Nova vest
Fudbal

Petak, 28.05.2010.

16:19

Kim Kuk-Jin, Korejac u Evropi

Kim Kuk-Jin uspeo je da uradi ono što veoma malom broju fudbalera iz Severne Koreje pođe za rukom – zaigrao je evropski fudbal. Kuk-Jin je jedan od samo dvojice igrača iz reprezentacije koji igra u nekom evropskom klubu. Član je švajcarskog Vila, i sa 21 godinom sigurno je najveća mlada fudbalska zvezda u svojoj zemlji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kim igra na sredini terena, a odlikuje ga dinamična igra, sa puno kretanja. Profesionalnu karijeru je počeo u fudbalskom klubu Pjongjang 2007. godine, a već naredne sezone se posle osvojene titule preselio u švajcarsku Konkordiju iz Bazela odakle se posle godinu dana i 23 meča preselio u Vil.

Za švajacrskog prvoligaša ove sezone odigrao je 11 utakmica, a sigurno će u budućnosti za njega čuti i oni koji do sada nisu.

Mladi Kuk-Jin je već najavio da sa velikim nestrpljenjem očekuje Svetsko prvenstvo i nastupe za nacionalni tim. Severna Koreja se na Mondijalu nalazi u ’grupi smrti’ zajedno sa Brazilom, Obalom Slonovače i Portugalom, pa će Kim i njegovi saigrači u Južnoj Africi zbog toga biti dodatno rasterećeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve