Niklas Bentner, "božanskom intervencijom" do slave?

Gorostasni Niklas Bentner verovatno je najveće ime u reprezentaciji Danske i oči nacije biće uprte u centarfora Arsenala. Može li Danska da napiše još jednu bajku kao i 1992. godine kada su, ničim izazvani, postali prvaci Evrope?

Izvor: MT

Ponedeljak, 31.05.2010.

23:14

Default images

Niklas Bentner je rođen 16. januara 1988. godine i već sa 16 godina Arsen Venger ga je doveo u Arsenal nakon što je prikazao sjajne partije u filijali londonskog kluba, KB-u kao i U17 reprezentaciji Danske kada je proglašen za igrača godine u juniorskoj kategoriji.

Priliku da redovno zaigra u prvom timu dobio je tek u sezoni 2006-2007. koju je proveo u pozajmici u Brimingem Sitiju. Birmingem je tada igrao u Čempionšipu i Bentner je sa 11 golova i 7 asistencija bio jedan od najzaslužnijih za povratak u Premijer ligu. Po povratku u Arsenal, Bentner je postigao nekoliko bitnih golova, uključujući i kontroverzni pogodak protiv Dinama iz Kijeva u 87. minutu meča u Ligi Šampiona, zahvaljujući kojem je Arsenal prošao dalje. Uprkos što je više promašivao nego što je postizao golove, Niklas je imao podršku publike.

Početkom ove sezone, Bentner je rešio da promeni broj na dresu i da umesto 26 nosi 52. Igrač 2009. godine u Danskoj je tada ponudio kompenzaciju svim navijačima Arsenala koji su već kupili dres sa brojem 26. Sezona je dobro počela za Bentnera, postigao je i pobedonosni gol protiv Liverpula, ali je sredinom novembra usledila nezgodna povreda prepona zbog koje se vratio na teren tek krajem januara. Pomalo neočekivano, Bentner je ove sezone često igrao na poziciji desnog krila u 4-3-3 formaciji Arsenala. Sezonu je završio sa ukupno 12 golova i sedam asistencija u svim takmičenjima.

Bentner je prošao sve mlađe kategorije u reprezentaciji Danske, u kojoj je 2006. na U21 Prvenstu Evrope bio najmlađi igrač. Za A tim je debitovao sa 18 godina i do sada je na 32 utakmice postigao 11 golova.

U privatnom životu, Bentner je imao nekoliko ispada koji su bili zanimljivi žutoj štampi. Posle ispadanja od Mančester Junajteda u Ligi Šampiona, Bentner je viđen kako u ranim jutarnjim satima napušta noćni klub sa spuštenim pantalonama. U oktobru prošle godine Bentner je slupao svoj Aston Martin, vozeći kako se navodi 160km/h što je Danac negirao. Uprkos tome što su kola bila uništena, Bentner je prošao samo sa lakšim povredama, takoreći modricama. Posle toga, Bentner je izjavio kako mu je „božanska intervencija“ spasla život.

Bentner je izjavio kako veruje da će moći da bude najbolji strelac predstojećeg Svetskog Prvenstva. Da li će i za to biti potrebna neka „božanska intervencija“, ostaje da sačekamo i vidimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: