritike selektora Djordjevića ali se to nije ostvarilo. Uz dosta i sreće i ako Amerikanci počnu ranije da slave možemo da izvučemo častan poraz 15-20 razlike.Ukoliko utakmica krene loše ne treba mnogo zapinjati i izazivati bez potrebe USA .....ovo stalno pominjanje igraj i pobedi samo doliva ulje na vatru..samo ćemo ih dodatno razgneviti i motivisati a to nam sada namjanje treba. Znači odigrati, bez mnogo upinjanja i gledati da što pre i što bezbolnije prodje.

Juzna Pruga

pre 9 godina

Sale je bio nekada u drugom timu Partizana a onda se sve promenilo njegovom trojkom u Istanbulu. Kasnije je dao jos jednu protiv Hrvatske u polufinalu. Pa i one protiv Litvanije sa Sabonisom. Lepo je videti da Partizanova kosarkaska skola ne daje samo dobre igrace vec i vanserijske trenere i selektore. Verovao sam da posle Obradovica i Vujosevica ce nastupiti period sushe ali sam se na srecu prevario. Stasao je jos jedan crno-beli vuk i to na klupi Srbije. Gde je najteze. SALE NACIONALE!

mpk

pre 9 godina

(s55, 14. septembar 2014 16:36)

Slučajno sam zaboravio BB-a. Pa, on je po potencijalu tu negde malo ispod Rakoča ili Vujanića. Dakle, biće dobar, ali teško da će ikad biti najbolji strelac EL kao Igor ili da će moći sam da vodi ekipu do finala kao Vujanić.

Alex

pre 9 godina

Beograd spreman,
Novi Sad spreman,
Valjevo, Kragujevac, Kraljevo spremni,
Zvecan, Kosovska Mitrovica, spremni
Novi Pazar, Raska spremni
Banjaluka spremna,
Berane, Niksic, Podgorica spremni
ali I Kumanovo, Skoplje, Bitolj, Marubor, Ljubljana, Rijeka, Zagreb, Split, Zenica, Tuzla, Sarajevo... IIIDEEMOOOOO Srbija, Srbija, za istoriju, za pamcenje I nezaborav!

s55

pre 9 godina

2002. kad smo pobedili USA imali smo: Najboljeg igrača Evrope (Bodiroga), 2 NBA All star igrača (Peđa i Divac), 2 solidna NBA igrača (Jarić, Drobnjak), 3 vrhunska EL igrača (Rakoč, Vujanić, Tomašević) + nepredvidivi Gurović i Kotur, koji završava posao... Sada imamo 2 vrunska EL igrača (Teo i Krle), 1 solidni EL igrač (Bjelica), 1 EL i NBA promašaj (Braduljica), 4 prosečna ABA igrača (Kalinić, Jović, Simon, Raško), 1 prosečan ULEB kup igrač (Marković) i jedan ložač (Štimats)... A Ameri daleko ozbiljniji tim nego 2002. I vi mislite da mi imamo neke šanse? Ajte, ljudi molim vas :)
(mpk, 14. septembar 2014 14:49)

Bravo, odlicno poznajes kosarku samo me interesuje zasto si preskocio BB ili i nemas pojma da on uopste igra. Ajde sada da cujem misljenje i za njega pa da kompletiras gluposti o kojima pises.

Vladimir

pre 9 godina

Zadnja cetvrtina,zadnji nas napad gubimo 10 razlike,sale zove tajm aut...Uzima tablu i crta taktiku,pogodite za koga? Bogdan,Teo,Raduljica,Bjelica i Markovic izvode obmanu na terenu dok brat Simon se sunja i krade pehar i ide do autobusa hahah... Salu na stranu,svim srcem uz nase momke...Idemooo breeee,pokazite zasto smo zemlja kosarke!!!

Aleksandar

pre 9 godina

ravno cudu je ako ih pobedimo za mene i ne volim preterani optimizam po vestima zbog malera zato sto zelim da ih pobedimo uvek mi je na umu da su Ameri za Evropu u basketu klasa

Doktor Jay

pre 9 godina

Finale za sladokusce!
Citam sada Marcu, kazu spanci finale izmedju dve najtrofejnije zemlje i daju zanimljiv podatak koji nisam znao, bar jedna od ove dve zemlje (Srbija kao pravna naslednica Jugoslavije) je bila u svim finalima svetskih prvenstava u istoriji osim 2006. godine kada su Spanci dobili Grke.
Znaci pravi duel dveju kosarkaskih velesila, koji ce, nadamo se, pripasti onoj koja je i do sada bila uspesnija.

alo bre

pre 9 godina

Ne znam zbog čega se stvara euforija igranja finala? Nemamo nikakve šanse protiv USA, tako da je i ovo do sada uspeh. Prognozirao sam pre prvenstva 9-12 mesto i kritike selektora Djordjevića ali se to nije ostvarilo. Uz dosta i sreće i ako Amerikanci počnu ranije da slave možemo da izvučemo častan poraz 15-20 razlike.Ukoliko utakmica krene loše ne treba mnogo zapinjati i izazivati bez potrebe USA .....ovo stalno pominjanje igraj i pobedi samo doliva ulje na vatru..samo ćemo ih dodatno razgneviti i motivisati a to nam sada namjanje treba. Znači odigrati, bez mnogo upinjanja i gledati da što pre i što bezbolnije prodje.

Ti mora da se nikad nisi bavio sportom.Castan poraz se ne ostvaruje kad kao p..k..a izadjes na teren i cekas kraj meca,nego kad ostavis srce na terenu pa sta bude.Ko kaze da su ameri jaci,gde to pise.Pazi vecina ovih americkih kosarkasa nije odigralo jaku pley-off utakmicu u karijeri,a kamoli se borio za neko finale.Mozda su odlicni individualisti ali su kao tim blato.

R2D2

pre 9 godina

Mislim da Sale nije ispao fer sto se nije zahvalio organizatorima sto su nam izasli u susret i omogucili nam da se sa Amerikancima ne sretnemo pre finala.

Divos

pre 9 godina

Могу ли "Орлови" против ове екипе САД? Прича о сел. САД састављеној од водећих НБА играча креће 90-их, али 90-их су НБА сел. долазиле на СП и ОИ на екскурзију, правили су селекцију као за ол-стар, припреме би отаљали неозбиљно, тако 10-15 дана, а онда су их у земљи Индијани на СП 2002 "луди Срби" одучили од таквог приступа, урадили су оно што су сви сматрали да је немогуће, срушен је један мит, и побеђена је екипа САД тј НБА звезда. Прогутали су Амери још 2 горке пилуле, Аргентина (ОИ 2004) и Грчка (СП 2006) и рекли, овако више не иде. Мењају приступ, за селектора је постављен изврсни (унив.) стручњак Кшишевски, селекција увек бива брижљиво одабрана, увек такмичарска екипа, и селекција прилагођена такмичењу, али и противницима које ваља савладати, увек је то, и на овом СП доста нижа екипа (али играчи фантастичних физичких предиспозиција и иако имају мањак у цм бивају атлетски доминантни), нижа у односу на јаче европеске екипе (рецимо Литванија, Грчка или пак Србија), нижи играчи иду на вишу поз., Кшишевски увек има и често користи "лажну четворку", то му је готово заштитни знак, тако је од ОИ 2008 (у Пекингу је то био Ентони, пре 4 год. у Турској Дурент, овде Геј), врше константан притисак на спољну линију, стално агресивни у офензивном скоку, сви им парирају 5,6 мин, па и четвртину, али Амери стално ротирају, држе висок ритам, и темпом мељу противника, временом сви падају. То чека наше, па могу ли "Орлови" победити таквог противника? Не да могу, него хоће

Alo, Alo

pre 9 godina

Mislim da na ovom prvenstvu nije bio nekih velikih iznenadjenja. Iznenadjeni smo samo mi srbi pobedama nasih protiv Grcke ili Brazila. Niko nije nikad otpisao Srbiju, sem nas samih naravno. Uglavnom isti koji su ocekivali da se vratimo kuci u 1/8 finala su sada i najveci "optimisti" pa posle utakmice ako izgubimo ce pljuvati ponovo po svemu. Ja bih cestitao nasem treneru i igracina na perfektno uradjen posao, i naravno hladnih glava da igraju veceras pa nek bude sta bude

dragutin

pre 9 godina

Ameri uopste nisu odigrali jedan jak mec na ovom prvanstvu svi najbolji timovi su izginuli na nasoj strani kostura dok su oni setali do finala jedina sansa nam je da su van forme i da cemo da ih sokiramo kao sto su Francuzi sokirali Spance.Niko u Americi ne daje ni pet para za ovaj mec i titulu pa ce mozda malo da klonu duhom.

Иван

pre 9 godina

Никад до сада нисам видео ниједног нашег селектора у било ком спорту који има овакве изјаве!!!
Не знам шта је то, али од сваке његове изјаве се најежиш. Лик је направио чудо с овим момцима, и убеђен сам да има још много тога да каже и покаже! Ако не вечерас, онда следеће године на ЕП и за две године на ОИ.
Само храбро! Сви као један!

Примеро Гериљеро

pre 9 godina

Ово је најлакша утакмицу на првенству. Они су велики фаворити, ми већ освојили медаљу. Нема мјеста за нервозу, трему, страх. Немамо шта да изгубимо! Можемо да узмемо све. Идемо на злато! Идемо у легенду!

mchrile

pre 9 godina

Mi igramo za zlato. Ne znamo da li ćemo ga osvojiti, ali smo spremni da igramo za pobedu i mi ćemo igrati za zlatnu medalju. Može se protiv svih ekipa. Videćemo da li oni mogu protiv Srbije“. Tako je LEGENDO!!!!

nestor

pre 9 godina

Probacu u sto manje reci,ali bice dugacko :) Svako normalan zna da je Tim USA favorit u ovom mecu,sto naravno ne znaci da su nepobedivi.Kao sto Rose rece ne treba ih gledati kao Dream Team,jer oni to zaista nisu.Razliku prave kada je na terenu tandem Davis-Faried,stoga bi trebali da ovu dvojicu sto ranije opteretimo faulovima.
Ameri naravno igraju coveka u odbrani,medjutim cini se da bas Faried ostavlja dosta prostora svom coveku,tako da prakticno igra nekakvog libera,uvek se nalazi u srcu reketa i uvek je na liniji pasa,sto ili ometa protok lopte ili dovodi do ukradene,brze kontre i lakih poena.Mislim da bi trebali da spustamo loptu na centre i ni slucajno ne budemo pasivni dok centri zidaju,vec da spoljni igraci protrcavaju kroz reket i traze ekstra pas.Sto se tice neke prednosti u igri 1 na 1,ono gde mi mozemo traziti poene je ocito BB protiv Hardena,i to u potpunoj izolaciji,jer je Bogdan pokazao da ima odlican pas kad je udvojen,a Harden nema ni znanja a i ni volje da ga kvalitetno cuva.Osim svega ovoga za pobedu je neophodno da kontrolisemo defanzivni skok,sto ce biti jako jako tesko,ali ne i nemoguce.Mislim da bi najveci teret trebala da iznese petorka Teo,BB,Bjelica na poz.3 jer na 4. nema nikavu prednost nad K.F,Krstic na 4 i Raduljica.
Sustina svega je da Team USA nije specijano dobar u napadu na postavljenu odbranu i da gro poena postizu iz "hustle-a",dakle iz kontri i ofanzivnih skokova,ako to limitiramo na pola smo puta do pobede.Kako god bilo,IDEMO SRBIJA!!!

crush

pre 9 godina

Ako je Francuska mogla iznenadit Španjolsku, ja ne vidim razlog zašto vi ne bi mogli SAD :) samo hrabro naprijed pa šta bude jer kako god završilo već ste pobjedili!

Pozdrav iz Zagreba!

Strucnjak

pre 9 godina

Markovic na Karija, Kalina na Hardena, Radulja prebije Unibrow-a Davisa, Bjelica nadskoci Fareeda, a za to vreme uz Boziju pomoc Teo i Bogdan zatrpavaju kos...Stimara u transu, Rasko jase Rose-a i mlati peskirom, Sale mirno stoji, Simon dize pehar, a Muta vice-TO JE SVE NORMALNO!!! NAPRED SRBIJA!

danilo

pre 9 godina

Nekako u ovo vreme, pre 7 godina, u isti dan, igrala su se dva finala prvenstva Evrope i to u košarci, te u odbojci.
Sticajem okolnosti u Madridu su igrali košarku Španija i Rusija, a u Moskvi odbojku Rusija i Španija.
Domaćini su bili apsolutni favoriti, kako zbog domaćeg terena tako i zbog mnogo jačih timova.
Gosti autsajderi da veći ne mogu biti.
Da je čovek bio vidovit, mogao je spojiti kvote na autsajdere, napraviti negde oko 6o pa na 10 eura uzeti simpatičnih 600!?
I tako je bilo; u isti dan, skoro u isto vreme, autsajderi su pobedili...
Valja poštovati tradiciju i svakih 7 godina u finalu neka autsajder pobedi.
Makar i u produžetku, ne pravim pitanje...a palčeve držim i nokte već grickam...

Komša

pre 9 godina

Samo u meso!Do kraja.
Marković čivek odluke - koliko bude bio u stanju da rastereti Tea toliko ćemo se naigrati (prenos lopte će biti problem).
Borba pa šta god bude neće biti zamerke.

Ponosna Srpkinja

pre 9 godina

Veceras u 21 sve ce stati u Srbiji i sve oci i srca bice usmerena samo na jedno mesto u Spaniju na nase divove. Vi ste razlog zbog kojih se ovih dana ne ide na ispite, vi ste razlog zbog koga se ne spava i slavi vi ste razlog 90% osmeha ovih dana vi ste razlog srece i lupanja srca. Zato i veceras kao i prethodnih dana igrajte srcem za najlepsu zemlju na Balkanu, za dres, za svakog od nas pojedinacno jer iza toga se krije uspeh (to ste vec do sada shvatili). Ne znam da li cete pobediti veceras ili ne, jedino sto znam je da ceo dan razmisljam o vama i da sto vise vreme prolazi tj sto se vise priblizava utakmica ja imam sve vecu tremu (kao da ja treba da istrcim na taj parket) ne znam zasto me drma tolika euforija, jedino sto znam je da se nadam da cete pobediti veceras, a da i ako ne pobedite opet cete biti docekani kao sampioni ovde jer vi to i jeste NASI SAMPIONI. Srecno momci! I sto kaze Sale videcemo da li oni mogu da igraju protiv Srbije, a ja bih samo dodala videcemo da li oni mogu protiv miliona srca koja ce veceras kucati kao jedno. I zapamtite sta god da uradite vi ste nasi ZLATNI MOMCI.