Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.06.2010.

12:31

Rajevac: "Gana ume da se bori sa pritiskom"

Selektor Gane Milovan Rajevac rekao je da njegov tim neće podleći pritisku zbog mogućnosti da postane prva afrička ekipa koja se plasirala u polufinale SP.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Selekcija Gane u petak u Johanesburgu igra protiv Urugvaja polufinalnu utakmicu Mundijala u Južnoj Africi.

"Ne razmišljamo o pritisku. Početkom godine igrali smo u završnici Afričkog kupa nacija, tako da umemo da se nosimo sa pritiskom na velikim takmičenjima. Srećni smo što smo uopšte i došli u ovu situaciju", rekao je Rajevac za sajt FIFA.

Srpski stručnjak naveo je da će Gana u četvrtfinalu igrati rasterećeno.

"Nemamo nikakvu obavezu ili imperativ, ali želimo da iskoristimo ovu priliku i uđemo u istoriju. U ekipi ima dosta novih igrača, ali svi su puni samopouzdanja i svesni sopstvenih kvaliteta. Idemo korak po korak, uvek dajemo sve od sebe i nadamo se najboljem", kazao je Rajevac.

Selektor Gane rekao je i da neće menjati taktiku u utakmici protiv Urugvaja.

"Oni su do sada igrali odlično. Skoro svi fudbaleri Urugvaja igraju u evropskim ligama. Imaju odlično napadača Dijega Forlana. Ipak, nećemo menjati stil igre koji nas je doveo do četvrtfinala. Pokušaćemo da iskoristimo sve slabosti Urugvaja", poručio je Rajevac.

Bivši trener novosadske Vojvodine i čačanskog Borca dodao je da je ponosan na ono što je uradio u poslednje dve godine u Gani.

"Kada sam preuzeo reprezentaciju, znao sam da me čeka mnogo posla. Sada su stili rezultati tog rada. Veoma sam ponosan na sve što sam uradio u poslednje dve godine", zaključio je Rajevac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve