Nova vest
Fudbal

Subota, 11.09.2010.

00:03

Rafael Nadal: “Rodžer je prvi favorit”

Posle trijumfa nad sunarodnikom Fernandom Verdaskom u četvrtfinalu US Opena prvi teniser sveta Rafael Nadal je istakao da su uslovi za igru u Njujorku bili veoma teški, ali i da je Rodžer Federer prvi favorit za osvajanje turnira, iako smatra da se i on dobro snalazi u vetrovitim uslovima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Polufinalni susreti su na programu u subotu, kada Nadala očekuje duel sa ruskim teniserom Mihailom Južnjim, dok će posle njih na teren izaći naš Novak Đoković i osvajač najviše Gren slem titula u istoriji Švajcarac Rodžer Federer.

Bilo je teško igrati tenis večeras, ali mislim da mi je dobro išlo. U meč sam ušao pomalo uplašen, jer sam igrao sa vetrom, ali i protiv njega. Igrao sam previše agresivno, bio sam brži nego obično, a onda sam shvatio da treba da budem sporiji i kada sam to učinio sve se promenilo”.

Novinare je takođe zanimalo da li Španac voli izazov igranja u različitim uslovima ili da želi da su oni baš savršeni.

Koliko se sećam, uvek sam igrao dobre mečeve po jakom vetru. Ipak, prošle godine sam imao velike probleme, ali mislim da sam se popravio na tom polju i to mi je veoma važno. U isto vreme mislim da je kretanje važno u takvim uslovima, kao i visok nivo koncentracije, tako da mislim da je dobro što su to osnove moje igre”.

Osećaj ulaska u polufinale treću godinu zaredom na US Openu za Nadala je fantastičan.

Zaista mi je drago zbog toga, posebno što ove godine nisam izgubio nijedan set. Mislim da svakog dana igram sve bolje, a mislim da sam sada, kada se pogledaju uslovi, odigrao odličan meč protiv teškog protivnika kakav je Fernando. Osećaj ulaska u polufinalu je za mene fantastičan, ali moram da nastavim sa sve boljim igrama ako želim da dođem do finala”.

Posle meča sa Nadalom Verdasko je izjavio da bi uložio novac da će Federer osvojiti poslednji Gren slem turnir sezone jer Švajcarac voli uslove u Njujorku, a novinare je zanimalo šta prvi reket sveta misli o tome.

Sigurno je da je Rodžer prvi favorit, posebno što ga je osvajao pet puta i igrao u šest uzastopnih finala. Niko ne sumnja u to. Što se mene tiče, ušao sam u polufinale i ne razmišljam o finalu”.

Da bi došao do finala Nadal prvo mora da pobedi Južnjeg, a Španac smatra dap red njim nije baš lak posao.

Biće mi teško, Mihail je odličan igrač, veoma je agresivan i podloga potpuno odgovara njegovom stilu. Moraću da igram agresivno, da serviram dobro i da ga stavim u podređen položaj mojim forhendom i nadam se da će to dati rezultat”, rekao je Rafael Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve