Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.05.2010.

02:07

Emilio Izaguire, veteran među mladim zvezdama

Honduras je kvalifikacije za SP prošao uz malu pomoć prve zvezde Davida Suaza koji se uglavnom borio sa povredama, što je otvorilo prostor mlađim igračima da skrenu pažnju na sebe. Jedan od onih koji je iskoristio šansu je levi bek Mantague Emilio Izaguire, koji iako ima tek 23 godine godine već je iskusni reprezentativac sa više od 30 nastupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Profesionalnu karijeru počeo je 2004. u pobedi njegovog tima nad Universidadom 3:0, a sledeće godine bio je član reprezntacije na Svetskom prvenstvu za mlade u Holandiji. Jula 2008. pokušao je da impresionira upravu članu Čempionšipa Ipsvič Tauna, ali pošto mu klub nije dozvolio transfer u inostranstvo, nije mogao da igra na zvaničnim mečevima pa je ostao bez ugovora.

Prošle godine Anderleht je bio zainteresovan za ofanzivnog beka, povezivan je sa transferom u izraelski Makabi iz Haife, a trenutno je najbliži Premijer ligi i Viganu. Ističe se po veoma dobrom driblingu i sjajnim centaršutom. Često ima ofanzivnu ulogu po krilu, a glavni je izvođač prekida u timu.

Od 2007. godine je član nacionalnog tima Hondurasa za koji je postigao samo jedan gol. Mundijal u Južnoj Africi biće mu debitantski u ovom takmičenju. Honduras će igrati u grupi u kojoj se nalaze jedan od favorita za titulu Španija, te Švajcarska i Čile, gde će Izaguire i njegovi saigrači tražiti šansu za drugu rundu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve