Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.06.2010.

14:50

Rene Krhin, velika nada Slovenije

Mladi slovenački fudbaler Rene Krhin rođen je u Mariboru 21. maja 1990. godine. Fudbal je počeo da trenira sa devet godina u NK Mariboru u godini kada je Maribor igrao Ligu šampiona, nakon što je u kvalifikacijam eliminisao belgijski Genk I Olmpik Lion (1:0, 2:0). Nada slovenačkog fudbala će biti jedan od trojice učesnika Mondijala rođenih 1990, godine. Klasu 90. Pored Krhina činiće igrač Panatinaikosa Sotiris Ninis i defanzivac Monaka Nikolas N'Kulu.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Već kao 16-godišnjak prešao u milanski Inter zajedno sa mladim golmanom Maribora Vidom Belecom. Mladi Slovenac je dve sezone nastupao za omladinski tim Intera, a jula 2009, Žoze Murinjo je Krhina uvrstio u prvi tim Intera pred putovanje na predsezonsku turneju u SAD.

Povremeno je bio u protokolu pred utakmice Intera u Seriji A i italijanskom kupu, a svoj prvi zvanični meč odigrao je u trećem kolu Serije A u susretu sa Parmom kada je na terenu zamenio Veslija Snajdera. Do sada je zabeležio pet nastupa za prvi tim Intera. Krhin igra na pociziji centalnog veznog igrača.

Krhin je bio standardan član reprezentacije Slovenije za uzrast do 19 godina (U-19) i kao kapiten je predvodio Slovence do plasmana na završni turnir na kome nije mogao da nastupa zbog klupskih obaveza.

Za A reprezentaciju svoje zemlje debitovao je 5. septembra 2009. godine u meču sa Engleskom. Krhin je sedeo na klupi u oba susreta baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u kojima je Slovenija posle pobede u Mariboru od 1:0 eliminasal Rusiju.

U novembru 2009. potpisao petogodošnji ugovor sa ”nero-azurima” za godišnju platu od 300.000 evrane računajući bonuse. Palermo je zainteresovan da dovede mladog Kirhina na Siciliju, a neki italijanski novinari Slovenca porede sa legendom češkog fudbala Pavelom Nedvedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve