Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2010.

22:22

Grupa A: Francuska - Meksiko (20:30h)

U četvrtak, u drugom meču drugog kola A grupe, sastaju se reprezentacije Francuske i Meksika.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Ta utakmica se igra u Polokvaneu na stadionu "Piter Mokaba" od 20:30 časova.

Nakon ne baš ubedljivog starta na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi selekcije Francuske i Meksika pokušaće da poprave utisak i eventualno zabeleže prvu pobedu, kojom bi se znatno približile plasmanu u osminu finala.

U prvom kolu protiv selekcije Južne Afrike fudbaleri Meksika nisu iskorisili brojne šanse, pa su izabranici Havijera Agirea na kraju bili primorani da spašavaju bod, do koga su došli golom Rafaela Markesa u 79. minutu.

’Trikolori’ su u prvom kolu, takođe, remizirali sa Urugvajem (0:0), pa je situacija u A grupi još uvek potpuno otvorena.

Selektor Francuske Rajmon Domenek ocenio je da njegov kolega Agire predvodi kvalitetan tim koji svakog protivnika može da namuči.

"Gledao sam Meksikance na prirpemnoj utakmici protiv Italije i moram da priznam da su me impresionirali. Ukoliko im dozvolite da razviju svoju igru, naći ćete se u velikim problemima", istakao je Domenek.

Kontroverzni stručnjak, koji se dugo nalazi na meti novinara i francuskih trenera, nije bio zadovoljan nastupom Nikolasa Anjelke, protiv Urugvaja, pa bi u četvrtak mogao da pruži priliku Tjeriju Anriju. Mediji, takođe, ističu da u nacionalnom timu postoji sukob selektora i nekih igrača.

"Fudbal je jednostavna stvar. Morate da pobeđujete. Kada jednom pobedite svi su divni i najbolji prijatelji. Ali, kada su rezultati nešto lošiji, pojave se razne priče. Jedini odgovor su pobede", rekao je reprezentativac Francuske Floran Maluda.

"Možemo da stvaramo šanse, nadam se da ćemo protiv Meksika uspeti da ih iskoristimo. Oni imaju dobar napad, ali imamo i mi. Ako želite da napravite dobar rezultat na turniru morate da igrate protiv najboljih napadača i na to moramo da budemo spremni", ocenio je Erik Abidal.

Meksikanci meč sa bivšim svetskim prvacima dočekuju veoma motivisani i puni optimizma. Igrač sredine terena Herardo Torado izjavio je da poštuje zvučna imena u francuskoj reprezentaciji, ali da respekta na terenu neće biti.

"Mi nećemo igrati protiv francuskih asova, već protiv 11 igrača. Mi u timu nemamo zvezde, nego ratnike koji su u svakom trenutku spremni da se bore", poručio je Torado.

Defanzivac Meksika Rafael Markes je na utakmici protiv Južne Afrike povredio list na nozi, ali će sigurno biti u timu protiv Francuske.

"Sada sam dobro, 100 odsto sam spreman. Imao sam problema sa listom na nozi. Na utakmici protiv Južne Afrike sam razmišljao i da napustim teren. Ali, uspeo sam da se oporavim", rekao je on.

Fudbaler Barselone rekao je da strahuje od Francuske.

"Oni su jaki u napadu i u odbrani, mada nisu igrali u napadu onako kako smo svi navikli. Ali, imaju velike igrače, koji mogu da naprave razliku i odluče utakmicu", ocenio je Markes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve