Havijer Agire podneo ostavku

Havijer Agire podneo je ostavku na mesto selektora Meksika, tri dana posle eliminacije njegovog tima sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: AK

Sreda, 30.06.2010.

21:50

Default images

Meksiko je učešće na Mundijalu završio u osmini finala, posle poraza u nedelju od Argentine od 3:1. Meksiko je tako peti put uzastopno eliminisan u drugoj fazi takmičenja.

"Moram da odem, to je najčasnija stvar. Sve što sam radio bilo je u interesu reprezentacije", rekao je 51-godišnji Agire, koji je u aprilu prošle godine preuzeo nacionalni tim od Svena Jerana Eriksona.

Agire je četvrti selektor Meksika u poslednje četiri godine, a mediji spekulišu da je jedan od najplaćenijih selektora, sa godišnjom platom od četiri miliona dolara. Veruje se da veću platu imaju samo selektori Italije i Engleske - Marčelo Lipi i Fabio Kapelo.

Agire je rekao da bi sledeći selektor trebalo da ostane najmanje četiri godine sa reprezentacijom, do kraja Mundijala u Brazilu 2014. godine. On smatra da bi igra Meksika trebalo da se bazira na mladim igračima, koji će biti okosnica tima za naredni Mundijal, pre svih Havijer Ernandes, Đovani Dos Santos i Karlos Vela.

"Mislim da je budućnost na našim mladim igračima", rekao je Agire.

On je nagovestio da bi mogao da uzme duži odmor i rekao da ne zna koju će sledeću ekipu trenirati.

Meksiko je takmičenje u Grupi A na Svetskom prvenstvu završio na drugom mestu, što ga je u osmini finala odvelo na Argentinu. Ekipa je u grupi odigrala nerešeno s Južnom Afrikom (2:2), pobedila Francusku (2:0) i izgubila od Urugvaja (1:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: