Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 02.02.2014.

13:54

Violinistkinja Vanesa Mej skija u Sočiju

Violinistkinja Vanesa Mej takmičiće se za Tajland u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Mej, koja skija od detinjstva, takmičila se pod očevim prezimennom Vanesa Vanakorn, a na četiri trke u Sloveniji pokušala je da ispuni normu i u tome je uspela početkom januara.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Po pravilima Međunarodnog olimpijskog komiteta, zemlje koje nemaju skijaše među 500 najboljih na svetu mogu da pošalju po jednog takmičara u obe konkurencije u slalomu i veleslalomu, ali moraju da ispune druge kriterijume.

Tajland očekivano nema nijednog skijaša među 500 najboljih ni u jednoj od pet disciplina, a da bi ispunila drugi kriterijum Mej je trebalo da zabeleži najviše 140 bodova na pet trka. Skijaši do tih bodova dolaze na osnovu svojih rezultata, ali i generalno toga kako skijaju, a Mej je uspela da izbori mesto u Sočiju u poslednji čas, pošto je zabeležila manje od 140 bodova na trkama u Sloveniji.

Zanimljivo je da se 35-godišnja Mej čak takmičila na juniorskom nacionalnom šampionatu, u kojem je bila ubedljivo najstarija, pošto joj je ostalo malo vremena da izbori vizu za Soči.

Mej je još sredinom 2010. godine objavila da želi da se kvalifikuje za Soči.

To je moj san i nadam se da će ljudi prihvatiti da samo želim da dam sve od sebe. Britanka sam, ali sam realna u pogledu toga da ne bih mogla da predstavljam svoju zemlju. Ali, pošto je moj otac sa Tajlanda, prihvatili su me”, rekla je Mej tada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve