Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.05.2010.

01:01

Anhel di Marija, bitniji od Mesija

Krilni igrač portugalske Benfike, Anhel Di Marija definitivno će biti igrač kojem će Svetskom prvenstvo u Južnoj Africi odrediti dalji tok karijere.

Svake četiri godine održava se Mundijal, i na svakom od njih eksplodira neka nova zvezda. Iako u eri ju-tjuba teško da neki igrač može ostati nezapažen, uvek se pojavi neko kao što je Frank Riberi koji je obeležio SP 2006. u Nemačkoj, a danas je fudbaler kojeg žele najveći klubovi Evrope. 22-godišnji Di Marija je glavni kandidat da napravi sličan udar.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Di Marija je rođen 14. februara 1988. godine u Rosariju gde je 2001. godine počeo karijeru. Posle dve sezone u seniorskom timu, 2007. dobija ponudu ruskog Rubina. Iako je prvobitno prihvatio, ipak je odlučio da je odbije i sačeka U-20 Svetsko prvenstvo. U tandemu sa Serhiom Aguerom osvaja titulu i prelazi u Benfiku. U Lisabonu je dočekan kao naslednik ikone kluba Simaa.

Ime u svetu stekao je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. kada je sjajnu formu krunisao prelepim lob udarcem u finalu kojim je doneo zlato svojoj zemlji pobedom protiv Nigerije. Bio je fenomenalan u Batistinoj formaciji 4-2-3-1 sa Mesijem, Aguerom i Maskeranom pored sebe.

Dijego Armando Maradona promenio je više od 100 igrača otkako je selektor Argentine, ali je uvek bilo mesta za Di Mariju. Anhel je bio standardan u krucijalnim pobedama nad Peruom i Urugvajem tokom kvalifikacija. Ukoliko Maradona bude forsirao igru na kontranapade, Di Marija bi u Južnoj Africi mogao da ima značajniju ulogu i od samog Lionela Mesija.

Protivničke odbrane verovatno će se fokusirati na Barseloninog superstara i prvog strelca Real Madrida Gonsala Iguaina, pa bi to moglo da otvori prostor Di Mariji da postane heroj Svetskog prvenstva. Za "gaučose" je odigrao osam mečeva i postigao jedan gol, 24. maja protiv Kanade.

Dečko sa nadimkom 'Fideo' (knedla) koji će obeležiti svetski fudbal u narednim godinama:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve