Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.06.2010.

18:53

Paragvaj posle penala eliminisao Japan

Fudbalska reprezentacija Paragvaja se prvi put u svojoj istoriji plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Paragvaj je, posle boljeg izvođenja penala, u osmini finala Mundijala u Južnoj Africi eliminisao selekciju Japana rezultatom 5:3.

Posle regularnih 90 minuta nije bilo golova, baš kao ni posle dva produžetka, pa se pristupilo izvođenju penala. Pitanje pobednika rešeno je u trećoj seriji, kada je reprezentativac Japana Juići Komano pogodio prečku.

Bareto, Lukas Barios, Kristijan Riveros, Nelson Valdes i Oskar Kardoso su bili sigurni izvođači za Paragvaj, dok su golove za Japan postigli Endo, Hasebe i Honda.

Izabranici selektora Herarda Martina će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Španija - Portugal.

Tokom utakmice nije bilo mnogo izglednih prilika, a Paragvaj tokom većeg dele meča kontrolisao loptu i imao blagu inicijativu, ali je na obe strane izostala realizacija.

Prvu izglednu priliku imali su Paragvajci u 20. minutu, kada je Lukas Barios došao do lopte, napravio sjajan prodor, ali je izostala kvalitetna završnica, pa je golman Japana Eidži Kavašima uspeo da zaustavi njegov udarac.

Samo dva minuta kasnije, uzvratili su ’samuraji’. Daisuke Macui je šutirao sa oko 20 metara i pogodio prečku.

U 30. minutu Roke Santa Kruz propusta dobru priliku za Paragvaj. Posle kornera i konfuzije u kaznenom prostoru Japana, napadač sa pet metara šutira pored gola.

Najbolji igrač Japana, Keisuke Honda imao je još jedan dobar pokušaj, do kraja prvog poluvremena, ali nije uspeo da opasnije ugrozi gol rivala.

Paragvaj je u drugom poluvremenu nastavio da kontroliše igru, ali izabranici selektora Martina nisu stvorili mnogo prilika. Sa druge strane, Juto Nagatomo je u 54. minutu šutirao ka golu, ali se lopta od odbrambenog igrača odbila pravo u golmana Husta Viljara.

Kristijan Riveros je šutirao glavom u 60. minutu, ali ponovo pravo u golmana Kavašimu. Paragvaj je najbolju priliku propustio u prvom produžetku, kada je Klaudio Morel u 97. minutu napravio prodor po levoj strani, pronašao Nelsona Valdesa, koji ponovo nije uspeo da savlada golmana Kavašimu.

Nakon toga Japanci su preuzeli inicijativu i napadali do kraja drugog produžetka, ali nijednom nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Paragvaja.

Po završetku drugog produžetka pristupilo se prvom izvođenju penala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. U prve dve serije nije bilo izneneđenja pošto su Bareto i Lukas Barios bili precizni izvođači za Paragvaj, dok su Endo i kapiten Hasebe bili strelci za 'samuraje'.

Pobednik je odlučen u trećoj seriji. Južnoamerinanci su golom Kristijana Riverosa poveli sa 3:2, da bi nakon toga reprezentativac Japana Juići Komano pogodio prečku. Paragvajci su i u naredne dve serije bili nepogrešivi, pa su se potpuno zasluženo plasirali među osam najboljih selekcija na Mundijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve