Putin: Sotnikova ponos Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je klizačici Adelini Sotnikovoj, koja je osvojila zlato na Igrama u Sočiju, da je cela Rusija ponosna na nju.

Izvor: JT

Petak, 21.02.2014.

18:29

Default images

„Sotnikova je osvojila visine na kojima je naš klizački tim godinama radio. Cela Rusija je ponosna na Sotnikovu“, rekao je Putin u poruci objavljenoj na zvaničnom sajtu Kremlja.

Putin je u četvrtak uveče takođe zvanično čestitao Sotnikovoj na tituli, prvoj u istoriji Igara za rusko žensko klizanje.

Sotnikova je u četvrtak uveče u finalu srušila sa trona dosadašnju olimpijsku šampionku Južnokorejku Kim Ju-Na. Međutim, odluka sudija da joj dodeli zlato sa ubedljivom prednošću izazvala polemike u svetskoj sportskoj javnosti i sumnju da je to zlato bilo „poklon Rusiji“.

Sotnikova je do zlata došla briljirajući u slobodnom programu, i tehnički i umetnički, ali je imala i grešku prilikom jednog doskoka.

Koreograf 17-godišnje Sotnikove Pjotr Černišov insistirao je da je ona potpuno zasluženo osvojila titulu.

Osvojili smo zasluženo zlato, jer smo se u potpunosti pridržavali pravila“, rekao je Černišov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: