Matijaž Kek

Matijaž Kek predvodiće Sloveniju sa klupe na šampionatu sveta u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2010.

19:17

Default images

Kek je rođen 1961. godine, a pre trenerske karijere bio je profesionalni fudbaler, i čak je uspeo da zabeleži i jedan nastup za Sloveniju. Igračku karijeru počeo je 1979. godine u rodnom Mariboru. Pet godina kasnije prešao je u austrijski fudbal gde je zaograo za malo pozati Spital, a pose četiri godine provedene u tom klubu otišao je GAK iz Graca gde se zadržao pet sezona.

Nakon pet sezona u Gracu vratio se u Maribor, odigrao je još četiri godine tamo i osvojio tri titule u Sloveniji. Kek je tokom igračke karijere igrao na poziciji centralnog odbrambenog, a njegove liderske karakteristike omogućile su mu da se kasnije bavi trenerskim pozivom.

Trenersku karijeru je, logično, počeo kao pomoćnik u Mariboru, a posle samo jedne sezone postao je i prvi trener ekipe. Svoje trenerske sposobnosti potvrdio je osvajanjem šampionata Slovenije, a nakon još jedne titule 2003. postao je trnere reprezentativnih selekcija Slovenije do 15 i do 16 godina.

U januaru 2007. postavljen je za selektora seniorske reprezentacije, a da iz tamošnjeg saveza nisu pogrešili, pokazuje i istorijski plasman Slovenije na šampionat sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: