Rustenberg

Rustenberg (mesto za odmor) se nalazi u srcu savana u Severozapadnoj provinciji, u podnožju planina Maglisburg, čiji se najviši vrh nalazi na 1.852 m. Zbog velikog strateškog značaja, koji je tokom 19. veka imao taj kraj, tu su vođene mnoge bitke.

Ceo region je bogat mineralima, a naročito je poznat po proizvodnji platine, po čemu je prvi u svetu. Rudarstvo je osnovna privredna grana, koja pokreće ceo kraj. Tu živi i jedno od najbogatijih plemena u Južnoj Africi – Bafokeng.

Izvor: LB

Utorak, 15.06.2010.

06:46

Default images

Rustenberg, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.500 metara, ime je dobio 1851. godine. Ima populaciju od 395.539 stanovnika, a sam grad, kao i cela okolina su se razvijali pod jakim uticajem holandskih farmera.

Grad se nalazi na samo 30 kilometara od San Sitija, najekskluzivnijeg letovališta u Južnoj Africi, koje gostima nudi bezbroj mogućnosti za odmor i zabavu. Na 40 minuta vožnje od Rustenberga nalazi se i brana Hartebisport, gde se nalazi i veliko akumulaciono jezero, koje takođe predstavlja veoma atraktivnu turističku destinaciju.

Platinum Stars je jedini profesionalni fudbalski klub iz Rustenberga.

Klima je subtropska, sa prosečnim zimskim temperaturama od oko 16 stepeni i letnjim od oko 31.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: