Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.06.2010.

23:50

Paragvaj - Japan (16h)

U utorak su na programu poslednja dva meča osmine finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

U prvom meču od 16 časova na stadionu ‘Loftus Versfeld’ u Pretoriji sastaju se selekcije Paragvaja i Japana.

U taborima obe reprezentacije vlada uverenje da se nalaze pred istorijskom šansom za plasman među osam najboljih timova na Mundijalu.

Napadač Paragvaja Roke Santa Kruz tvrdio je još pre početka Mundijala da ta selekcija ima potencijala da uradi ono što nijedna prethodna generacija nije učinila - da se plasira u četvrtfinale. Zahvaljujući odlično odrađenom poslu u prvom krugu Paragvaj je u drugu rundu prošao kao lider F grupe, što im je omogućilo lakšeg rivala u osmini finala.

Igra paragvajske reprezentacija bazira se na veoma čvrstoj i uigranoj odbrani i trojici vanserijskih napadača Santa Kruzu, Nelsonu Valdesu i naturalizovanom Argentincu Lukasu Bariosu.

Odbrambeni igrač Hulio Cezar Kaseres istakao je da se niko u timu ne zadovoljava plasmanom u eliminacionu fazu i dodao da je to realnost.

"Nalazimo se na mestu koje nam pripada i zato ne treba da slavimo ono što smo već postigli – to je naša realnost. Mi želimo mnogo više, želimo mesto u istoriji paragvajskog fudbala", rekao je Kaseres.

On je ocenio da je utakmica protiv Japana za sve igrače Paragvaja najbitniji meč i da su svi spremni za velika dela.

"Japan ima kvalitetnu selekciju čija je glavna odlika brzina u igri. Moramo da obratimo pažnju na najsitnije detalje u njihovoj igri", naveo je Kaseres.

Jedan od aduta Paragvajaca u predstojećem duelu sa Japanom je i tradicija, pošto nijedna azijska reprezentacija nikada u istoriji Mundijala nije zabeležila trijumf u duelima sa selekcijama iz Južne Amerike. Azijske reprezentacije su dva puta uspele da se izbore za remi - 1966. Severna Koreja protiv Čilea i 1994. godine Južna Koreja protiv Bolivije.

Japanci su, takođe, zvučno najavljivali svoj nastup u Južnoj Africi. Selektor Takeši Okada je, uprkos slabijim izdanjima u kontrolnim utakmicama, tvrdio da su ambicije ‘samuraja’ plasman u polufinale. Za sada su uspeli da ostvare najveći uspeh van teritorije Japana. ‘Samuraji’ su u E grupi su nadigrali Kamerun i Dansku i poraženi od favorizovane Holandije, pa im ti rezultati daju za pravo da se nadaju još boljem rezultatu u nastavku takmičenja.

Najbolji igrač Japana na Mundijalu, mladi Keisuke Honda, tvrdi da će njegovi saigrači i on pokušati da pokažu da za njih ništa nije nemoguće i da mogu da pobede bilo koji tim na turniru.

Defantivac Japana Tulio očekuje da Paragvajci pokušaju na sve mogucće načine da ih isprovociraju pošto on u tome vidi njihovu šansu.

"Svaki pogodak u ovoj rundi takmičenja je zlata vredan. Oni jesu favoriti, ali mi ćemo pokušati da ih iznenadimo", zaključio je Tulio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve