Petak, 20.09.2013.

23:17

Svemogući Parker srušio Španiju

Košarkaši Francuske pobedili su Španiju posle produžetka 75:72 i plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Izvor: SO

Svemoguæi Parker srušio Španiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Vladan

pre 10 godina

Kazna je stigla i Italijane i Špance. Italijani ne idu na Svetsko prvenstvo i to zbog poraza od Srbije a Španci su izgubili zlato. Neka sledeći put opet kakulišu.

Бане

pre 10 godina

Није било Пау Гасола а поготово Навара који је сигурно њихова највеће ударна игла ове репрезентације.Да је играо он којим случајем на овом првенству Шпанци не верујем да би овако изгубили добијен меч,пошто руку на срце кад год је требао неко да 20 поена по мечу за своју репрезентацију онда је то свакако би тај човек..а овако Французи одоше у финале ни криви ни дужни.И свака им част на томе.

Laki

pre 10 godina

Španci izabrali Hrvate, hehe. Iskreno milije mi je i skidanje prokletstva nego li pobeda kalkulanata. Zato komšije RAZBIJTE CRVENE KALKULANTE...

Mladja

pre 10 godina

Marc Gasol najveci folirant evropske kosarke pa covek se baca i folira faulove kao fudbal da igra strasno u zivotu nisam video da covek od 100 i kusur kilograma ne pada nego bukvalno odleti kad ga neko pogura strasno

MilosBre

pre 10 godina

Kao sto kaze Ben Wallace: "Ball don't lie"

Pa da li su mislili da ce posle onako sramne igre protiv Italije da budu sampioni !?!? Neka opet izaberu protivnika!

Gaja

pre 10 godina

@Mungos
Drago ti je zbog Hrvata?
Umesto da ti je drago što je neko srušio nadmene Špance i što im se nije isplatilo kalkulisanje, koje inače praktikuju već decenijama kao i njihovi uzori Italijani, ti se raduješ zbog mogućeg četvrtog mesta hrvatske.
Pogledaj na kom smo mi mestu, pogledaj propast odbojkaša, srozavanje vaterpolista, u fudbalu smo odavno niko i ništa, a sada je i u košarci svaka šuša bolja od nas.
Makedonija nas je rasturila u grupi ozbiljnom timskom igrom, a Ukrajina potpuno demoralisala.
O bruci protiv Španije i Slovenije, meću da pričam.
Nemamo mi čemu ni kome da se smejemo, ostao je samo još tenis, dok Đoković bude hteo da igra dobro i onda može da se ugasi svetlo.
Koliko se ulaže u sport u ovoj raspaloj državi, dobro je i to.
A ti nastavi da se raduješ tuđoj muci.

zmijaga

pre 10 godina

gasol zbog svoje reputacije ima toliku naklonost sudija da je to neverovatno. u najmanje 5-6, pa i više situacija , on prosto rukama gura ili razgrce sve oko sebe i nijednom mu ne sude faul u napadu.sa malo objektivnijim sudjenjem, ne bi ni bilo produžetka.

Ikar

pre 10 godina

Iskren da budem posle onog poraza nase reprezentacije od Spanaca u cetvrtfinalu evropskog prvenstva pomislio sam da ce na kraju lako oni odbraniti sampionski naslov prvaka evorpe.Ali eto ispalo je drugacije na kraju su Francuzi zasluzeno pobedili i otisli u finale gde po meni imaju poslednju mozda sansu da osvoje zlatnu medalju,znaci sad ili nikad za njih.A sto se tice Spanije oni su ovim porazom pokazali da polako silaze sa velike evropske scene,jer ruku na srce bez Pau Gasola,Rejesa i Huan Carlosa Navara oni su prosecna reprezentacija.Tako da ne pisem im se dobro u buducnosti...

vlada

pre 10 godina

Свака част Тонију Паркеру!После НБА финала у седам утакмица,100 мечева у сезони,још једном је заиграо за своју репрезентацију током лета и довео их до финала и медаље на ЕП!Тако се воли своја земља!Ех,да су наше НБА и ЕЛ играчи овакве патриоте...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Довла, 20. septembar 2013 23:44)

To mnogo više ima veze sa fizičkom pripremom i povredama naših košarkaša, naravno ima veze i sa naravi nekih naših košarkaša, slažem se, ali SVAKAKO NEMA VEZE SA PATRIOTIZMOM ZABOGA!

Ljudi kada ćete prestati da mešate babe i žabe!!!

vlada

pre 10 godina

Potpuno neočekivano!

I zanimljivo je da su u finalu dve ekipe koje je srbija relativno glat pobedila!

Naši momci još uvek nemaju iskustvo za ovakav tip takmičenja (dan za danom), ne bi me čudilo da izgube sutra protiv Italije, ali im to svakako ne želim i sve i da se dsei ne zameram im!!!

Bojan

pre 10 godina

Znači dve ekipe koje smo mi totalno zaustavili i relativno lako savladali igraju u finalu. Dokaz da smo na pravom putu!!! Samo da se dokopamo tok sedmog mesta i SP...
(nnidza, 20. septembar 2013 23:25)
Mi nismo nikog zaustavili nego su oni bili dovoljno inteligentni i cuvali snagu za bitnije meceve.Prvenstvo traje od 4 do 22 septembra.Za to vreme imas 5 meceva u grupi,plus 3 meca u novoj grupi,pa tek onda cetvrtfinale,polufinale,finale.To je 11 meceva za jako mali vremenski period i naravno da se forma ne tempira na startu...

mirko kojotovski

pre 10 godina

Francuzi i Litvanci za zlato a Srbi u zoni sumraka
Da li je to san ili ne pobediti finaliste i biti 7 ili 8 pitanje je sad za novu epizodu zone sumraka

Miki

pre 10 godina

Čestitam Francuzima! Odbranili su čast evropske košarke. Španska reprezentacija je tim foliranata i prevaranata, i ne zaslužuju da igraju finale. Kako samo glumataju, hvataju se za glavu kao da ih je neko maljem udario, na svaki kontakt francuskih igrača bacaju se po parketu, imali su sudije na svojoj strani ali im i to nije vredelo. Španci su pokazali slabost čim su naleteli na malo čvršćeg protivnika, tada počinju da gube samopouzdanje i vise ništa ne pogađaju. Da su naši momci imali hrabrosti u napadu i čvrstinu u odbrani mogli su ugroziti Špance.
Francuzi, još jedanput, svaka čast za pokazanu igru!

Amater

pre 10 godina

Raduje me pobeda Francuske -ne zato sto mozemo da kazemo da smo mi pobedili oba tima koja idu u finale (jer slicno bi moglo da se kaze i da smo jedini koji su izgubili od obe ekipe koje nisu prosle prvi krug u grupi -tj. od Makedonije i Crne Gore) vec zato sto je neko trebao da ovaj realno oslabljeni tim Spanij "spusti na zemlju". Mislim da su i nasi novinari preterivali u hvalospevima o Spancima nakon sto su nas demolirali -isticalo se kao da je ova ekipa Spanije skup neverovatno dobrih igraca a realno oni imaju petorku koja nije dosla a koja je jaca od njihove prve petorke na ovom prventsvu (kao sto i mi imamo dosta odlicnih igraca koji nisu dosli jer su povredjeni ili uvredjeni ili ih nacinalni dres ne zanima).
Mi na ovom prvenstvu imamo cak 5 poraza uz 4 pobede i krajnje je vreme da dodjemo do 50:50% i da obezbedimo ucesce na SP u Spaniji (i da tamo posaljemo bar malo jaci i uigraniji tim, bez stalnog spominjanja "mladosti" nasih igraca jer su nasi nekadasnji pravi asovi, evo bas danas B92 pise o Djordjevicu, sa 20g vec bili veliki igraci i odlucivali su vazne utakmice).

Chubby checker

pre 10 godina

Ma spanci namestili da u nedelju ne igraju sa Litvancima jer im Hrvatska vise lezi! Hhhaaahaaahaa Prvi put u zivotu sam navijao za Francusku a bogami hocu i za Hrvatsku u nedelju!!!

Jim Beam

pre 10 godina

Pravi šampioni ne kalkulišu već titule osvajaju pošteno. Zbog toga sam svim srcem bio uz Francuze. Možda su nas razbili 30 razlike ali protiv ovog tima, bez Gasola i Navara, 5-6 ekipa iz Evrope može egal da igra u najmanju ruku. Još kada se sledeće godine posle SP povuče i Kalderon, a Rudi, Mark Gasol i Serhi Rodrigez uđu u 30e to ni po imenima neće biti ekipa jača od ostatka. A onda i da hoće neće moći da kalkulišu.

Rampi

pre 10 godina

Nezainteresovan@Kolike li ti tek komentare pises kada si zainteresovan...Inace,mislim da Spanci dominiraju poslednjih godina zato sto su mnogo,mnogo kvalitetniji od ostalih,i za to im skidam kapu,ali onu pobednicku zicu za egal velike meceve,koju su imali Djordjevic,Danilovic i Bodiroga nekada,ili Parker i Spanulis sada,njihovi igraci prosto nemaju...

pero

pre 10 godina

Pa dobro konspiratori, jeli vidite da su Spanci vodili i protiv Francuza 14 razlike pa izgubili. Znaci da taj "namjesteni poraz" od Italije ne pije vodu. Uglavnom, svako namjesta kad moze, sta tu ima nejasno. Spanci definitivno zasluzuju medalju bez obzira koliko ih ne volite.

talijanska masina

pre 10 godina

hahaha , srbija ih kao dobila, litva bila neuigrana, a francuzi ih pustili, a srbi ko mala djeca misle da su ih dobili svojom igrom. Nista ni od svjetskog za vas kad sutra prorade talijani, mozete nas hrvate gledat preko malih ekrana i mumljat sebi u bradu kako ste bolji...

Mali Dušan

pre 10 godina

Zbog košarke kao sporta i sportske pravde, važno je da Španija ne osvoji medalju. Nama je važno sa za sledeća takmičenja uložimo napor i sredstva i dovedemo i iskusne igrače. Uz ove talentovane i kreativne igrače, koji ne mogu još uvek da podnesu pritisak i zahtev odgovornosti, oni će učiniti našu igru stabilnom i samouverenom, i moći ćemo da se nadamo finalima u Evropi!

ivke

pre 10 godina

I hoce neko da mi kaze da nemamo kvalitet? (cak i uvom sastavu). Neverovatno je koliko na nas vise utice jedan poraz od bilo koje nacije na svetu. U stanju smo posle jedne lose utakmice da se potpuno raspadnemo kao tim. Dotkotu Toniju svaka cast, nema Srbina koji veceras nije navijao za Francuze. Verovatno ce i uzeti titulu.

Boris

pre 10 godina

Davno mi nije bilo ovako drago zbog nečijeg poraza kao sada španskog. Sve se vraća a vi i dalje nameštajte. Preko Litvanije i Hrvatske bi stigli do finala bez problema ovako igrajte za treće mesto

Pravda

pre 10 godina

Još da Italija izgubi, pa da se ispuni kosmička pravda. Da ne osvoje ništa dve reprezentacije koje su bruka ovoga sporta, sportskog dostojanstva. Ako ima kosmosa ...

realno

pre 10 godina

e sad mi je lakse, ali stvarno
sudjenje je bilo maximalno na strani spanaca bruka, belosevicu koji je tvoj problem
parkeru ludaku jedan ludi (najpozitivnije moguce)

ocete na srbiju a? na necete na litvaniju pa hrvatsku ? ooooooooooooooook

nnidza

pre 10 godina

Znači dve ekipe koje smo mi totalno zaustavili i relativno lako savladali igraju u finalu. Dokaz da smo na pravom putu!!! Samo da se dokopamo tok sedmog mesta i SP...

Velibor

pre 10 godina

Ako... Sad neka 'furija' kalkulise do Mundobasketa. Nije za utehu, ali cinjenica je da smo jedina ekipa koja je pobedila finaliste. Neka nasi pobede sutra Italijane i cilj je, ipak, ostvaren.

danilo

pre 10 godina

Verovatno najbolji plej koji se pojavio u Evropi a jedina manu mu je što je Francuz pa nije osvojio neko zlato na OI ili SP, ali je nadoknadio sa Spursima.
Španci platili cenu kalkulacije pa umesto da su u polufinale počistili Hrvate, oni naleteli na jedine koji ih zaista mogu dobiti.
Sve ima svoju cenu,a nepoštenje posebno visoku...

Nezainteresovan

pre 10 godina

Doktoriski Parker! Bravo majstore. Mi Srbi smo svi svakako navijali za vas Francuze. Tacno ni jedni ni drugi nemaju dobrog trenera, Litvanija nekako, Bog zna kako u finale, Boze ti sacuvaj, a ne da nisu spektakularni nego je ovo jedna od losijih reprezentacija Litvanije zadnju deceniju. Tiho, mirno, na iskustvo na tradiciju i eto ih. Ko ce pobediti u finalu? Tesko prognozirati, opet cu navijati za Francusku ne znam zasto. Ponavljam fenomenalno od Parkera, i ovo veceras je bila utakmica prvenstva. Da pogadjamo u finalu igraju Litvanija i Francuska a pogodili smo da ih je obe Srbija dobila. Sport, ebiga. Sutra svima silama na Italiju. Moram navijai za ljigavce protiv Hrvata. Dzaba, ne mrzim ih ali mrzim njihov bezobrazluk(Skansi na hrt, Litvanija je nastivla da nize uspjehe od SSSR, kao što smo mi(Hrvatska) jedini nastavili uspjehe da pravimo od SFRJ! Gospode Boze, kakva bolest, FUJ. Parkeru, ako te nekada sretnem u zivotu, poklonicu ti se za ovu partiju. Pozdrav

Ratko

pre 10 godina

Bravo Francuzi zelim vam da osvojite zlatnu medalju zasluzili ste. Svim srcem u finalu najam za vas. A Spancima zelim da osvoje bronzu ja mislim da su ljudi zasluzili ipak su se iscimali da izbegnu Litvaniju u finalu. Zao mi je brace Hrvata toliko se ljudi trudili da skinu proklestvo postolja ali ne ide nikako. Izgleda da ce morati da pricekaju jos 20 godina, sto im je ono trebalo 95 nije mi jasno. Veceras cu slatko da spavam. A sutra novi dan i nadam se pobedi Srbije.

Mungos

pre 10 godina

Parker je najaci tamnoputi igrac Evrope svih vremena. Jos samo moze Novicki da mu parira to su i NBA ALL Star igraci, pa puno praznih mesta pa Bodiroga, Sabonis, Gasol, Danilovic, Jasikevicijus, Navaro, Drazen Petrovic, Djordjevic, Divac. Spanci ce zasluzeno da osvoje bronzu ako se ne uplase Hrvatske. Braco moja opet nista od vas ni posle 18 leta ni blizu medalji. Ha ha ha kako mi je drago zbog Hrvata.

banbus

pre 10 godina

Prepotentnost nije dobra osobina, i bas mi je drago sto su naduvani Spanci tresnuli o parket. Trebalo se to desiti i pre produzetaka, ali su sudije drzale Spance, Parkera ubise, a svira se svaki peti kontakt.

Pera

pre 10 godina

E sto mi je milo zbog Spanaca koji "nisu kalkulisali" protiv Italije, pa su izgubili srebro zbog toga!
Ovo je naravno bilo finale pre finala, a Spanci su pustili Italijane, a da nisu, igrali bi protiv Litvanije, a onda Hrvatske i osigurali srebro. E, dobili su sta su zasluzili! A da su bili posteni ko sto nisu, mi bi igrali protiv Italije, ali ne kao sutra u borbi za sedmo mesto, vec bi nas pobeda dovela u polufinale, sto bi bio ogroman podstrek da nam se konacno probudi ta nasa kosarka!

max

pre 10 godina

Odavno nisam gledao ovakvog LIDERA,KOŠARKAŠKOG GENIJALCA kao što je Parker,svaka čast,32 poena dati još aktualnom šampionu Evrope!Bukvalno igrao je sam ! Maestralno !

Losmi

pre 10 godina

Parker legenda! Eto vam Spanci pa sad kalkulisite! Nadam se da ce onaj Rodrigez od muke da pojede svoju bradu, pa tako sveze obrijan u subotu, sa svojom druzinom, da ugazi Kroasane. A mi sutra da obezbedimo SP i mirno gledamo finale u nedelju. A posto smo pobedili i Litvance i Francuze, mi smo prakticno prvaci Univerzuma.;-)

qw

pre 10 godina

ko je trenirao kosarku mogao je na repertoaru Spanije da vidi SVE prljave zahvate koje vican kosarkas moze da koristi. Neverovatno koliko su najprljavija sporstka nacija na svetu. Ima i za Hrvate da navijam samo protiv ove Spanije

miccelini

pre 10 godina

Bravo za Gale! Ipak je Parker nedodirljiv u Evropi. Pravi lider. Spanci neka se pripremaju za SP i za jos zescu konkurenciju. Ovo sto su doveli ovdje nije bilo dovoljno za zlato. Do ovog meca su imali dva ispita u vidu Hrvatske i Grcke i to su odradili a onda su naleteli,ne znajuci svoje mogucnosti, na freneticnu odbranu i na protivnika koji bez krvi nije zelio da se preda. Prebili su ih Gali:-)

Ivan

pre 10 godina

Eto, u finalu ovogodišnjeg Evrobasketa će se sastati dve reprezentacije, Litvanija i Francuska, dve odlične reprezentacije koje je Srbija furioznim i veoma dobrim igrama glat pobedila ;) Toliko, da se zna :D

Довла

pre 10 godina

Свака част Тонију Паркеру!После НБА финала у седам утакмица,100 мечева у сезони,још једном је заиграо за своју репрезентацију током лета и довео их до финала и медаље на ЕП!Тако се воли своја земља!Ех,да су наше НБА и ЕЛ играчи овакве патриоте...

Stefan

pre 10 godina

Navijacu u finalu za Francuze, samo zbog Tonija Parkera. Covek je zaista neunistiv... Jedan od najboljih igraca ikada... P. S. Neverovatno lose sudjenje, tj sudjenje u korist Spanaca. Utakmicu je presudila zona Francuza u trecoj cetvrtini.

Ivan Drago

pre 10 godina

Ljudi moji koliko mi je drago,ponajvise zbog Rudi Fernandeza,kad se samo sjetim onog podapinjanja Kalinica u cetrvtfinalu slosi mi se,vodis 15 razlike i na taj nacin zaustaviti igraca,DNO!!!

kobe bryant

pre 10 godina

E sad nek Rudi Fernandez uvežbava ale jupove (nebitno je kako se piše) za sledeću utakmicu. MOzda će mu pomoći da osvoje bronzu! hahaha

Pantelic A.

pre 10 godina

Kako mi je drago kuca mi se tresla koliko sam navijao za bracu Francuze. Svaka cast Parkeru jednom od najboljih Evropskih igraca svih vremena uz Dirk Novickog na mestu broj jedan. Takodje mi je drago sto Spanci nisu imali srece na kraju i zato sto su nas potpuno nezasluzeno gurnuli na rub ambisa te se nadam da cemo im to vratiti licno jednog dana sa kamatom. Ovim porazom polako dolazi kraj ove Spanske ere koja traje tamo od 2005 godine i zavrsava se kod njih sledece godine na SP. Dosta igraca odlazi u penziju Paul Gasol, Navaro, Kalderon i jos neki a oni sa Ibakom, Mark Gasolom i Rubijom vise nisu ni blizu toj sili od ekipe. Mi smo ih tukli 2010 kad im je falio samo stariji Gasol a tek ce da im uzimamo meru, polako. Zbogom Spanci kraljevi prljave igre, namestanja i dopingovanja.

Bata

pre 10 godina

Uzivam u porazu Spanaca. Ko im je kriv. Namerno su izabrali Srbiju pa Francusku i, na kraju, adios finale. A mogli su lepo da pobede Italiju protiv koje su imali 14 razlike na kraju treceg dela, i 6 razlike dva minuta pre kraja. Tada bi igrali sa Litvanijom pa sa Hrvatskom i put za finale bi im bio otvoren. Ovako su jedino uspeli da nama otezaju plasman na SP i da nas lise borbe za medalje..

Paja

pre 10 godina

E mozda je ovo pocetak jos jednog prokletstva koje je potpuno zasluzeno posle onog ne sportskog meca sa Italijom...tesko je reci da se nece popeti na postolje protiv hrvatske ali da ne uzmu zlato bar 18godina!!!!

qw

pre 10 godina

ko je trenirao kosarku mogao je na repertoaru Spanije da vidi SVE prljave zahvate koje vican kosarkas moze da koristi. Neverovatno koliko su najprljavija sporstka nacija na svetu. Ima i za Hrvate da navijam samo protiv ove Spanije

Довла

pre 10 godina

Свака част Тонију Паркеру!После НБА финала у седам утакмица,100 мечева у сезони,још једном је заиграо за своју репрезентацију током лета и довео их до финала и медаље на ЕП!Тако се воли своја земља!Ех,да су наше НБА и ЕЛ играчи овакве патриоте...

Pantelic A.

pre 10 godina

Kako mi je drago kuca mi se tresla koliko sam navijao za bracu Francuze. Svaka cast Parkeru jednom od najboljih Evropskih igraca svih vremena uz Dirk Novickog na mestu broj jedan. Takodje mi je drago sto Spanci nisu imali srece na kraju i zato sto su nas potpuno nezasluzeno gurnuli na rub ambisa te se nadam da cemo im to vratiti licno jednog dana sa kamatom. Ovim porazom polako dolazi kraj ove Spanske ere koja traje tamo od 2005 godine i zavrsava se kod njih sledece godine na SP. Dosta igraca odlazi u penziju Paul Gasol, Navaro, Kalderon i jos neki a oni sa Ibakom, Mark Gasolom i Rubijom vise nisu ni blizu toj sili od ekipe. Mi smo ih tukli 2010 kad im je falio samo stariji Gasol a tek ce da im uzimamo meru, polako. Zbogom Spanci kraljevi prljave igre, namestanja i dopingovanja.

kobe bryant

pre 10 godina

E sad nek Rudi Fernandez uvežbava ale jupove (nebitno je kako se piše) za sledeću utakmicu. MOzda će mu pomoći da osvoje bronzu! hahaha

Stefan

pre 10 godina

Navijacu u finalu za Francuze, samo zbog Tonija Parkera. Covek je zaista neunistiv... Jedan od najboljih igraca ikada... P. S. Neverovatno lose sudjenje, tj sudjenje u korist Spanaca. Utakmicu je presudila zona Francuza u trecoj cetvrtini.

Ivan Drago

pre 10 godina

Ljudi moji koliko mi je drago,ponajvise zbog Rudi Fernandeza,kad se samo sjetim onog podapinjanja Kalinica u cetrvtfinalu slosi mi se,vodis 15 razlike i na taj nacin zaustaviti igraca,DNO!!!

danilo

pre 10 godina

Verovatno najbolji plej koji se pojavio u Evropi a jedina manu mu je što je Francuz pa nije osvojio neko zlato na OI ili SP, ali je nadoknadio sa Spursima.
Španci platili cenu kalkulacije pa umesto da su u polufinale počistili Hrvate, oni naleteli na jedine koji ih zaista mogu dobiti.
Sve ima svoju cenu,a nepoštenje posebno visoku...

Losmi

pre 10 godina

Parker legenda! Eto vam Spanci pa sad kalkulisite! Nadam se da ce onaj Rodrigez od muke da pojede svoju bradu, pa tako sveze obrijan u subotu, sa svojom druzinom, da ugazi Kroasane. A mi sutra da obezbedimo SP i mirno gledamo finale u nedelju. A posto smo pobedili i Litvance i Francuze, mi smo prakticno prvaci Univerzuma.;-)

Nezainteresovan

pre 10 godina

Doktoriski Parker! Bravo majstore. Mi Srbi smo svi svakako navijali za vas Francuze. Tacno ni jedni ni drugi nemaju dobrog trenera, Litvanija nekako, Bog zna kako u finale, Boze ti sacuvaj, a ne da nisu spektakularni nego je ovo jedna od losijih reprezentacija Litvanije zadnju deceniju. Tiho, mirno, na iskustvo na tradiciju i eto ih. Ko ce pobediti u finalu? Tesko prognozirati, opet cu navijati za Francusku ne znam zasto. Ponavljam fenomenalno od Parkera, i ovo veceras je bila utakmica prvenstva. Da pogadjamo u finalu igraju Litvanija i Francuska a pogodili smo da ih je obe Srbija dobila. Sport, ebiga. Sutra svima silama na Italiju. Moram navijai za ljigavce protiv Hrvata. Dzaba, ne mrzim ih ali mrzim njihov bezobrazluk(Skansi na hrt, Litvanija je nastivla da nize uspjehe od SSSR, kao što smo mi(Hrvatska) jedini nastavili uspjehe da pravimo od SFRJ! Gospode Boze, kakva bolest, FUJ. Parkeru, ako te nekada sretnem u zivotu, poklonicu ti se za ovu partiju. Pozdrav

Boris

pre 10 godina

Davno mi nije bilo ovako drago zbog nečijeg poraza kao sada španskog. Sve se vraća a vi i dalje nameštajte. Preko Litvanije i Hrvatske bi stigli do finala bez problema ovako igrajte za treće mesto

Ivan

pre 10 godina

Eto, u finalu ovogodišnjeg Evrobasketa će se sastati dve reprezentacije, Litvanija i Francuska, dve odlične reprezentacije koje je Srbija furioznim i veoma dobrim igrama glat pobedila ;) Toliko, da se zna :D

max

pre 10 godina

Odavno nisam gledao ovakvog LIDERA,KOŠARKAŠKOG GENIJALCA kao što je Parker,svaka čast,32 poena dati još aktualnom šampionu Evrope!Bukvalno igrao je sam ! Maestralno !

banbus

pre 10 godina

Prepotentnost nije dobra osobina, i bas mi je drago sto su naduvani Spanci tresnuli o parket. Trebalo se to desiti i pre produzetaka, ali su sudije drzale Spance, Parkera ubise, a svira se svaki peti kontakt.

nnidza

pre 10 godina

Znači dve ekipe koje smo mi totalno zaustavili i relativno lako savladali igraju u finalu. Dokaz da smo na pravom putu!!! Samo da se dokopamo tok sedmog mesta i SP...

realno

pre 10 godina

e sad mi je lakse, ali stvarno
sudjenje je bilo maximalno na strani spanaca bruka, belosevicu koji je tvoj problem
parkeru ludaku jedan ludi (najpozitivnije moguce)

ocete na srbiju a? na necete na litvaniju pa hrvatsku ? ooooooooooooooook

Pravda

pre 10 godina

Još da Italija izgubi, pa da se ispuni kosmička pravda. Da ne osvoje ništa dve reprezentacije koje su bruka ovoga sporta, sportskog dostojanstva. Ako ima kosmosa ...

Paja

pre 10 godina

E mozda je ovo pocetak jos jednog prokletstva koje je potpuno zasluzeno posle onog ne sportskog meca sa Italijom...tesko je reci da se nece popeti na postolje protiv hrvatske ali da ne uzmu zlato bar 18godina!!!!

miccelini

pre 10 godina

Bravo za Gale! Ipak je Parker nedodirljiv u Evropi. Pravi lider. Spanci neka se pripremaju za SP i za jos zescu konkurenciju. Ovo sto su doveli ovdje nije bilo dovoljno za zlato. Do ovog meca su imali dva ispita u vidu Hrvatske i Grcke i to su odradili a onda su naleteli,ne znajuci svoje mogucnosti, na freneticnu odbranu i na protivnika koji bez krvi nije zelio da se preda. Prebili su ih Gali:-)

Ratko

pre 10 godina

Bravo Francuzi zelim vam da osvojite zlatnu medalju zasluzili ste. Svim srcem u finalu najam za vas. A Spancima zelim da osvoje bronzu ja mislim da su ljudi zasluzili ipak su se iscimali da izbegnu Litvaniju u finalu. Zao mi je brace Hrvata toliko se ljudi trudili da skinu proklestvo postolja ali ne ide nikako. Izgleda da ce morati da pricekaju jos 20 godina, sto im je ono trebalo 95 nije mi jasno. Veceras cu slatko da spavam. A sutra novi dan i nadam se pobedi Srbije.

Bata

pre 10 godina

Uzivam u porazu Spanaca. Ko im je kriv. Namerno su izabrali Srbiju pa Francusku i, na kraju, adios finale. A mogli su lepo da pobede Italiju protiv koje su imali 14 razlike na kraju treceg dela, i 6 razlike dva minuta pre kraja. Tada bi igrali sa Litvanijom pa sa Hrvatskom i put za finale bi im bio otvoren. Ovako su jedino uspeli da nama otezaju plasman na SP i da nas lise borbe za medalje..

Pera

pre 10 godina

E sto mi je milo zbog Spanaca koji "nisu kalkulisali" protiv Italije, pa su izgubili srebro zbog toga!
Ovo je naravno bilo finale pre finala, a Spanci su pustili Italijane, a da nisu, igrali bi protiv Litvanije, a onda Hrvatske i osigurali srebro. E, dobili su sta su zasluzili! A da su bili posteni ko sto nisu, mi bi igrali protiv Italije, ali ne kao sutra u borbi za sedmo mesto, vec bi nas pobeda dovela u polufinale, sto bi bio ogroman podstrek da nam se konacno probudi ta nasa kosarka!

Velibor

pre 10 godina

Ako... Sad neka 'furija' kalkulise do Mundobasketa. Nije za utehu, ali cinjenica je da smo jedina ekipa koja je pobedila finaliste. Neka nasi pobede sutra Italijane i cilj je, ipak, ostvaren.

Mungos

pre 10 godina

Parker je najaci tamnoputi igrac Evrope svih vremena. Jos samo moze Novicki da mu parira to su i NBA ALL Star igraci, pa puno praznih mesta pa Bodiroga, Sabonis, Gasol, Danilovic, Jasikevicijus, Navaro, Drazen Petrovic, Djordjevic, Divac. Spanci ce zasluzeno da osvoje bronzu ako se ne uplase Hrvatske. Braco moja opet nista od vas ni posle 18 leta ni blizu medalji. Ha ha ha kako mi je drago zbog Hrvata.

MilosBre

pre 10 godina

Kao sto kaze Ben Wallace: "Ball don't lie"

Pa da li su mislili da ce posle onako sramne igre protiv Italije da budu sampioni !?!? Neka opet izaberu protivnika!

Mladja

pre 10 godina

Marc Gasol najveci folirant evropske kosarke pa covek se baca i folira faulove kao fudbal da igra strasno u zivotu nisam video da covek od 100 i kusur kilograma ne pada nego bukvalno odleti kad ga neko pogura strasno

Gaja

pre 10 godina

@Mungos
Drago ti je zbog Hrvata?
Umesto da ti je drago što je neko srušio nadmene Špance i što im se nije isplatilo kalkulisanje, koje inače praktikuju već decenijama kao i njihovi uzori Italijani, ti se raduješ zbog mogućeg četvrtog mesta hrvatske.
Pogledaj na kom smo mi mestu, pogledaj propast odbojkaša, srozavanje vaterpolista, u fudbalu smo odavno niko i ništa, a sada je i u košarci svaka šuša bolja od nas.
Makedonija nas je rasturila u grupi ozbiljnom timskom igrom, a Ukrajina potpuno demoralisala.
O bruci protiv Španije i Slovenije, meću da pričam.
Nemamo mi čemu ni kome da se smejemo, ostao je samo još tenis, dok Đoković bude hteo da igra dobro i onda može da se ugasi svetlo.
Koliko se ulaže u sport u ovoj raspaloj državi, dobro je i to.
A ti nastavi da se raduješ tuđoj muci.

Laki

pre 10 godina

Španci izabrali Hrvate, hehe. Iskreno milije mi je i skidanje prokletstva nego li pobeda kalkulanata. Zato komšije RAZBIJTE CRVENE KALKULANTE...

Chubby checker

pre 10 godina

Ma spanci namestili da u nedelju ne igraju sa Litvancima jer im Hrvatska vise lezi! Hhhaaahaaahaa Prvi put u zivotu sam navijao za Francusku a bogami hocu i za Hrvatsku u nedelju!!!

Miki

pre 10 godina

Čestitam Francuzima! Odbranili su čast evropske košarke. Španska reprezentacija je tim foliranata i prevaranata, i ne zaslužuju da igraju finale. Kako samo glumataju, hvataju se za glavu kao da ih je neko maljem udario, na svaki kontakt francuskih igrača bacaju se po parketu, imali su sudije na svojoj strani ali im i to nije vredelo. Španci su pokazali slabost čim su naleteli na malo čvršćeg protivnika, tada počinju da gube samopouzdanje i vise ništa ne pogađaju. Da su naši momci imali hrabrosti u napadu i čvrstinu u odbrani mogli su ugroziti Špance.
Francuzi, još jedanput, svaka čast za pokazanu igru!

Jim Beam

pre 10 godina

Pravi šampioni ne kalkulišu već titule osvajaju pošteno. Zbog toga sam svim srcem bio uz Francuze. Možda su nas razbili 30 razlike ali protiv ovog tima, bez Gasola i Navara, 5-6 ekipa iz Evrope može egal da igra u najmanju ruku. Još kada se sledeće godine posle SP povuče i Kalderon, a Rudi, Mark Gasol i Serhi Rodrigez uđu u 30e to ni po imenima neće biti ekipa jača od ostatka. A onda i da hoće neće moći da kalkulišu.

zmijaga

pre 10 godina

gasol zbog svoje reputacije ima toliku naklonost sudija da je to neverovatno. u najmanje 5-6, pa i više situacija , on prosto rukama gura ili razgrce sve oko sebe i nijednom mu ne sude faul u napadu.sa malo objektivnijim sudjenjem, ne bi ni bilo produžetka.

Bojan

pre 10 godina

Znači dve ekipe koje smo mi totalno zaustavili i relativno lako savladali igraju u finalu. Dokaz da smo na pravom putu!!! Samo da se dokopamo tok sedmog mesta i SP...
(nnidza, 20. septembar 2013 23:25)
Mi nismo nikog zaustavili nego su oni bili dovoljno inteligentni i cuvali snagu za bitnije meceve.Prvenstvo traje od 4 do 22 septembra.Za to vreme imas 5 meceva u grupi,plus 3 meca u novoj grupi,pa tek onda cetvrtfinale,polufinale,finale.To je 11 meceva za jako mali vremenski period i naravno da se forma ne tempira na startu...

Vladan

pre 10 godina

Kazna je stigla i Italijane i Špance. Italijani ne idu na Svetsko prvenstvo i to zbog poraza od Srbije a Španci su izgubili zlato. Neka sledeći put opet kakulišu.

Rampi

pre 10 godina

Nezainteresovan@Kolike li ti tek komentare pises kada si zainteresovan...Inace,mislim da Spanci dominiraju poslednjih godina zato sto su mnogo,mnogo kvalitetniji od ostalih,i za to im skidam kapu,ali onu pobednicku zicu za egal velike meceve,koju su imali Djordjevic,Danilovic i Bodiroga nekada,ili Parker i Spanulis sada,njihovi igraci prosto nemaju...

Ikar

pre 10 godina

Iskren da budem posle onog poraza nase reprezentacije od Spanaca u cetvrtfinalu evropskog prvenstva pomislio sam da ce na kraju lako oni odbraniti sampionski naslov prvaka evorpe.Ali eto ispalo je drugacije na kraju su Francuzi zasluzeno pobedili i otisli u finale gde po meni imaju poslednju mozda sansu da osvoje zlatnu medalju,znaci sad ili nikad za njih.A sto se tice Spanije oni su ovim porazom pokazali da polako silaze sa velike evropske scene,jer ruku na srce bez Pau Gasola,Rejesa i Huan Carlosa Navara oni su prosecna reprezentacija.Tako da ne pisem im se dobro u buducnosti...

ivke

pre 10 godina

I hoce neko da mi kaze da nemamo kvalitet? (cak i uvom sastavu). Neverovatno je koliko na nas vise utice jedan poraz od bilo koje nacije na svetu. U stanju smo posle jedne lose utakmice da se potpuno raspadnemo kao tim. Dotkotu Toniju svaka cast, nema Srbina koji veceras nije navijao za Francuze. Verovatno ce i uzeti titulu.

Amater

pre 10 godina

Raduje me pobeda Francuske -ne zato sto mozemo da kazemo da smo mi pobedili oba tima koja idu u finale (jer slicno bi moglo da se kaze i da smo jedini koji su izgubili od obe ekipe koje nisu prosle prvi krug u grupi -tj. od Makedonije i Crne Gore) vec zato sto je neko trebao da ovaj realno oslabljeni tim Spanij "spusti na zemlju". Mislim da su i nasi novinari preterivali u hvalospevima o Spancima nakon sto su nas demolirali -isticalo se kao da je ova ekipa Spanije skup neverovatno dobrih igraca a realno oni imaju petorku koja nije dosla a koja je jaca od njihove prve petorke na ovom prventsvu (kao sto i mi imamo dosta odlicnih igraca koji nisu dosli jer su povredjeni ili uvredjeni ili ih nacinalni dres ne zanima).
Mi na ovom prvenstvu imamo cak 5 poraza uz 4 pobede i krajnje je vreme da dodjemo do 50:50% i da obezbedimo ucesce na SP u Spaniji (i da tamo posaljemo bar malo jaci i uigraniji tim, bez stalnog spominjanja "mladosti" nasih igraca jer su nasi nekadasnji pravi asovi, evo bas danas B92 pise o Djordjevicu, sa 20g vec bili veliki igraci i odlucivali su vazne utakmice).

Mali Dušan

pre 10 godina

Zbog košarke kao sporta i sportske pravde, važno je da Španija ne osvoji medalju. Nama je važno sa za sledeća takmičenja uložimo napor i sredstva i dovedemo i iskusne igrače. Uz ove talentovane i kreativne igrače, koji ne mogu još uvek da podnesu pritisak i zahtev odgovornosti, oni će učiniti našu igru stabilnom i samouverenom, i moći ćemo da se nadamo finalima u Evropi!

vlada

pre 10 godina

Potpuno neočekivano!

I zanimljivo je da su u finalu dve ekipe koje je srbija relativno glat pobedila!

Naši momci još uvek nemaju iskustvo za ovakav tip takmičenja (dan za danom), ne bi me čudilo da izgube sutra protiv Italije, ali im to svakako ne želim i sve i da se dsei ne zameram im!!!

talijanska masina

pre 10 godina

hahaha , srbija ih kao dobila, litva bila neuigrana, a francuzi ih pustili, a srbi ko mala djeca misle da su ih dobili svojom igrom. Nista ni od svjetskog za vas kad sutra prorade talijani, mozete nas hrvate gledat preko malih ekrana i mumljat sebi u bradu kako ste bolji...

vlada

pre 10 godina

Свака част Тонију Паркеру!После НБА финала у седам утакмица,100 мечева у сезони,још једном је заиграо за своју репрезентацију током лета и довео их до финала и медаље на ЕП!Тако се воли своја земља!Ех,да су наше НБА и ЕЛ играчи овакве патриоте...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Довла, 20. septembar 2013 23:44)

To mnogo više ima veze sa fizičkom pripremom i povredama naših košarkaša, naravno ima veze i sa naravi nekih naših košarkaša, slažem se, ali SVAKAKO NEMA VEZE SA PATRIOTIZMOM ZABOGA!

Ljudi kada ćete prestati da mešate babe i žabe!!!

Бане

pre 10 godina

Није било Пау Гасола а поготово Навара који је сигурно њихова највеће ударна игла ове репрезентације.Да је играо он којим случајем на овом првенству Шпанци не верујем да би овако изгубили добијен меч,пошто руку на срце кад год је требао неко да 20 поена по мечу за своју репрезентацију онда је то свакако би тај човек..а овако Французи одоше у финале ни криви ни дужни.И свака им част на томе.

mirko kojotovski

pre 10 godina

Francuzi i Litvanci za zlato a Srbi u zoni sumraka
Da li je to san ili ne pobediti finaliste i biti 7 ili 8 pitanje je sad za novu epizodu zone sumraka

pero

pre 10 godina

Pa dobro konspiratori, jeli vidite da su Spanci vodili i protiv Francuza 14 razlike pa izgubili. Znaci da taj "namjesteni poraz" od Italije ne pije vodu. Uglavnom, svako namjesta kad moze, sta tu ima nejasno. Spanci definitivno zasluzuju medalju bez obzira koliko ih ne volite.

Mungos

pre 10 godina

Parker je najaci tamnoputi igrac Evrope svih vremena. Jos samo moze Novicki da mu parira to su i NBA ALL Star igraci, pa puno praznih mesta pa Bodiroga, Sabonis, Gasol, Danilovic, Jasikevicijus, Navaro, Drazen Petrovic, Djordjevic, Divac. Spanci ce zasluzeno da osvoje bronzu ako se ne uplase Hrvatske. Braco moja opet nista od vas ni posle 18 leta ni blizu medalji. Ha ha ha kako mi je drago zbog Hrvata.

qw

pre 10 godina

ko je trenirao kosarku mogao je na repertoaru Spanije da vidi SVE prljave zahvate koje vican kosarkas moze da koristi. Neverovatno koliko su najprljavija sporstka nacija na svetu. Ima i za Hrvate da navijam samo protiv ove Spanije

talijanska masina

pre 10 godina

hahaha , srbija ih kao dobila, litva bila neuigrana, a francuzi ih pustili, a srbi ko mala djeca misle da su ih dobili svojom igrom. Nista ni od svjetskog za vas kad sutra prorade talijani, mozete nas hrvate gledat preko malih ekrana i mumljat sebi u bradu kako ste bolji...

Pantelic A.

pre 10 godina

Kako mi je drago kuca mi se tresla koliko sam navijao za bracu Francuze. Svaka cast Parkeru jednom od najboljih Evropskih igraca svih vremena uz Dirk Novickog na mestu broj jedan. Takodje mi je drago sto Spanci nisu imali srece na kraju i zato sto su nas potpuno nezasluzeno gurnuli na rub ambisa te se nadam da cemo im to vratiti licno jednog dana sa kamatom. Ovim porazom polako dolazi kraj ove Spanske ere koja traje tamo od 2005 godine i zavrsava se kod njih sledece godine na SP. Dosta igraca odlazi u penziju Paul Gasol, Navaro, Kalderon i jos neki a oni sa Ibakom, Mark Gasolom i Rubijom vise nisu ni blizu toj sili od ekipe. Mi smo ih tukli 2010 kad im je falio samo stariji Gasol a tek ce da im uzimamo meru, polako. Zbogom Spanci kraljevi prljave igre, namestanja i dopingovanja.

Gaja

pre 10 godina

@Mungos
Drago ti je zbog Hrvata?
Umesto da ti je drago što je neko srušio nadmene Špance i što im se nije isplatilo kalkulisanje, koje inače praktikuju već decenijama kao i njihovi uzori Italijani, ti se raduješ zbog mogućeg četvrtog mesta hrvatske.
Pogledaj na kom smo mi mestu, pogledaj propast odbojkaša, srozavanje vaterpolista, u fudbalu smo odavno niko i ništa, a sada je i u košarci svaka šuša bolja od nas.
Makedonija nas je rasturila u grupi ozbiljnom timskom igrom, a Ukrajina potpuno demoralisala.
O bruci protiv Španije i Slovenije, meću da pričam.
Nemamo mi čemu ni kome da se smejemo, ostao je samo još tenis, dok Đoković bude hteo da igra dobro i onda može da se ugasi svetlo.
Koliko se ulaže u sport u ovoj raspaloj državi, dobro je i to.
A ti nastavi da se raduješ tuđoj muci.

pero

pre 10 godina

Pa dobro konspiratori, jeli vidite da su Spanci vodili i protiv Francuza 14 razlike pa izgubili. Znaci da taj "namjesteni poraz" od Italije ne pije vodu. Uglavnom, svako namjesta kad moze, sta tu ima nejasno. Spanci definitivno zasluzuju medalju bez obzira koliko ih ne volite.

nnidza

pre 10 godina

Znači dve ekipe koje smo mi totalno zaustavili i relativno lako savladali igraju u finalu. Dokaz da smo na pravom putu!!! Samo da se dokopamo tok sedmog mesta i SP...

Ivan

pre 10 godina

Eto, u finalu ovogodišnjeg Evrobasketa će se sastati dve reprezentacije, Litvanija i Francuska, dve odlične reprezentacije koje je Srbija furioznim i veoma dobrim igrama glat pobedila ;) Toliko, da se zna :D

Losmi

pre 10 godina

Parker legenda! Eto vam Spanci pa sad kalkulisite! Nadam se da ce onaj Rodrigez od muke da pojede svoju bradu, pa tako sveze obrijan u subotu, sa svojom druzinom, da ugazi Kroasane. A mi sutra da obezbedimo SP i mirno gledamo finale u nedelju. A posto smo pobedili i Litvance i Francuze, mi smo prakticno prvaci Univerzuma.;-)

vlada

pre 10 godina

Свака част Тонију Паркеру!После НБА финала у седам утакмица,100 мечева у сезони,још једном је заиграо за своју репрезентацију током лета и довео их до финала и медаље на ЕП!Тако се воли своја земља!Ех,да су наше НБА и ЕЛ играчи овакве патриоте...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Довла, 20. septembar 2013 23:44)

To mnogo više ima veze sa fizičkom pripremom i povredama naših košarkaša, naravno ima veze i sa naravi nekih naših košarkaša, slažem se, ali SVAKAKO NEMA VEZE SA PATRIOTIZMOM ZABOGA!

Ljudi kada ćete prestati da mešate babe i žabe!!!

kobe bryant

pre 10 godina

E sad nek Rudi Fernandez uvežbava ale jupove (nebitno je kako se piše) za sledeću utakmicu. MOzda će mu pomoći da osvoje bronzu! hahaha

Paja

pre 10 godina

E mozda je ovo pocetak jos jednog prokletstva koje je potpuno zasluzeno posle onog ne sportskog meca sa Italijom...tesko je reci da se nece popeti na postolje protiv hrvatske ali da ne uzmu zlato bar 18godina!!!!

Nezainteresovan

pre 10 godina

Doktoriski Parker! Bravo majstore. Mi Srbi smo svi svakako navijali za vas Francuze. Tacno ni jedni ni drugi nemaju dobrog trenera, Litvanija nekako, Bog zna kako u finale, Boze ti sacuvaj, a ne da nisu spektakularni nego je ovo jedna od losijih reprezentacija Litvanije zadnju deceniju. Tiho, mirno, na iskustvo na tradiciju i eto ih. Ko ce pobediti u finalu? Tesko prognozirati, opet cu navijati za Francusku ne znam zasto. Ponavljam fenomenalno od Parkera, i ovo veceras je bila utakmica prvenstva. Da pogadjamo u finalu igraju Litvanija i Francuska a pogodili smo da ih je obe Srbija dobila. Sport, ebiga. Sutra svima silama na Italiju. Moram navijai za ljigavce protiv Hrvata. Dzaba, ne mrzim ih ali mrzim njihov bezobrazluk(Skansi na hrt, Litvanija je nastivla da nize uspjehe od SSSR, kao što smo mi(Hrvatska) jedini nastavili uspjehe da pravimo od SFRJ! Gospode Boze, kakva bolest, FUJ. Parkeru, ako te nekada sretnem u zivotu, poklonicu ti se za ovu partiju. Pozdrav

danilo

pre 10 godina

Verovatno najbolji plej koji se pojavio u Evropi a jedina manu mu je što je Francuz pa nije osvojio neko zlato na OI ili SP, ali je nadoknadio sa Spursima.
Španci platili cenu kalkulacije pa umesto da su u polufinale počistili Hrvate, oni naleteli na jedine koji ih zaista mogu dobiti.
Sve ima svoju cenu,a nepoštenje posebno visoku...

Boris

pre 10 godina

Davno mi nije bilo ovako drago zbog nečijeg poraza kao sada španskog. Sve se vraća a vi i dalje nameštajte. Preko Litvanije i Hrvatske bi stigli do finala bez problema ovako igrajte za treće mesto

Ratko

pre 10 godina

Bravo Francuzi zelim vam da osvojite zlatnu medalju zasluzili ste. Svim srcem u finalu najam za vas. A Spancima zelim da osvoje bronzu ja mislim da su ljudi zasluzili ipak su se iscimali da izbegnu Litvaniju u finalu. Zao mi je brace Hrvata toliko se ljudi trudili da skinu proklestvo postolja ali ne ide nikako. Izgleda da ce morati da pricekaju jos 20 godina, sto im je ono trebalo 95 nije mi jasno. Veceras cu slatko da spavam. A sutra novi dan i nadam se pobedi Srbije.

Pera

pre 10 godina

E sto mi je milo zbog Spanaca koji "nisu kalkulisali" protiv Italije, pa su izgubili srebro zbog toga!
Ovo je naravno bilo finale pre finala, a Spanci su pustili Italijane, a da nisu, igrali bi protiv Litvanije, a onda Hrvatske i osigurali srebro. E, dobili su sta su zasluzili! A da su bili posteni ko sto nisu, mi bi igrali protiv Italije, ali ne kao sutra u borbi za sedmo mesto, vec bi nas pobeda dovela u polufinale, sto bi bio ogroman podstrek da nam se konacno probudi ta nasa kosarka!

Ivan Drago

pre 10 godina

Ljudi moji koliko mi je drago,ponajvise zbog Rudi Fernandeza,kad se samo sjetim onog podapinjanja Kalinica u cetrvtfinalu slosi mi se,vodis 15 razlike i na taj nacin zaustaviti igraca,DNO!!!

banbus

pre 10 godina

Prepotentnost nije dobra osobina, i bas mi je drago sto su naduvani Spanci tresnuli o parket. Trebalo se to desiti i pre produzetaka, ali su sudije drzale Spance, Parkera ubise, a svira se svaki peti kontakt.

Velibor

pre 10 godina

Ako... Sad neka 'furija' kalkulise do Mundobasketa. Nije za utehu, ali cinjenica je da smo jedina ekipa koja je pobedila finaliste. Neka nasi pobede sutra Italijane i cilj je, ipak, ostvaren.

Pravda

pre 10 godina

Još da Italija izgubi, pa da se ispuni kosmička pravda. Da ne osvoje ništa dve reprezentacije koje su bruka ovoga sporta, sportskog dostojanstva. Ako ima kosmosa ...

Довла

pre 10 godina

Свака част Тонију Паркеру!После НБА финала у седам утакмица,100 мечева у сезони,још једном је заиграо за своју репрезентацију током лета и довео их до финала и медаље на ЕП!Тако се воли своја земља!Ех,да су наше НБА и ЕЛ играчи овакве патриоте...

realno

pre 10 godina

e sad mi je lakse, ali stvarno
sudjenje je bilo maximalno na strani spanaca bruka, belosevicu koji je tvoj problem
parkeru ludaku jedan ludi (najpozitivnije moguce)

ocete na srbiju a? na necete na litvaniju pa hrvatsku ? ooooooooooooooook

Bojan

pre 10 godina

Znači dve ekipe koje smo mi totalno zaustavili i relativno lako savladali igraju u finalu. Dokaz da smo na pravom putu!!! Samo da se dokopamo tok sedmog mesta i SP...
(nnidza, 20. septembar 2013 23:25)
Mi nismo nikog zaustavili nego su oni bili dovoljno inteligentni i cuvali snagu za bitnije meceve.Prvenstvo traje od 4 do 22 septembra.Za to vreme imas 5 meceva u grupi,plus 3 meca u novoj grupi,pa tek onda cetvrtfinale,polufinale,finale.To je 11 meceva za jako mali vremenski period i naravno da se forma ne tempira na startu...

Stefan

pre 10 godina

Navijacu u finalu za Francuze, samo zbog Tonija Parkera. Covek je zaista neunistiv... Jedan od najboljih igraca ikada... P. S. Neverovatno lose sudjenje, tj sudjenje u korist Spanaca. Utakmicu je presudila zona Francuza u trecoj cetvrtini.

miccelini

pre 10 godina

Bravo za Gale! Ipak je Parker nedodirljiv u Evropi. Pravi lider. Spanci neka se pripremaju za SP i za jos zescu konkurenciju. Ovo sto su doveli ovdje nije bilo dovoljno za zlato. Do ovog meca su imali dva ispita u vidu Hrvatske i Grcke i to su odradili a onda su naleteli,ne znajuci svoje mogucnosti, na freneticnu odbranu i na protivnika koji bez krvi nije zelio da se preda. Prebili su ih Gali:-)

max

pre 10 godina

Odavno nisam gledao ovakvog LIDERA,KOŠARKAŠKOG GENIJALCA kao što je Parker,svaka čast,32 poena dati još aktualnom šampionu Evrope!Bukvalno igrao je sam ! Maestralno !

Bata

pre 10 godina

Uzivam u porazu Spanaca. Ko im je kriv. Namerno su izabrali Srbiju pa Francusku i, na kraju, adios finale. A mogli su lepo da pobede Italiju protiv koje su imali 14 razlike na kraju treceg dela, i 6 razlike dva minuta pre kraja. Tada bi igrali sa Litvanijom pa sa Hrvatskom i put za finale bi im bio otvoren. Ovako su jedino uspeli da nama otezaju plasman na SP i da nas lise borbe za medalje..

mirko kojotovski

pre 10 godina

Francuzi i Litvanci za zlato a Srbi u zoni sumraka
Da li je to san ili ne pobediti finaliste i biti 7 ili 8 pitanje je sad za novu epizodu zone sumraka

Ikar

pre 10 godina

Iskren da budem posle onog poraza nase reprezentacije od Spanaca u cetvrtfinalu evropskog prvenstva pomislio sam da ce na kraju lako oni odbraniti sampionski naslov prvaka evorpe.Ali eto ispalo je drugacije na kraju su Francuzi zasluzeno pobedili i otisli u finale gde po meni imaju poslednju mozda sansu da osvoje zlatnu medalju,znaci sad ili nikad za njih.A sto se tice Spanije oni su ovim porazom pokazali da polako silaze sa velike evropske scene,jer ruku na srce bez Pau Gasola,Rejesa i Huan Carlosa Navara oni su prosecna reprezentacija.Tako da ne pisem im se dobro u buducnosti...

Laki

pre 10 godina

Španci izabrali Hrvate, hehe. Iskreno milije mi je i skidanje prokletstva nego li pobeda kalkulanata. Zato komšije RAZBIJTE CRVENE KALKULANTE...

Бане

pre 10 godina

Није било Пау Гасола а поготово Навара који је сигурно њихова највеће ударна игла ове репрезентације.Да је играо он којим случајем на овом првенству Шпанци не верујем да би овако изгубили добијен меч,пошто руку на срце кад год је требао неко да 20 поена по мечу за своју репрезентацију онда је то свакако би тај човек..а овако Французи одоше у финале ни криви ни дужни.И свака им част на томе.

Chubby checker

pre 10 godina

Ma spanci namestili da u nedelju ne igraju sa Litvancima jer im Hrvatska vise lezi! Hhhaaahaaahaa Prvi put u zivotu sam navijao za Francusku a bogami hocu i za Hrvatsku u nedelju!!!

vlada

pre 10 godina

Potpuno neočekivano!

I zanimljivo je da su u finalu dve ekipe koje je srbija relativno glat pobedila!

Naši momci još uvek nemaju iskustvo za ovakav tip takmičenja (dan za danom), ne bi me čudilo da izgube sutra protiv Italije, ali im to svakako ne želim i sve i da se dsei ne zameram im!!!

Mladja

pre 10 godina

Marc Gasol najveci folirant evropske kosarke pa covek se baca i folira faulove kao fudbal da igra strasno u zivotu nisam video da covek od 100 i kusur kilograma ne pada nego bukvalno odleti kad ga neko pogura strasno

Mali Dušan

pre 10 godina

Zbog košarke kao sporta i sportske pravde, važno je da Španija ne osvoji medalju. Nama je važno sa za sledeća takmičenja uložimo napor i sredstva i dovedemo i iskusne igrače. Uz ove talentovane i kreativne igrače, koji ne mogu još uvek da podnesu pritisak i zahtev odgovornosti, oni će učiniti našu igru stabilnom i samouverenom, i moći ćemo da se nadamo finalima u Evropi!

ivke

pre 10 godina

I hoce neko da mi kaze da nemamo kvalitet? (cak i uvom sastavu). Neverovatno je koliko na nas vise utice jedan poraz od bilo koje nacije na svetu. U stanju smo posle jedne lose utakmice da se potpuno raspadnemo kao tim. Dotkotu Toniju svaka cast, nema Srbina koji veceras nije navijao za Francuze. Verovatno ce i uzeti titulu.

Jim Beam

pre 10 godina

Pravi šampioni ne kalkulišu već titule osvajaju pošteno. Zbog toga sam svim srcem bio uz Francuze. Možda su nas razbili 30 razlike ali protiv ovog tima, bez Gasola i Navara, 5-6 ekipa iz Evrope može egal da igra u najmanju ruku. Još kada se sledeće godine posle SP povuče i Kalderon, a Rudi, Mark Gasol i Serhi Rodrigez uđu u 30e to ni po imenima neće biti ekipa jača od ostatka. A onda i da hoće neće moći da kalkulišu.

Amater

pre 10 godina

Raduje me pobeda Francuske -ne zato sto mozemo da kazemo da smo mi pobedili oba tima koja idu u finale (jer slicno bi moglo da se kaze i da smo jedini koji su izgubili od obe ekipe koje nisu prosle prvi krug u grupi -tj. od Makedonije i Crne Gore) vec zato sto je neko trebao da ovaj realno oslabljeni tim Spanij "spusti na zemlju". Mislim da su i nasi novinari preterivali u hvalospevima o Spancima nakon sto su nas demolirali -isticalo se kao da je ova ekipa Spanije skup neverovatno dobrih igraca a realno oni imaju petorku koja nije dosla a koja je jaca od njihove prve petorke na ovom prventsvu (kao sto i mi imamo dosta odlicnih igraca koji nisu dosli jer su povredjeni ili uvredjeni ili ih nacinalni dres ne zanima).
Mi na ovom prvenstvu imamo cak 5 poraza uz 4 pobede i krajnje je vreme da dodjemo do 50:50% i da obezbedimo ucesce na SP u Spaniji (i da tamo posaljemo bar malo jaci i uigraniji tim, bez stalnog spominjanja "mladosti" nasih igraca jer su nasi nekadasnji pravi asovi, evo bas danas B92 pise o Djordjevicu, sa 20g vec bili veliki igraci i odlucivali su vazne utakmice).

Miki

pre 10 godina

Čestitam Francuzima! Odbranili su čast evropske košarke. Španska reprezentacija je tim foliranata i prevaranata, i ne zaslužuju da igraju finale. Kako samo glumataju, hvataju se za glavu kao da ih je neko maljem udario, na svaki kontakt francuskih igrača bacaju se po parketu, imali su sudije na svojoj strani ali im i to nije vredelo. Španci su pokazali slabost čim su naleteli na malo čvršćeg protivnika, tada počinju da gube samopouzdanje i vise ništa ne pogađaju. Da su naši momci imali hrabrosti u napadu i čvrstinu u odbrani mogli su ugroziti Špance.
Francuzi, još jedanput, svaka čast za pokazanu igru!

Rampi

pre 10 godina

Nezainteresovan@Kolike li ti tek komentare pises kada si zainteresovan...Inace,mislim da Spanci dominiraju poslednjih godina zato sto su mnogo,mnogo kvalitetniji od ostalih,i za to im skidam kapu,ali onu pobednicku zicu za egal velike meceve,koju su imali Djordjevic,Danilovic i Bodiroga nekada,ili Parker i Spanulis sada,njihovi igraci prosto nemaju...

zmijaga

pre 10 godina

gasol zbog svoje reputacije ima toliku naklonost sudija da je to neverovatno. u najmanje 5-6, pa i više situacija , on prosto rukama gura ili razgrce sve oko sebe i nijednom mu ne sude faul u napadu.sa malo objektivnijim sudjenjem, ne bi ni bilo produžetka.

MilosBre

pre 10 godina

Kao sto kaze Ben Wallace: "Ball don't lie"

Pa da li su mislili da ce posle onako sramne igre protiv Italije da budu sampioni !?!? Neka opet izaberu protivnika!

Vladan

pre 10 godina

Kazna je stigla i Italijane i Špance. Italijani ne idu na Svetsko prvenstvo i to zbog poraza od Srbije a Španci su izgubili zlato. Neka sledeći put opet kakulišu.