Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2010.

15:29

Čile slavio protiv Hondurasa

Reprezentacija Čilea pobedila je Honduras sa 1:0 u Nelspruitu u prvoj utakmici prvog kola grupe H na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Čile je tokom cele utakmice više napadao i zasluženo je slavio, a jedini i ujedno odlučujući gol na utakmici postigao je Žan Bosežur u 34. minutu.

Trijumf Čilea protiv Hondurasa je ujedno došao tačno 48 godina posle njihove poslednje pobede na Svetskim prvenstvima. Na šampionatu 1962. godine Čile je kao domaćin pobedio Jugoslaviju u borbi za treće mesto.

Već u drugom minutu Horhe Valvidia je fauliran na oko 27 metara od gola Hondurasa. Matias Fernandez je sjajno šutirao, ali je lopta proletela tik iznad prečke. Posle par napada, Arturo Vidal pokušao je da iznenadi Valjadaresa, ali neuspešno pošto je golman Hondurasa uhvatio loptu iz drugog pokušaja.

Čile nije prekidao sa napadima, a dobra prilika viđena je posle kontranapada u 20. minutu kada je Valjadares zaustavio pokušaj Valdive. Dva minuta kasnije Aleksis Sančez pokušao je iskosa, posle čega je dosuđen korner za Čile. Vidal je pokušao glavom ali nije bio precizan.

Konstantni napadi Čilea isplatili su se u 34. minutu. Sjajni napad započeo je Valdivia, koji je pronašao Maurisija Islu na desnoj strani. Isla je poslao loptu ka centarforu svoje ekipe Bosežuru kome nije bilo teško da iz blizine pogodi mrežu.

Do kraja poluvremena Čileanci su imali još dve prilike, ali su na poluvreme otišli sa minimalnom prednošću.

Drugo poluvreme počelo je kontroverznom sudijskom odlukom na račun Hondurasa. Gari Medel je faulirao Edgarda Alvareza na samoj ivici kaznenog prostora, ali sudija Edi Maje dao je signal da se igra nastavi, uprkos protestima igrača Hondurasa koji su tražili jedanaesterac.

Čile je nastavio sa napadima, a u 51. minutu pokušaj Valdiva sa peterca je izblokiran. U 57. minutu Maje je propustio da kazni kartonom Sančeza zbog pokušaja da iscenira faul za jedanesterac.

Fudbaleri Čilea su u 63. minutu propustili idealnu šansu da dupliraju vođstvo. Sa leve strane izveden je slobodan udarac, lopta je preletela do desnog ugla peterca. Tamo je Arturo Vidal glavom poslao loptu savršeno ka Valdo Ponseu koji je sa dva metra glavom šutirao u golmana Brava.

Samo nekoliko minuta kasnije priliku je imao i Islu posle dodavanja Sančeza, ali mu je Tomas, ipak, oduzeo loptu. Honduras je ubrzo imao priliku posle kornera i loše odbrane Ponsa, koga je lopta udarila u ruku, ali je ona završila u rukama golmana Brava, dok je Honduras oštećen za još jedan penal.

U 75. minutu Vidal je zatresao mrežu Valjadaresa, ali je Čileu taj pogodak poništen zbog igranja rukom Sančeza, koji je odigrao odličan meč, ali, ipak, nije uspeo da se upiše u strelce. Do kraja utakmice viđeno je još nekoliko prilika, ali su mreže mirovale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve