Reinaldo Rueda

Reinaldo Rueda Rivera je rođen trećeg februara 1957. godine, u Kaliju, u Kolubiji.

Izvor: LB

Utorak, 18.05.2010.

12:31

Default images

Rueda se proslavio trenirajući reprezentaciju Kolumbije do 20 godina, sa kojom je osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu za mlade 2003. godine. Ovaj bivši profesor fakulteta je iste godine sa U 17 selekcijom osvojio četvrto mesto, takođe, na SP.

Nakon katastrofalnog starta Kolumbije u kvalifikacijama za Mundijal 2006. u Nemačkoj, Rivera je postavljen za novog selektora ‘A’ selekcije. Iako se Kolumbija nije plasirala na završni turnir Rueda je, u tim kvalifikacijama, pokazao da je veoma sposoban, pošto je već otpisanu Kolumbiju na kraju doveo do šestog mesta na tabeli.

Tokom igračke karijere nastupao je za amaterske i koledž ekipe. Kasnije, tokom trenerske karijere, vodio je sve selekcije Kolumbije. Počeo je sa reprezentacijom do 17 godina, potom sa U 20 selekcijom, pa U 21, U 23

Rueda, koji nema iskustva u klupskom fudbalu, preuzeo je reprezentaciju Hondurasa u januaru 2007. godine. Argentinski stručnjak je uspešno završio kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi i reprezentacija Hondurasa će po drugi put u svojoj istoriji učestvovati na Mundijalu. Ta zemlja je jedini put igrala na SP 1982. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: