Nova vest
Fudbal

Petak, 04.06.2010.

15:01

Drogba propušta Svetsko prvenstvo!

Prva zvezda reprezentacije Obale Slonovače Didije Drogba propustiće Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Drogba je slomio desnu ruku tokom prijateljske utakmice protiv Japana u švajcarskom Zionu posle sudara sa japanskim defanzivcem Tulijem. Fudbaler Čelsija je odmah prevezen u bolnicu, a pregledima je utvrđeno da će propustiti takmičenje u Južnoj Africi.

"U pitanju je povreda lakta, ali još uvek ne znamo koliko je teška. Mislim da ćemo odgovor dobiti pre odlaska iz Švajcarske. Ako je ozbiljno to je veoma zabrinjavajuće jer je Drogba naš kapiten i jedan od najboljih napadača na svetu", rekao je posle utakmice Sven Jeran Erikson, selektor Obale Slonovače.

Dok Erikson nije tačno znao kakve prirode je Drogbina povreda njegov saigrač iz reprezentacije Kolo Ture je rekao:

"Drogba mi je rekao da je Svetsko prvenstvo završeno pre nego što je i počelo".

Zvanična potvrda još uvek nije stigla iz štaba Obale Slonovače, ali se očekuje da će uskoro biti objavljeno da Drogba neće igrati u Južnoj Africi.

Pre nego što je izašao sa terena Drogba je doprineo pogotku svog nacionalnog tima pošto je posle šuta iz slobodnog udarca lopta zakačila Tulija i zatresla mrežu Japanaca. Obala Slonovače je na kraju trijumfovala sa 2:0, a drugi gol postigao je Kolo Ture.

Obala Slonovače na Svetskom prvenstvu igra u grupi G sa Brazilom, Portugalom i Severnom Korejom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve