Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.06.2010.

22:37

'Crvena furija' minimalcem do četvrtfinala

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi pošto je u utorak savladala Portugal rezultatom 1:0.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Pobedonosni gol za 'crvenu furiju' postigao je igrač Barselone David Vilja u 63. minutu, posle sjajne asistencije Ćavija.

Izabranike selektora Visentea Del Boskea u četvrtfinalu očekuje duel sa selekcijom Paragvaja, koja je prethodno u osmini finala, posle boljeg izvođenja penala (5:3), eliminisala Japan.

Portugal je meč na stadionu 'Grin Point' u Kejptaunu završio sa deset igrača, pošto je u 89. minutu isključen Rikardo Košta.

Španci su od samog starta meča bili mnogo agresivniji, pa je oporavljeni Tores već u drugom minutu prvi put pripretio golman Eduardu, ali je golman zaustavio njegov udarac sa sa ivice kaznenog prostora.

Samo dva minuta kasnije sa gotovo istog mesta šutirao je i David Vilja, ali je ponovo siguran bio Eduardo. U 13. minutu, posle kornera koji je izveo Ćavi, Tores ponovo šutira, ali je napadač Liverpula bio neprecizan.

Fudbaleri Portugala su tek u 21. minutu propustili prvu pravu priliku. Posle brzog napada odlično je šutirao Tijago, a golman Iker Kasiljas uspeva da odbije loptu. Međutim, na loptu je tada krenuo Almeida, ali je golman madridskog Reala još jednom bio uspešniji.

Kristijano Ronaldo je u 28. minutu pokušao iz slobodnog udarca, sa preko 35 metara, a Kasiljas je samo odbio loptu posle čega su defanzivci Španije otklonili opasnost.

Almeida je ponovo bio u prilici u 39. minutu, kada je posle centaršuta neprecizno šutirao glavom. Četiri minuta kasnije i Tijago je imao šansu, posle centrašuta Koentraa, ali je i on bio veoma neprecizan.

I u nastavku meča viđena je velika borba. Samo što je ušao u igru, Fernando Ljorente je u 60. minutu šutirao glavom sa peterca, ali je još bolje odbranio Eduardo. U istom minutu, najbolji strelac Španije na Mundijalu, David Vilja dobro šutira sa distance, ali ponovo neprecizno.

Vezni fudbaleri Španije Ćavi, Inijesta i Alonso su tokom većeg dela meča kontrolisali sredinu terena, pa su izabranici selektora Del Boskea na kraju imali posed lopte od 61 odsto. Posle brojnih propuštenih prilika Španija u 63. minutu stiže do vođstva. Vilja je iskoristio sjajno dodavanje petom Ćavija i iz drugog pokušaja savladao golmana Eduarda. To je bio četvrti pogodak novog napadača Barselone na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Vilja, koji je na ovom meču bio najveća opasnost za Portugal, ponovo je u 77. minutu šutirao sa oko 20 metara, ali je golman Eduardo ponovo bio na pravom mestu.

U 89. minutu reprezentativac Portugala Rikardo Košta isključen je pošto je u napadu udario laktom Kapdevilu, pa mu je sudija Ektor Baldasi pokazao direktan crveni karton.

Do kraja utakmice Portugalci su probali na sve načine da ugroze gol Španije, ali promene rezultata nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve