Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.06.2010.

11:02

Makaj: "Mesi za sada najbolji"

Roj Makaj važi za jednog od najproduktivnijih napadača poslednje decenije, uz učinak od 256 golova u Primeri, Bundesligi i holandskoj Erediviziji. U zenitu je bio 2003. godine, kada je osvojio Zlatnu kopačku za najboljeg strelca Evrope, posle 29 postignutih golova u Primeri. Tridesetpetogodišnji Holanđanin, koji je prošle sezone okončao karijeru, u intervjuu za sajt FIFA govorio je o utiscima o ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

- Svakako da ćete pratiti ovogodišnje SP, ali odakle?

"Trenutno utakmice pratim iz zabavnog parka u Nemačkoj, gde sam na odmoru sa porodicom, a od četvrtfinala ću sve gledati od kuće u Holandiji".

- Kako vam se čini turnir do sada?

"Ovo prvenstvo se nije još zahuktalo. Videli smo par odličnih mečeva, ali i mnogo loših. Ipak, mislim da se slika menja sada kada nastupa eliminaciona faza, tako da mislim da će svaki meč od sada biti samo bolji".

- Šta vas je najviše iznenadilo na ovom prvenstvu, a šta je bilo najveće razočaranje?

"Najveće iznenađenje je svakako plasman Urugvaja i Paragvaja u četvrtfinale, a razočaranja su eliminacije finalista iz 2006, Italije i Francuske".

- Igrali ste u Španiji, Nemačkoj i Holandiji. Kako biste ocenili reprezentacije tih zemalja?

"Holanđani su lako došli do završne faze, nisu imali problema ni na jednom susretu, a mislim da tek mogu da pruže svoj maksimum. Nemačka je takođe sasvim zaslužila mesto u četvrtfinalu, igraju odličan fudbal. Izbaciti Englesku rezultatom 4:1 govori dovoljno, ali tek treba da ih vidimo protiv Argentine, za koju mislim da je za sada najbolja. Španija je takođe odličan tim. Nisu imali sreće protiv Švajcarske u prvom kolu, ali mislim da su među glavnim favoritima za titulu, imaju strašne igrače".

- Kakav je selektor Holandije Bert van Marvijk kao trener? Vi ste već sarađivali sa njim u Roterdamu i Fejenordu...

"Van Marvijk je odlian trener. Veoma je smiren i pribran, uvel zna tačno šta želi i sve odmah direktno saopštava igračima. Oni znaju da je njemu cilj titula na SP. Mislim da je Bert jedan od najboljih trenera sa kojima sam ikada radio".

- "Lale" će u četvrtfinalu igrati protiv Brazila... Kako će pristupiti tom meču i koliko daleko mogu da doguraju?

"To će biti jedna od najboljih utakmica prvenstva. Mislim da su timovi jednaki po kvalitetu i verujem da će pobednik tog duela igrati u finalu. Naravno, pritom se nadam da će Holandija pobediti.

- Ko vas je, kao bivšeg napadača, najviše impresionirao na turniru?

"Najviše uživam dok gledam Lea Mesija. On je po meni trenutno najbolji na turniru iako nije postigao gol. Tu su onda i Gonsalo Iguain, Dijego Forlan i Luis Suares".

- Ko su po vama favoriti za titulu?

"Pre početka prvenstva sam rekao da su to Španija i Brazil. Sada mislim da će u finalu igrati pobednici susreta Holandija-Brazil i Argentina-Španija, a onda ćemo da vidimo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve