Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2010.

22:25

Dijego Forlan doneo pobedu Urugvaju

Fudbaleri Urugvaja pobedili su domaćina Južnu Afriku sa 3:0 (1:0) u drugom kolu A grupe Svetskog prvenstva.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Junak meča je napadač Atletika iz Madrida Dijego Forlan – prvi gol dao je u 24. minutu udarcem sa 20-ak metara uz odbitak od Mokune, a drugi u 80. iz penala.

Forlan je tako postao prvi fudbaler na šampionatu koji je postigao dva gola, a treći je postigao Pereira u petom minutu nadoknade. Južna Afrika postala je prvi domaćin SP koji nije ostvario pobedu u prva dva meča.

Urugvajci su tokom celog meča bili bolji, u potpunosti su kontrolisali dešavanja i sasvim zasluženo su stigli do trijumfa.

Iako su Urugvajci više držali loptu u nogama, do 24. minuta nije bilo izrazitih šansi. Tada je Forlan šutirao sa 20-ak metara, lopta se osbila od glave Arona Mokuna i promenila smera taman toliko da završi iza leđa golmana Kunea i u mreži domaćina.

Utakmica nije bila naročito dinamična – Urugvajci su imali vođstvo i zato nisu srljali u napad, dok Južnoafrikanci uprkos trudu nisu uspevali da napadaju u talasima i da stvore neku ozbiljniju priliku.

Na 15-ak minuta do kraja meč je rešen – posle nekoliko odbitaka, lopta se odbila do Luisa Suaresa na 5m od gola, a golman Kune ga obara i dobija crveni karton. Forlan je bioo siguran sa bele tačke u 80. minutu i meč je rešen.

Južnoafrikanci su tada potpuno posustali, što su Urugvajci iskoristili i u samoj završnici načinili pobedu ubedljivijom – Suares je centrirao sa desne strane, a Alvaro Pereira je iz blizine glavom sproveo loptu u mrežu za konačnih 3:0.

Urugvaj sada ima 4 boda, dok su Južnoafrikanci ostali na jednom. U drugom meču grupe A u četvrtak od 20.30h sastaju se Francuska i Meksiko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve