Parker najbolji strelac, Krstić najprecizniji

Francuz Toni Parker zasluženo je poneo titulu najkorisnijeg igrača Evrobasketa u Sloveniji, a takođe je bio i najbolji strelac šampionata.

Izvor: JT

Ponedeljak, 23.09.2013.

10:25

Default images

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić bio je najprecizniji strelac šampionata, pošto je ubacio 51,3 odsto svojih šuteva iz igre.

Parker je prosečno beležio 19,7 poena po utakmici, a u borbi za to laskavo priznanje pobedio je Bojana Bogdanovića, koji je imao 17,4 poena po meču. Krstić je peti strelac sa 15,4 poena po meču.

Najbolji skakač šampionata bio je Belgijanac Aksel Ervelj sa 7,9 skokova po utakmici, a pratio ga je Španac Mark Gasol sa 7,8 skokova. Gasol je imao ubedljivo najviše skokova na prvenstvu, ukupno 86.

Titulu najboljeg asistenta poneo je Litvanac Mantas Kalijetis sa po pet asistencija po meču, dok su po ukradenim loptama na vrhu Peteri Koponen iz Finske i Španac Riki Rubio sa po 1,4 po meču. Vjačeslav Kravcov iz Ukrajine najbolji je po blokadama, sa dve po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: