Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2010.

16:39

Nemci žele da zaustave Žigića

Fudbalska reprezentacija Nemačke radi na pronalaženju načina da izoluje Nikolu Žigića i spreči ga da dodaje lopte saigračima u meču sa Srbijom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Žigić je visok 202 centimetra, a Nemci su primetili da on često glavom dodaje lopte saigračima.

„Pažljivo smo razmatrali taj deo igre Srbije. Moraćemo da osvojimo te lopte poslate Žigiću“, rekao je vezni igrač Sami Kedira.

Pomoćni trener ’pancera’ Hansi Flik rekao je da je štoper tima Per Mertesaker dovoljno visok da parira Žigiću, koji će sledeće sezone igrati u Birmingemu.

Naš štoper je osvojo sve visoke lopte protiv Australije, tako da smo u dobroj formi“, rekao je Flik za Mertesakera koji je vidok 198 centimetara.

Nemačka je impresivno igrala u prvom meču šampionata, u kome je pobedila Australiju sa 4:0, dok je Srbija izgubila od Gane 1:0 i treba joj makar nerešeno ako želi da zadrži šanse da prodje grupu.

To im je poslednja prilika da ostanu na turniru i moramo da budemo jako oprezni i koncentrisani. Ali, samouvereni smo. Australija nije merilo, a Srbija je jako dobra, njeni fudbaleri nastupaju u vrhunskim evropskim klubovima. Moraćemo da popravimo ono što smo radili protiv Australije i ubedjeni smo da možemo to da uradimo“, rekao je Flik.

Defanzivac Holger Badštuber ocenio je da će Srbija biti opasna sada kada je priterana uza zid.

Znamo koje igrače imaju, neki su iz Bundeslige. Dobro smo počeli, ali ovo će biti drugačija utakmica od one sa Australijom“, rekao je Badštuber.

Kedira je rekao da će Nemačka morati brzo da udje u utakmicu, kao što je učinila protiv Australije.

Moraćemo stvarno da pazimo, biće motivisani i razigrani“, rekao je Kedira, koji je preuzeo neke od dužnosti povredjenog kapitena Mihaela Balaka i obično prenosi loptu napred.

Selektor Nemačke Joahim Lev upozorio je svoj tim da ne sme da se opušta posle ubedljivog početka turnira.

Pogodio ih je poraz od Gane, ali imaju vrlo jak tim. Mogu da dominiraju i diktiraju tempo meča i moraju da pobede, što ih sve čini opasnim protivnikom“, rekao je Lev.

Nemačka bi eventualnom pobedom nad Srbijom obezbedila plasman u drugu rundu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve