Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.09.2010.

18:57

Nadal: „Ne verujem da ću prestići Rodžera“

Iako je došao do svog prvog trijumfa na US Openu i tako kompletirao Gren slem titule Rafael Nadal je izjavio da ne veruje da će ikada po rezultatima uspeti da prestigne Rodžera Federera. Španac je u finalu turnira u Njujorku posle odlaganja slavio protiv Novaka Đokovića i tako došao do devetog trijumfa na Gren slem turnirima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mislim da je glupo pričati da li sam ja bolji ili gori od Rodžera. Razlog za to je što titule govore da je on mnogo bolji od mene i to je istina u ovom trenutku i mislim da će tako i ostati do kraja mog života“.

Federer je do sada osvojio 16 Gren slem titula i prošle godine je pobedom na Rolan Garosu uspeo da kompletira trijumfe na sva četiri najprestižnija teniska turnira. Pored u Parizu, Švajcarac je do tada pobedio i na Australian Openu, Vimbldonu i US Openu.

S druge strane, Nadal je do sada pet puta osvojio Rolan Garos, dva puta Vimbldon i jednom Australian Open, a do sada mu je US Open samo falio, zbog čega je trijumf u Njujorku u ponedeljak poseban za Španca.

Osećaj je fantastičan. Igrao sam svoje najbolje mečeve na US Openu u pravom trenutku i zbog toga sam presrećen. Mislim da mi je do pobede na US Openu bio najteži put, jer su uslovi teški, morao sam da adaptiram svoju igru za ovaj teren, za loptice, ali i za sve“.

Kompletiranje Gren slem titula za Nadala je došlo godinu dana posle problematične sezone, tokom koje je imao velike probleme sa povredama kolena.

Život se ponekad menja. Pre deset meseci je izgledalo kao da nikada neću biti isti, a sada se čini da ću biti jedan od najboljih. Kada se vratite, više cenite to koliko je teško osvajati titule i biti tu sve vreme“.

Tokom nešto više od dve nedelje tokom turnira u Njujorku Nadala je odlično igrao i tek u finalu je izgubio svoj prvi set na US Openu, a sada se nada da će nastaviti istim tempom.

Za mene je najvažnije da nastavim da serviram kao što sam to radio na ovom turniru. Ako to uradim, biće to velika promena za mene i moju tenisku karijeru, jer ću imati veći broj poena za koje neću morati da se pomučim. Mogu da igram agresivnije, ali i mirnije kod riterna. Posle toga, mogu da napredujem i u ostalim aspektima igre. Mnogo sam već napredovao od prošle godine, ali nikad nije dosta. Nisam savršen igrač, ali svako može da napreduje“.

Upitan da li napredak znači i mogućnost da, ipak, iako je rekao da ne razmišlja o tome, sustigne Federera, Nadal je samo rekao:

Videćemo šta će budućnost doneti, ja nisam genije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve