Repeša da vrati stari sjaj Hrvatske

Potpuno suprotno svom susedu, Sloveniji, reprezentacija Hrvatske je po dobijanju samostalnosti već na prva dva Evrobasketa osvojila medalje.

Izvor: SV

Ponedeljak, 26.08.2013.

16:45

Default images

Povlačenjem Stojka Vrankovića, Dina Rađe, Velimira Perasovića i Tonija Kukoča nestala je zlatna generacija hrvatske košarke, koju nisu mogli da nastave Mulaomerović, Prkačin, Giriček, pa je na sledeća dva Evrobasketa osvojeno poražavajuće 11. mesto.

Tek 2007. dolaskom Jasmina Repeše i novom smenom generacija stigli su nešto bolji rezultati, opet na dva uzastopna Evropska prvenstva ostvaren je isti učinak – šesta pozicija.

Kada se očekivao konačan povratak hrvatske košarke u elitu dogodila se Litvanija, debi Josipa Vrankovića na selektorskoj klupi „krunisan“ je 13. pozicijom, pa je rukovodstvo Košarkaškog saveza moralo da posegne za sigurnim rešenjem, Jasmin Repeša će u Sloveniji pokušati da vrati stari sjaj Hrvatskoj.

Na tom putu 52-godišnji stručnjak će se najviše uzdati u – tim. Najviše lopti će svakako ići u ruke Bojanu Bogdanoviću i Anti Tomiću, dok se igrama u, ne tako uspešnom pripremnom periodu, nameće i Mario Delaš.

Roko Leni Ukić će sa pozicije plejmejkera morati da dokaže da je konačno sazreo i da s razlogom uprava Panatinaikosa želi da oko njega gradi tim za budućnost, dok i ostala četvorica 28-godišnjaka Donte Drejper, Krunoslav Simon i Marko Tomas takođe bi trebalo da ekipi donesu dozu iskustva, ali i kvalitetan šut sa distance.

Prolaz u dalje takmičenje ne bi trebalo da bude upitan, ali će puno toga biti na selektoru Repeši, da ukomponuje tim od sasvim solidnih pojedinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: