Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.09.2010.

16:07

Đoković: "Bolja koncentracija presudila"

Novak Đoković rekao je, posle pobede nad Džejmsom Blejkom, da je bio koncentrisan u ključnim momentima i da je zahvaljujući tome pobedio. Srpski teniser kaže da ga vetrovito vreme u Njujorku nije poremetilo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Delovali ste prilično pribrani tokom meča. Blejk je rano stigao do brejk lopti i u taj brejku je imao priliku. Čime ste najviše zadovoljni?

“Koncentracija mi je bila odlična. Strpljenje i pažnja su najvažniji kada su ovakvi vremenski uslovi, pronaći pravu igru u određenim momentima. Veliko je psihičko opterećenje kada je vetar tako snažan, pokušavate da igrate dobar tenis, a preko puta vas je neko ko igra agresivno. Mislim da sam dobro servirao i imao visok procenat ubačenog prvog servisa”, rekao je Đoković.

Vaš naredni protivnik je Mardi Fiš. Poznajete ga dobro. Kakav meč očekujete?

“Igrao sam protiv njega nekoliko puta na različitim podlogama. Igrali smo na Vimbldonu takođe, kao i jedan težak meč na US Openu pre nekoliko godina. Milsim da on u ovom trenutku igra svoj najbolji tenis. Dobro se kreće, dobro servira i veoma je talentovan. Prepoznaje trenutak kada treba da izađe na mrežu. Moraću da dam sve od sebe da bih ga pobedio”, kaže treći reket sveta.

Da li ste gledali Federerovu reklamu u kojoj pogađa lopticu na nečijoj glavi?

“Nisam. Već su me to pitali.”

Mislite li da je to moguće?

“Ne znam, teško je reći. Ako je to uradio, onda mora da je imao veoma mnogo sreće.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve