Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.06.2010.

22:44

Brazil bez greške stigao do četvrtfinala

Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, pošto je u Johanesburgu pobedila Čile rezultatom 3:0.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

'Karioke' će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Holandije, koja je prethodno u osmini finala pobedila Slovačku sa 2:1.

Izabranici selektora Karlosa Dunge stigli su do novog trijumfa golovima Žuana u 35, Luisa Fabijana u 38. i Robinja u 59. minutu.

Čileanci su hrabro počeli meč imali početnu inicijativu, ali bez pravih šansi. Izabranici selektora Marsela Bijelse su najbolju priliku u prvom poluvremenu propustili već u 12. minutu, kada je Umberto Suazo posle kontranapada stigao do ivice kaznenog prostora i pokušao da lobuje Žulija Cezara, ali njegov potez nije iznenadio golmana Brazila, koji je lako uhvatio loptu.

Nakon toga Brazilci preuzimaju inicijativu i u 35. minutu stižu do vođstva. Defanzivac Žuan je posle kornera, koji je izveo Maikon, sjajno skočio i glavom savladao golmana Čilea Klaudija Brava.

Izabranici selektora Karlosa Dunge su tek tada zaigrali kao što znaju i to se isplatilo posle samo četiri minuta. Robinjo je započeo kontranapad na levoj strani, dodao loptu Kaki koji je bio u sredini, a fudbaler Reala je potom asistirao Fabijanu, koji je majstorskim driblingom prevario golmana Brava i lako pogodio prazan gol.

Čile je drugo poluvreme počeo veoma agresivno, sa željom da smanji prednost Brazila, ali izabranici selektora Bijelse nikako nisu uspevali da stvore prave prilike.

Utakmica je u 59. minutu praktično rešena, pošto je Robinjo preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora ponovo savladao golmana Brava. Igrač je tako nastavio da teroriše odbranu Čilea, pošto mu je to bio osmi gol u šest duela sa tom selekcijom.

Čileanci su do 66. minuta na gol Brazila šutirali deset puta, ali samo dva puta u okvir gola. Sa druge strane, Brazilci su iz pet preciznih udaraca postigli čak tri gola. Brazil poslednjih sedam godina nije ispustio pobedu posle prednosti od dva gola i u takvoj sitiuaciji bilo je jasno da Čile neće moći da ugrozi trijumf petostrukih svetskih prvaka.

Selektor Dunga je nakon toga iz igre izveo Kaku, Fabijana i Robinja kako bi ih sačuvao za duel četvrtfinala sa Holandijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve