Nova vest
Fudbal

Subota, 05.06.2010.

23:50

Pantelić: „Moramo da budemo zadovoljni“

Napadač srpske reprezentacije Marko Pantelić izjavio je da on i njegovi saigrači moraju da budu zadovoljni posle pobede nad Kamerunom od 4:3.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Moramo da budemo zadovoljni. Pokazali smo karakter, vraćali smo se iako smo dva puta gubili. Budite sigurni da nema nijednog Srbina koji bi više od nas želeo da u Južnoj Africi napravimo dobar rezultat", rekao je Pantelić novinarima posle utakmice.



Branislav Ivanović je novinarima na stadionu Partizana rekao da je dobro što je tim osetio da ima podršku navijača.

Dobro je što smo osetili da je ceo narod uz nas. Idemo u Afriku u nadi da ćemo da im ispunimo očekivanja. Utakmica je bila dobra, posebno je prvo poluvreme bilo zanimljivo za gledanje, ali onakve greške u odbrani ne smeju da se dešavaju. To je neki pad koncentracije. Ja sam lično kriv za treći gol“, rekao je Ivanović.



Levo krivo nacionalnog tima Milan Jovanović rekao je da nije zabrinut zbog primljena tri gola, pošto je Srbija postigla četiri.

Bitno je da smo postigli više golova od njih. Nije mi se svidelo što je Kamerun u nekim trenucima delovao mirnije iako smo mi vodili. Umemo često da jurimo ka golu, mada imamo argumenata za to zbog jakih individualaca, ali je bolje da kolektivom slamamo protivnika“, rekao je Jovanović, „Dobro je što smo pobedili, jer, iskreno, počelo je u vazduhu da se oseća nezadovoljstvo naroda posle prve dve utakmice u Austriji“.



Aleksandar Luković takođe nije bio zadovoljan igrom odbrane, ali je rekao da to može da se popravi.

Greške u odbrani su posledica pada koncentracije, ništa drugo. Sve to može da se popravi do početka Svetskog prvenstva, jer su to sve nijanse, mada nijanse koje odlučuju utakmicu. Jesmo pobedili, ali nisam zadovoljan“, rekao je Luković.

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je da njegov tim nije pokazao sve što može protiv Kameruna.

Drugačije je gledati na prijateljsku utakmicu, nego na takmičarsku. Ja sam siguran da ovo nije naša prava slika. Siguran sam da ćemo s drugim zahtevima biti itekako bolji. Mislim da ćemo izgledati drugačije na prvoj utakmici na Mundijalu“, rekao je Antić, „Utakmica je bila spektakl, sa mnogo golova. Dobili smo dobre želje za put. Imali smo i dobrih stvari i nekih sa kojima nisam zadovoljan, ali mislim da je ova utakmica zamišljena da bude više od igre“.



Antić je zamerio svom timu na nedovoljno dobroj igri na sredini terena.

Mislim da smo ekipa koja ima mnogo kvalitetniju igru nego što ste videli. Ona je odlična na sredini terena. Nismo dali važnost lopti, nego smo želeli da brzo dolazimo do gola“, istakao je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve