Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.06.2010.

19:44

Kuzmanović: "Izvinjavam se svima"

Zdravko Kuzmanović skrivio je penal kojim je Gana pobedila Srbiju na SP, a srpski fudbaler teško je podneo rasplet situacije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Napravio sam glupust. Mnogo mi je teško. Izvinjavam se svima, nije bilo namerno".

"Želeo sam da glavom izbijem loptu, ali mi je ruka ostala u vazduhu. Šta da radim", rekao je srpskim izveštačima u Pretoriji vidno uznemirani Kuzmanović sa suzama u očima.

Ostali igrači pokušali su da uteše 23-godišnjeg fudbalera.

"Šta smo mogli da mu kažemo, osim da pokušamo da ga podignemo. Svi znamo da se to slučajno desilo. Sve nas boli ovaj poraz", priznao je Danko Lazović.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Luković koji je zbog drugog žutog kartona isključen u 75. minutu utakmice, rekao je da se nada da poraz protiv Gane neće uticati na plasman Srbije u drugu fazu takmičenja.

"Žao mi je drugova, ostavio sam ih na cedilu kada sam isključen. Neću igrati protiv Nemačke, ali imamo 23 kvalitetna igrača i svako može da odigra na potrebnom nivou. Još šest bodova je u igri i nadam se da nije sve izgubljeno", rekao je Luković.

Jednu od dve najbolje prilike za Srbiju propustio je Nikola Žigić.

"Mnogo nam je teško palo sve ovo. Nadali smo se pobedi, dali sve od sebe, 70 minuta igrali dobro, imali dve šanse, ali smo ih promašili.
Jednu i ja. A to se ne prašta na Mundijalu. Realizacija je bila naš najveći problem. Dok je Gana gol postigla iz poluprilike"
, istakao je Žigić.

Visoki napadač je, ipak, ocenio i da Srbija nije izgubila šanse da se plasira u osminu finala Mundijala.

"Treba da ostanemo potpuno mirni, hladne glave. Ranije smo pokazali da možemo da igramo sa svakim. Pred nama su još dve utakmice, u igri je još šest bodova i ja verujem da možemo da ih osvojimo", naglasio je Žigić.

Srbija će sledeću utakmicu na Mundijalu u Južnoj Africi igrati 18. juna sa Nemačkom u Port Elizabetu, a pet dana kasnije u Nelspruitu će odmeriti snage sa Australijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

272 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve