Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.06.2010.

21:52

"Grešnici" više ne sude u Južnoj Africi

FIFA je donela odluku da izostavi arbitre Horhea Lariondu iz Urugvaja i Roberta Rosetija iz Italije sa spiska sudija za preostale mečeve Mundijala.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Dvojica arbitara su katastrofalnim greškama obeležili mečeve osmine finala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Larionda na meču Nemačka–Engleska (4:2), pri rezultatu 2:1 za ’pancere’ nije priznao regularni gol Frenka Lamparda. Sa druge strane, Roseti je na utakmici Argentina-Meksiko (3:1) priznao prvi gol ’gaučosa’, koji je Karlos Tevez postigao iz ofsajda.

Obe sudijske greške su privukle ogromnu medijsku pažnju i ponovo pokrenule debatu o neophodnosti uvođenja modernih tehnologija koje bi pomogle arbitrima u donošenju odluka kod spornih situacija.

FIFA, međutim, nije zvanično obrazložila razloge zbog kojih Larijonda i Roseti neće deliti pravdu u nastavku takmičenja u Južnoj Africi.

Još dvojica sudija su izostavljena sa tog spiska. To su sudija iz Malija Koman Kulibali, koji na meču SAD – Slovenija (2:2) nije Amerikancima priznao regularan gol i Francuz Stefan Lanua koji je, po mnogima prestrogo, isključio brazilskog fudbalera Kaku u duelu Brazila i Obale Slonovače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve