Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.06.2010.

11:39

Blater se izvinio Englezima i Meksikancima

Predsednik FIFA Sep Blater izvinio se reprezentacijama Engleske i Meksika zbog sudijskih grešaka u mečevima osmine finala SP.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Englezima je poništen pogodak protiv "pancera" na 2:1, dok su Argentinci prvo gol Meksiku dali iz ofsajda. Blater je najavio nove razgovore o mogućem uvođenju video tehnologije.

"Razgovarao sam sa fudbalskim savezima Engleske i Meksika i izrazio žaljenje zbog sudijskih grešaka. Shvatam da nisu srećni i da nas svi kritikuju, ali prihvatili su izvinjenje", rekao je Blater.

"Posle pogledanih snimaka uverili smo se u greške sudija i naravno da žalimo zbog njih. Ali, ovo nije kraj takmičenja i svakako nije kraj fudbala", dodao je on.

Blater je rekao da će FIFA na sastanku u Velsu sledećeg meseca, ponovo "pokrenuti razgovore" o uvodjenju video tehnologije na utakmicama i dodao da "bi bilo besmisleno ne razmatrati uvođenje promena".

Utakmice osmine finala u nedelju Engleska - Nemačka i Argentina - Meksiko obeležile su potpuno očigledne greške sudija.

Na meču Engleska - Nemačka sudije nisu priznale gol Frenka Lamparda pri vođstvu "pancera" od 2:1, iako je lopta očigledno prešla gol liniju. Nemačka je pobedila sa 4:1 i prošla u četvrtfinale.

Na meču Argentine i Meksika Karlos Tevez postigao je gol iz očiglednog ofsajda za vodjstvo "gaučosa" od 1:0. Izabranici Dijega Maradone su do plasmana među osam najboljih došli pobedom od 3:1.

Najavljeno je i da će FIFA modernizovati programe za trening sudija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve