Četvrtak, 20.02.2014.

22:30

Sotnikova nadmašila Kim za zlato

Ruskinja Adelina Sotnikova osvojila je zlatnu medalju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Izvor: SO

Sotnikova nadmašila Kim za zlato IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

14 Komentari

Sortiraj po:

neko ko zbilja voli umetničko klizanje

pre 10 godina

Iako je u centru pažnje osvajanje medalja, pisaću o Juliji Lipinskoj.
Svim srcem sam navijala za nju. U Budimpešti je bila besprekorna, publiku ostavljala bez daha.
Možda se Evropsko takmičenje i Olimpijada, kada je ona u pitanju, nadovezuju...kao dve scene iz Spilbergovog filma.
Izbor muzike, koreografija, kostim....Julija je predstavljala devojčicu iz "Šindlerove liste" (ko je gledao film, setiće se).
Evropsko prvenstvo se podudara sa scenom kada se devojčica skriva ispod kreveta u trenutku čišćenja geta. Na Evropskom prvenstvu Julija osvaja zlato, a mi gledaoci filma se nadamo da će se ona devojčica u crvenom kaputiću ipak spasiti.
Zimske olimpijske igre, pojedinačna konkurencija....Julija nije osvojila medalju, preveliki pritisak, prevelika želja, a ona ipak tako mlada i nežna...nije pobedila. U filmu "Šindlerova lista"....ona devojčica u crvenom kaputiću... nije se spasila.

Hvala svim klizačicama na predivnom vizuelnom ugođaju, ali moje srce ostade uz Juliju.

Pravda za Junu Kim

pre 10 godina

Da li ste vi svesni da je jedna od sudija dala Kim ocenu NULA?!?! Zena je ili potplacena ili ucenjena i zapreceno joj je ko zna cime jer ne bi se brukala i blamirala pred citavim svetom koji je video koliko je Kim bila sigurnija i bolja. Ne bi svi strucnjaci za klizanje ovako negodovali. Desavalo se nepravdi i prema Rusima, ali kasnije su tu sprovedene istrage i mnoge medalje su bile vracane i u gimnastici i dr. Bas zbog toga oni treba da se bore protiv korupcije i ucene sudija a ne da sami to rade.
Kradjom (ni manje ni vise?!?!?) nego zlatne medalje i namestanje svojoj prosecnoj klizacici koja je za ISTI program dobila upola manje ocene na Prvenstvu Evrope je VECA BRUKA nego ona bruka u hokeju. Po ovome ce svi pamtiti Sochi kao skandal kako su morali da vracaju ukradeno. Sramota za sport i Rusiju!

lazy houseboy

pre 10 godina

U sudijskom panelu nije bilo sudija iz Južne Koreje, SAD-a, Velike Britanije, Švedske dok su u istom ostale sudije iz Slovačke, Estonije, Francuske (koja je je sa Rusijom pokušala da namesti rezultat parova u Solt Lejk Sitiju 2002), Ukrajine (i to Jurij Balkov koji je suspendovan nakon što je snimljen kako pokušava da namesti rezultat na olimpijadi u Naganu 1998) i Rusije (supruga bivšeg predsednika a sad generalnog sekretara ruske federacije u umetničkom klizanju). Pa stvarno!

Guglajte i čitajte, videćete da gotovo da nema nikog iloe stručnog ko neće reći da je Kim Ju-na trebalo da pobedi (a čak većina od tih tvrdi da je Kostnerova zaslužila srebro).

Sotnikova je za isti program sad dobila skoro 18.50 više nego mesec dana ranije a da ništa novo nije uradila (niti preterano bolje otklizala). To NIKO od trenera, bivših klizača i td. nije mogao da objasni.
Reči Katarine Vit dovoljno govore:"Shame Gold Medal, Yuna Kim is a real queen"

Dermendziev

pre 10 godina

@(Hajdi, 21. februar 2014 02:54)

Vlika je steta sto je Japanka bila u prvom nastupu sesnaesta.

Posebno mi je drado sto je Adelina prva jer svi su na nju gledali, da ne kazem "skoro sa potcenjivanjem",a ono kao na autsajdera iako se zna ko je ona,o tome sam pisao u predhodnom komentaru. Cak i domaca javnost koja zna da je Adelina cetvorostruki pobednik Ruskog prvenstva,koje nije macji kasalj!

Pre nastupa iskusni trener Tatjana Tarasova "treznila" ie domace novinare.Ta ista Tatjana trener najvece medjunarodne klase koja je trenirala u u Rusiji,SAD-u,Japanu,trener Alekseja Jagudina,Irine Slutske....I sada pomaze u koreografskom delu Sotnikovoj,Kovtunu aktuelnim prvacima Rusije,tacnije njihovim trenerima.

Kada je Adelina prolaszila zadnje krugove pored njenog treneara ova je vikala:"izdrzi jos samo malo,samo jos malo",a po uspesnom zavrsetku nastupa nije se znalo ko je bio srecniji:trener Bujanova,Tarasova,Cernisov ili sama Adelina.

Pozdrav!

piruetaica

pre 10 godina

Žalosno da žalosnije ne može biti ,jer se politika umješala u sve ,a pošto se OI održava u Rusiji,Sotnikovoj se MORALA sinoć dodjeliti zlatna medalja.Više decenija pratim umjetničko klizanje i sinoć sam u direktnom prenosu pratila takmičenje ,a na osnovu viđenog tvrdim da su Ju-Na Kim i Karolina Kostner bile bolje od Sotnikove, ali je njoj dodjeljena zlatnu medalju ,jer su sudije podlegle pritisku ruske publike.

lazy houseboy

pre 10 godina

Uopšte nisam stručan kad je umetničko klizanje u pitanju i kao laiku Koreanka mi je ostavila ubedljivo najbolji utisak. Bila je prosto savršena. I komentatoru na BBC-u isto tako (rekao je "Ako ovo nije dovoljno za zlato, ne znam šta je"). Sudijama očigledno nije na šta je čovek rekao da je verovatno bilo "nečeg" što on nije video. Na kraju celog dana bio je gost u studiju (ispostavilo se da je u pitanju neko ko je jako dugo u sportu kao klizač, sudija, nisam siguran ali koga BBC često zove kad su klizačka takmičenja) gde je rekao da mu ni nakon ponovljenog snimka, ocena nije jasna. A onda je opisao reakcije komentatora ostalih televizija među kojima su sve sami stručnjaci: svi su bili šokirani. Među njima i Katarina Vit koja je vikala "Ovo je nemoguće! Šta se dešava!?" Prema tome, izgleda da je stručna javnost u Sočiju prilično saglasna u tome da je Kim Ju-na zaslužila zlato.

Dermendziev

pre 10 godina

Bravo devojke za trud i umece.

Pitanje je koliko navijac moze biti objektivan,pogotovo kod ove umetnosti gde odlucuje "hiljadu i jedna sitnica".

Drago mi je sto je pobedila moj favorit,predivna Adelina Sotnikova(vidim da je za neke "anonimus",ta ista koja je na EP bila srebrna, odmah iza Julije,ali koja je Juliju pobedila na sampionatu Rusije za 2014 u Sociju odrzanog decembra 2013god,nedavna juniorska prvakinja sveta).
Ako bi joj ista zamerio,onda je to haljinica(nekada je legendarna Milka Babovic maestralno komentarisala,uocavajuci sve detalje u nastupima,pogotovo sa stascu govorila je o sljokicama).

Posebno mi je drago sto je Karolina Kostner konacno osvojila olimpijsku medalju(mozda je ovo,a najverovatnije i jeste,zadnja njena olimpijada).

Zao mi je Julije koja je pregorela od silne zelje(odmah posle ekipnog nastupa dosla je da trenira u Moskvu u miru i tisini da bi izbegla razne pritiske i "kritike",kako bi se bolje pripremila za nastup u pojedinacnoj konkurenciji).

Posebno mi je je zao amerikanke Wagner,koja je u proizvoljnom programu bila fantasticna,po meni bez zamerki,ali sta se tu moze uzimaju se rezultati iz oba nastupa.Ipak "premalo" je dobila poena u drugom nastupu od sudija(moje skromno oko nije sokolovo,pa nije moglo uociti tako veliku razliku izmedju nje i dobitnica medalja-mislim da je sinoc bila u najmanju ruku rame uz rame sa prvom trojkom).

Pozdrav!

Ikebanica

pre 10 godina

Vidim ovde,sve sami strucnjaci za umetnicko klizanje. Da li vi ljudi znate,da se u klizanju podjednako boduje i umetnicki dojam,pored tehnickih elemenata? Ruska skola klizanja,ima nesto... ono nesto sto je na tom umetnickom polju stavlja za klasu iznad svih ostalih. Bavila sam se profesionalno plesom,pa mogu mozda malo bolje da uocim razlike izmedju klizaca. Nije nikakav skandal sto je Ruskinja uzela medalju.Nijanse su odlucivale. Uostalom,i da su sudije malo isle na stranu Ruskinja,neka su. To je za ono srebro Pluscenka u Vankuveru,i uzasne nepravde u Solt Lejk-u.

Hajdi

pre 10 godina

Pratim klizanje dugo, ne razumem se previse u ocene za tehniku, ali ovde svi ostavljaju komentare kao vrlo kompetentni, pa mogu i ja da izrazim svoje misljenje... Meni je Adelina bila najbolja, ostavila je srce na ledu i mislim da je to napravilo razliku, uz podrsku publike, neka neverovatna energija se osetila cak i preko ekrana. Kim divna kao i uvek, mozda je razlika od 5 bodova prevelika, ali svejedno mislim da je posteno druga. A Mao Asada mi je bila bolja i od Karolina i od Vagner, steta za zaostatak iz kratkog programa!

Sochi2014

pre 10 godina

Skandalozno! Sramota za Olimpijadu kako su pokrali Koreanku i Amerikanku! Yu-Na Kim,Karolina Costner i Ashley Wagner su sve bile bolje i sigurnije od Ruskinje anonimusa koja je bukvalno izgubila korak na ledu. Vidim na Tviteru i FB da su Koreanci poludeli zbog nepravde,a i Wagner kaze da sudije treba da snose odgovornost. Nije tu nista gotovo ako bude zvanicnih zalbi MOK-u.

Ivana

pre 10 godina

U kom smislu 'nadmašila' kako naslov kaže? Devojka se saplela, posrnula i potpuno izgubila ritam,dok je Juna Kim bila besprekorna i apsolutno savršena. Još jedna ljaga na istoriju ZOI jer ovu medalju, kako i sami Rusi već znaju, za koji mesec će morati da pošalju u Koreju, ali trenutno im je neophodna kako bi makar malo umirili naciju nakon tragedije u hokeju i nakon tragičarke Julije koja je dvaput pala, a bila je najveći ruski favorit. Pri ovome svemu, uopšte nisam ni proruski ni antiruski nastrojena i politka me ne zanima, ali zarad sportske pravde će ovde morati da sprovedu istragu oko sudija.Rusija je isuviše jaka da bi im ovo blamiranja bilo potrebno, mogli su lepo i zasluženo da uzmu srebrnu medalju koja je takođe pod znakom pitanja jer je i Karolina KOstner bila nesumnjivo bolja od Ruskinje koja je skoro pala samo što baš nije sela na led.Uostalom, večeras u ponoć ima repriza, pa neka se svi uvere da su i Juna i Karolina apsolutno izdominirale.

vaše pravo da vidite sve reprize

pre 10 godina

Snimak ovog fantastičnog takmičenja naš sve ingeniozniji javni servis će dati tek posle ponoći. Prvo je Asada sa odličnim nastupom dugo bila na čelu, da bi mala Lipnickaja zahvahuljući svojim gimnastičkim sposobnostima razgalila publiku. Sudije su je možda "častile" visokim ocenama, da bi posle nje Kostner sa "Bolerom" pokazala najvišu klasu. Međutim, na red je došla Sotnikova koja je sa svojim nastupom "zapalila" i led u dvorani. Izuzetan nastup, kako tehnički, tako i vizuelno, doveo je u trans rusku publiku u dvorani. Mada su posle nje Amerikanke i Kim odlično otklizale, ipak je Sotnikova bila i od njih "za klasu" bolja.

vaše pravo da vidite sve reprize

pre 10 godina

Snimak ovog fantastičnog takmičenja naš sve ingeniozniji javni servis će dati tek posle ponoći. Prvo je Asada sa odličnim nastupom dugo bila na čelu, da bi mala Lipnickaja zahvahuljući svojim gimnastičkim sposobnostima razgalila publiku. Sudije su je možda "častile" visokim ocenama, da bi posle nje Kostner sa "Bolerom" pokazala najvišu klasu. Međutim, na red je došla Sotnikova koja je sa svojim nastupom "zapalila" i led u dvorani. Izuzetan nastup, kako tehnički, tako i vizuelno, doveo je u trans rusku publiku u dvorani. Mada su posle nje Amerikanke i Kim odlično otklizale, ipak je Sotnikova bila i od njih "za klasu" bolja.

Ikebanica

pre 10 godina

Vidim ovde,sve sami strucnjaci za umetnicko klizanje. Da li vi ljudi znate,da se u klizanju podjednako boduje i umetnicki dojam,pored tehnickih elemenata? Ruska skola klizanja,ima nesto... ono nesto sto je na tom umetnickom polju stavlja za klasu iznad svih ostalih. Bavila sam se profesionalno plesom,pa mogu mozda malo bolje da uocim razlike izmedju klizaca. Nije nikakav skandal sto je Ruskinja uzela medalju.Nijanse su odlucivale. Uostalom,i da su sudije malo isle na stranu Ruskinja,neka su. To je za ono srebro Pluscenka u Vankuveru,i uzasne nepravde u Solt Lejk-u.

Hajdi

pre 10 godina

Pratim klizanje dugo, ne razumem se previse u ocene za tehniku, ali ovde svi ostavljaju komentare kao vrlo kompetentni, pa mogu i ja da izrazim svoje misljenje... Meni je Adelina bila najbolja, ostavila je srce na ledu i mislim da je to napravilo razliku, uz podrsku publike, neka neverovatna energija se osetila cak i preko ekrana. Kim divna kao i uvek, mozda je razlika od 5 bodova prevelika, ali svejedno mislim da je posteno druga. A Mao Asada mi je bila bolja i od Karolina i od Vagner, steta za zaostatak iz kratkog programa!

Dermendziev

pre 10 godina

Bravo devojke za trud i umece.

Pitanje je koliko navijac moze biti objektivan,pogotovo kod ove umetnosti gde odlucuje "hiljadu i jedna sitnica".

Drago mi je sto je pobedila moj favorit,predivna Adelina Sotnikova(vidim da je za neke "anonimus",ta ista koja je na EP bila srebrna, odmah iza Julije,ali koja je Juliju pobedila na sampionatu Rusije za 2014 u Sociju odrzanog decembra 2013god,nedavna juniorska prvakinja sveta).
Ako bi joj ista zamerio,onda je to haljinica(nekada je legendarna Milka Babovic maestralno komentarisala,uocavajuci sve detalje u nastupima,pogotovo sa stascu govorila je o sljokicama).

Posebno mi je drago sto je Karolina Kostner konacno osvojila olimpijsku medalju(mozda je ovo,a najverovatnije i jeste,zadnja njena olimpijada).

Zao mi je Julije koja je pregorela od silne zelje(odmah posle ekipnog nastupa dosla je da trenira u Moskvu u miru i tisini da bi izbegla razne pritiske i "kritike",kako bi se bolje pripremila za nastup u pojedinacnoj konkurenciji).

Posebno mi je je zao amerikanke Wagner,koja je u proizvoljnom programu bila fantasticna,po meni bez zamerki,ali sta se tu moze uzimaju se rezultati iz oba nastupa.Ipak "premalo" je dobila poena u drugom nastupu od sudija(moje skromno oko nije sokolovo,pa nije moglo uociti tako veliku razliku izmedju nje i dobitnica medalja-mislim da je sinoc bila u najmanju ruku rame uz rame sa prvom trojkom).

Pozdrav!

Ivana

pre 10 godina

U kom smislu 'nadmašila' kako naslov kaže? Devojka se saplela, posrnula i potpuno izgubila ritam,dok je Juna Kim bila besprekorna i apsolutno savršena. Još jedna ljaga na istoriju ZOI jer ovu medalju, kako i sami Rusi već znaju, za koji mesec će morati da pošalju u Koreju, ali trenutno im je neophodna kako bi makar malo umirili naciju nakon tragedije u hokeju i nakon tragičarke Julije koja je dvaput pala, a bila je najveći ruski favorit. Pri ovome svemu, uopšte nisam ni proruski ni antiruski nastrojena i politka me ne zanima, ali zarad sportske pravde će ovde morati da sprovedu istragu oko sudija.Rusija je isuviše jaka da bi im ovo blamiranja bilo potrebno, mogli su lepo i zasluženo da uzmu srebrnu medalju koja je takođe pod znakom pitanja jer je i Karolina KOstner bila nesumnjivo bolja od Ruskinje koja je skoro pala samo što baš nije sela na led.Uostalom, večeras u ponoć ima repriza, pa neka se svi uvere da su i Juna i Karolina apsolutno izdominirale.

Dermendziev

pre 10 godina

@(Hajdi, 21. februar 2014 02:54)

Vlika je steta sto je Japanka bila u prvom nastupu sesnaesta.

Posebno mi je drado sto je Adelina prva jer svi su na nju gledali, da ne kazem "skoro sa potcenjivanjem",a ono kao na autsajdera iako se zna ko je ona,o tome sam pisao u predhodnom komentaru. Cak i domaca javnost koja zna da je Adelina cetvorostruki pobednik Ruskog prvenstva,koje nije macji kasalj!

Pre nastupa iskusni trener Tatjana Tarasova "treznila" ie domace novinare.Ta ista Tatjana trener najvece medjunarodne klase koja je trenirala u u Rusiji,SAD-u,Japanu,trener Alekseja Jagudina,Irine Slutske....I sada pomaze u koreografskom delu Sotnikovoj,Kovtunu aktuelnim prvacima Rusije,tacnije njihovim trenerima.

Kada je Adelina prolaszila zadnje krugove pored njenog treneara ova je vikala:"izdrzi jos samo malo,samo jos malo",a po uspesnom zavrsetku nastupa nije se znalo ko je bio srecniji:trener Bujanova,Tarasova,Cernisov ili sama Adelina.

Pozdrav!

Sochi2014

pre 10 godina

Skandalozno! Sramota za Olimpijadu kako su pokrali Koreanku i Amerikanku! Yu-Na Kim,Karolina Costner i Ashley Wagner su sve bile bolje i sigurnije od Ruskinje anonimusa koja je bukvalno izgubila korak na ledu. Vidim na Tviteru i FB da su Koreanci poludeli zbog nepravde,a i Wagner kaze da sudije treba da snose odgovornost. Nije tu nista gotovo ako bude zvanicnih zalbi MOK-u.

lazy houseboy

pre 10 godina

Uopšte nisam stručan kad je umetničko klizanje u pitanju i kao laiku Koreanka mi je ostavila ubedljivo najbolji utisak. Bila je prosto savršena. I komentatoru na BBC-u isto tako (rekao je "Ako ovo nije dovoljno za zlato, ne znam šta je"). Sudijama očigledno nije na šta je čovek rekao da je verovatno bilo "nečeg" što on nije video. Na kraju celog dana bio je gost u studiju (ispostavilo se da je u pitanju neko ko je jako dugo u sportu kao klizač, sudija, nisam siguran ali koga BBC često zove kad su klizačka takmičenja) gde je rekao da mu ni nakon ponovljenog snimka, ocena nije jasna. A onda je opisao reakcije komentatora ostalih televizija među kojima su sve sami stručnjaci: svi su bili šokirani. Među njima i Katarina Vit koja je vikala "Ovo je nemoguće! Šta se dešava!?" Prema tome, izgleda da je stručna javnost u Sočiju prilično saglasna u tome da je Kim Ju-na zaslužila zlato.

piruetaica

pre 10 godina

Žalosno da žalosnije ne može biti ,jer se politika umješala u sve ,a pošto se OI održava u Rusiji,Sotnikovoj se MORALA sinoć dodjeliti zlatna medalja.Više decenija pratim umjetničko klizanje i sinoć sam u direktnom prenosu pratila takmičenje ,a na osnovu viđenog tvrdim da su Ju-Na Kim i Karolina Kostner bile bolje od Sotnikove, ali je njoj dodjeljena zlatnu medalju ,jer su sudije podlegle pritisku ruske publike.

lazy houseboy

pre 10 godina

U sudijskom panelu nije bilo sudija iz Južne Koreje, SAD-a, Velike Britanije, Švedske dok su u istom ostale sudije iz Slovačke, Estonije, Francuske (koja je je sa Rusijom pokušala da namesti rezultat parova u Solt Lejk Sitiju 2002), Ukrajine (i to Jurij Balkov koji je suspendovan nakon što je snimljen kako pokušava da namesti rezultat na olimpijadi u Naganu 1998) i Rusije (supruga bivšeg predsednika a sad generalnog sekretara ruske federacije u umetničkom klizanju). Pa stvarno!

Guglajte i čitajte, videćete da gotovo da nema nikog iloe stručnog ko neće reći da je Kim Ju-na trebalo da pobedi (a čak većina od tih tvrdi da je Kostnerova zaslužila srebro).

Sotnikova je za isti program sad dobila skoro 18.50 više nego mesec dana ranije a da ništa novo nije uradila (niti preterano bolje otklizala). To NIKO od trenera, bivših klizača i td. nije mogao da objasni.
Reči Katarine Vit dovoljno govore:"Shame Gold Medal, Yuna Kim is a real queen"

Pravda za Junu Kim

pre 10 godina

Da li ste vi svesni da je jedna od sudija dala Kim ocenu NULA?!?! Zena je ili potplacena ili ucenjena i zapreceno joj je ko zna cime jer ne bi se brukala i blamirala pred citavim svetom koji je video koliko je Kim bila sigurnija i bolja. Ne bi svi strucnjaci za klizanje ovako negodovali. Desavalo se nepravdi i prema Rusima, ali kasnije su tu sprovedene istrage i mnoge medalje su bile vracane i u gimnastici i dr. Bas zbog toga oni treba da se bore protiv korupcije i ucene sudija a ne da sami to rade.
Kradjom (ni manje ni vise?!?!?) nego zlatne medalje i namestanje svojoj prosecnoj klizacici koja je za ISTI program dobila upola manje ocene na Prvenstvu Evrope je VECA BRUKA nego ona bruka u hokeju. Po ovome ce svi pamtiti Sochi kao skandal kako su morali da vracaju ukradeno. Sramota za sport i Rusiju!

neko ko zbilja voli umetničko klizanje

pre 10 godina

Iako je u centru pažnje osvajanje medalja, pisaću o Juliji Lipinskoj.
Svim srcem sam navijala za nju. U Budimpešti je bila besprekorna, publiku ostavljala bez daha.
Možda se Evropsko takmičenje i Olimpijada, kada je ona u pitanju, nadovezuju...kao dve scene iz Spilbergovog filma.
Izbor muzike, koreografija, kostim....Julija je predstavljala devojčicu iz "Šindlerove liste" (ko je gledao film, setiće se).
Evropsko prvenstvo se podudara sa scenom kada se devojčica skriva ispod kreveta u trenutku čišćenja geta. Na Evropskom prvenstvu Julija osvaja zlato, a mi gledaoci filma se nadamo da će se ona devojčica u crvenom kaputiću ipak spasiti.
Zimske olimpijske igre, pojedinačna konkurencija....Julija nije osvojila medalju, preveliki pritisak, prevelika želja, a ona ipak tako mlada i nežna...nije pobedila. U filmu "Šindlerova lista"....ona devojčica u crvenom kaputiću... nije se spasila.

Hvala svim klizačicama na predivnom vizuelnom ugođaju, ali moje srce ostade uz Juliju.

Sochi2014

pre 10 godina

Skandalozno! Sramota za Olimpijadu kako su pokrali Koreanku i Amerikanku! Yu-Na Kim,Karolina Costner i Ashley Wagner su sve bile bolje i sigurnije od Ruskinje anonimusa koja je bukvalno izgubila korak na ledu. Vidim na Tviteru i FB da su Koreanci poludeli zbog nepravde,a i Wagner kaze da sudije treba da snose odgovornost. Nije tu nista gotovo ako bude zvanicnih zalbi MOK-u.

Ivana

pre 10 godina

U kom smislu 'nadmašila' kako naslov kaže? Devojka se saplela, posrnula i potpuno izgubila ritam,dok je Juna Kim bila besprekorna i apsolutno savršena. Još jedna ljaga na istoriju ZOI jer ovu medalju, kako i sami Rusi već znaju, za koji mesec će morati da pošalju u Koreju, ali trenutno im je neophodna kako bi makar malo umirili naciju nakon tragedije u hokeju i nakon tragičarke Julije koja je dvaput pala, a bila je najveći ruski favorit. Pri ovome svemu, uopšte nisam ni proruski ni antiruski nastrojena i politka me ne zanima, ali zarad sportske pravde će ovde morati da sprovedu istragu oko sudija.Rusija je isuviše jaka da bi im ovo blamiranja bilo potrebno, mogli su lepo i zasluženo da uzmu srebrnu medalju koja je takođe pod znakom pitanja jer je i Karolina KOstner bila nesumnjivo bolja od Ruskinje koja je skoro pala samo što baš nije sela na led.Uostalom, večeras u ponoć ima repriza, pa neka se svi uvere da su i Juna i Karolina apsolutno izdominirale.

piruetaica

pre 10 godina

Žalosno da žalosnije ne može biti ,jer se politika umješala u sve ,a pošto se OI održava u Rusiji,Sotnikovoj se MORALA sinoć dodjeliti zlatna medalja.Više decenija pratim umjetničko klizanje i sinoć sam u direktnom prenosu pratila takmičenje ,a na osnovu viđenog tvrdim da su Ju-Na Kim i Karolina Kostner bile bolje od Sotnikove, ali je njoj dodjeljena zlatnu medalju ,jer su sudije podlegle pritisku ruske publike.

lazy houseboy

pre 10 godina

Uopšte nisam stručan kad je umetničko klizanje u pitanju i kao laiku Koreanka mi je ostavila ubedljivo najbolji utisak. Bila je prosto savršena. I komentatoru na BBC-u isto tako (rekao je "Ako ovo nije dovoljno za zlato, ne znam šta je"). Sudijama očigledno nije na šta je čovek rekao da je verovatno bilo "nečeg" što on nije video. Na kraju celog dana bio je gost u studiju (ispostavilo se da je u pitanju neko ko je jako dugo u sportu kao klizač, sudija, nisam siguran ali koga BBC često zove kad su klizačka takmičenja) gde je rekao da mu ni nakon ponovljenog snimka, ocena nije jasna. A onda je opisao reakcije komentatora ostalih televizija među kojima su sve sami stručnjaci: svi su bili šokirani. Među njima i Katarina Vit koja je vikala "Ovo je nemoguće! Šta se dešava!?" Prema tome, izgleda da je stručna javnost u Sočiju prilično saglasna u tome da je Kim Ju-na zaslužila zlato.

lazy houseboy

pre 10 godina

U sudijskom panelu nije bilo sudija iz Južne Koreje, SAD-a, Velike Britanije, Švedske dok su u istom ostale sudije iz Slovačke, Estonije, Francuske (koja je je sa Rusijom pokušala da namesti rezultat parova u Solt Lejk Sitiju 2002), Ukrajine (i to Jurij Balkov koji je suspendovan nakon što je snimljen kako pokušava da namesti rezultat na olimpijadi u Naganu 1998) i Rusije (supruga bivšeg predsednika a sad generalnog sekretara ruske federacije u umetničkom klizanju). Pa stvarno!

Guglajte i čitajte, videćete da gotovo da nema nikog iloe stručnog ko neće reći da je Kim Ju-na trebalo da pobedi (a čak većina od tih tvrdi da je Kostnerova zaslužila srebro).

Sotnikova je za isti program sad dobila skoro 18.50 više nego mesec dana ranije a da ništa novo nije uradila (niti preterano bolje otklizala). To NIKO od trenera, bivših klizača i td. nije mogao da objasni.
Reči Katarine Vit dovoljno govore:"Shame Gold Medal, Yuna Kim is a real queen"

vaše pravo da vidite sve reprize

pre 10 godina

Snimak ovog fantastičnog takmičenja naš sve ingeniozniji javni servis će dati tek posle ponoći. Prvo je Asada sa odličnim nastupom dugo bila na čelu, da bi mala Lipnickaja zahvahuljući svojim gimnastičkim sposobnostima razgalila publiku. Sudije su je možda "častile" visokim ocenama, da bi posle nje Kostner sa "Bolerom" pokazala najvišu klasu. Međutim, na red je došla Sotnikova koja je sa svojim nastupom "zapalila" i led u dvorani. Izuzetan nastup, kako tehnički, tako i vizuelno, doveo je u trans rusku publiku u dvorani. Mada su posle nje Amerikanke i Kim odlično otklizale, ipak je Sotnikova bila i od njih "za klasu" bolja.

Ikebanica

pre 10 godina

Vidim ovde,sve sami strucnjaci za umetnicko klizanje. Da li vi ljudi znate,da se u klizanju podjednako boduje i umetnicki dojam,pored tehnickih elemenata? Ruska skola klizanja,ima nesto... ono nesto sto je na tom umetnickom polju stavlja za klasu iznad svih ostalih. Bavila sam se profesionalno plesom,pa mogu mozda malo bolje da uocim razlike izmedju klizaca. Nije nikakav skandal sto je Ruskinja uzela medalju.Nijanse su odlucivale. Uostalom,i da su sudije malo isle na stranu Ruskinja,neka su. To je za ono srebro Pluscenka u Vankuveru,i uzasne nepravde u Solt Lejk-u.

Pravda za Junu Kim

pre 10 godina

Da li ste vi svesni da je jedna od sudija dala Kim ocenu NULA?!?! Zena je ili potplacena ili ucenjena i zapreceno joj je ko zna cime jer ne bi se brukala i blamirala pred citavim svetom koji je video koliko je Kim bila sigurnija i bolja. Ne bi svi strucnjaci za klizanje ovako negodovali. Desavalo se nepravdi i prema Rusima, ali kasnije su tu sprovedene istrage i mnoge medalje su bile vracane i u gimnastici i dr. Bas zbog toga oni treba da se bore protiv korupcije i ucene sudija a ne da sami to rade.
Kradjom (ni manje ni vise?!?!?) nego zlatne medalje i namestanje svojoj prosecnoj klizacici koja je za ISTI program dobila upola manje ocene na Prvenstvu Evrope je VECA BRUKA nego ona bruka u hokeju. Po ovome ce svi pamtiti Sochi kao skandal kako su morali da vracaju ukradeno. Sramota za sport i Rusiju!

Dermendziev

pre 10 godina

@(Hajdi, 21. februar 2014 02:54)

Vlika je steta sto je Japanka bila u prvom nastupu sesnaesta.

Posebno mi je drado sto je Adelina prva jer svi su na nju gledali, da ne kazem "skoro sa potcenjivanjem",a ono kao na autsajdera iako se zna ko je ona,o tome sam pisao u predhodnom komentaru. Cak i domaca javnost koja zna da je Adelina cetvorostruki pobednik Ruskog prvenstva,koje nije macji kasalj!

Pre nastupa iskusni trener Tatjana Tarasova "treznila" ie domace novinare.Ta ista Tatjana trener najvece medjunarodne klase koja je trenirala u u Rusiji,SAD-u,Japanu,trener Alekseja Jagudina,Irine Slutske....I sada pomaze u koreografskom delu Sotnikovoj,Kovtunu aktuelnim prvacima Rusije,tacnije njihovim trenerima.

Kada je Adelina prolaszila zadnje krugove pored njenog treneara ova je vikala:"izdrzi jos samo malo,samo jos malo",a po uspesnom zavrsetku nastupa nije se znalo ko je bio srecniji:trener Bujanova,Tarasova,Cernisov ili sama Adelina.

Pozdrav!

Hajdi

pre 10 godina

Pratim klizanje dugo, ne razumem se previse u ocene za tehniku, ali ovde svi ostavljaju komentare kao vrlo kompetentni, pa mogu i ja da izrazim svoje misljenje... Meni je Adelina bila najbolja, ostavila je srce na ledu i mislim da je to napravilo razliku, uz podrsku publike, neka neverovatna energija se osetila cak i preko ekrana. Kim divna kao i uvek, mozda je razlika od 5 bodova prevelika, ali svejedno mislim da je posteno druga. A Mao Asada mi je bila bolja i od Karolina i od Vagner, steta za zaostatak iz kratkog programa!

Dermendziev

pre 10 godina

Bravo devojke za trud i umece.

Pitanje je koliko navijac moze biti objektivan,pogotovo kod ove umetnosti gde odlucuje "hiljadu i jedna sitnica".

Drago mi je sto je pobedila moj favorit,predivna Adelina Sotnikova(vidim da je za neke "anonimus",ta ista koja je na EP bila srebrna, odmah iza Julije,ali koja je Juliju pobedila na sampionatu Rusije za 2014 u Sociju odrzanog decembra 2013god,nedavna juniorska prvakinja sveta).
Ako bi joj ista zamerio,onda je to haljinica(nekada je legendarna Milka Babovic maestralno komentarisala,uocavajuci sve detalje u nastupima,pogotovo sa stascu govorila je o sljokicama).

Posebno mi je drago sto je Karolina Kostner konacno osvojila olimpijsku medalju(mozda je ovo,a najverovatnije i jeste,zadnja njena olimpijada).

Zao mi je Julije koja je pregorela od silne zelje(odmah posle ekipnog nastupa dosla je da trenira u Moskvu u miru i tisini da bi izbegla razne pritiske i "kritike",kako bi se bolje pripremila za nastup u pojedinacnoj konkurenciji).

Posebno mi je je zao amerikanke Wagner,koja je u proizvoljnom programu bila fantasticna,po meni bez zamerki,ali sta se tu moze uzimaju se rezultati iz oba nastupa.Ipak "premalo" je dobila poena u drugom nastupu od sudija(moje skromno oko nije sokolovo,pa nije moglo uociti tako veliku razliku izmedju nje i dobitnica medalja-mislim da je sinoc bila u najmanju ruku rame uz rame sa prvom trojkom).

Pozdrav!

neko ko zbilja voli umetničko klizanje

pre 10 godina

Iako je u centru pažnje osvajanje medalja, pisaću o Juliji Lipinskoj.
Svim srcem sam navijala za nju. U Budimpešti je bila besprekorna, publiku ostavljala bez daha.
Možda se Evropsko takmičenje i Olimpijada, kada je ona u pitanju, nadovezuju...kao dve scene iz Spilbergovog filma.
Izbor muzike, koreografija, kostim....Julija je predstavljala devojčicu iz "Šindlerove liste" (ko je gledao film, setiće se).
Evropsko prvenstvo se podudara sa scenom kada se devojčica skriva ispod kreveta u trenutku čišćenja geta. Na Evropskom prvenstvu Julija osvaja zlato, a mi gledaoci filma se nadamo da će se ona devojčica u crvenom kaputiću ipak spasiti.
Zimske olimpijske igre, pojedinačna konkurencija....Julija nije osvojila medalju, preveliki pritisak, prevelika želja, a ona ipak tako mlada i nežna...nije pobedila. U filmu "Šindlerova lista"....ona devojčica u crvenom kaputiću... nije se spasila.

Hvala svim klizačicama na predivnom vizuelnom ugođaju, ali moje srce ostade uz Juliju.