Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.09.2013.

20:10

Nenad Krstić - iskustvo i kvalitet

Jednom rečju – kapiten, bio najbolji u pripremnim utakmicama, stvarao atmosferu u ekipi i bio produžena ruka selektora Ivkovića.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Momak rođen u Kraljevu je profesionalnu karijeru započeo u beogradskom Partizanu, trener Duško Vujošević ga je polako uvodio u tim, a u sezoni 2003/4. bio je jedan od najboljih košarkaša ’crno-belih’ u Evroligi sa preko 13 poena po utakmici.

Godinu dana ranije pojavio se na NBA Draftu i sa epitetom novog Vlada Divca bio je izabran kao 24. pik prve runde, od strane Nju Džersi Netsa. Već u svojoj ruki sezoni dokazao je da poseduje veliki talenat, sjajno se snašao u timu kojim je na terenu rukovodio Džejson Kid i u proseku beležio deset poena uz nešto više od pet skokova.

U drugoj sezoni se ustalio na poziciji startnog centra, da bi u trećoj eksplodirao, naročito, ponovivši partije iz svog prvog pojavljivanja u NBA plej-ofu 2005. kada je bio jedan od najboljih strelaca ekipe sa 18 poena po meču.

Nakon kratke odiseje u ruskom Trijumfu, vratio se u NBA, ali u redove Oklahoma Siti Tandera, gde nije dobio minutažu kakvu je očekivao, ali je u timu ostao tri godine. Odiseju u najjačoj košarkaškoj ligi sveta završio je u Boston Seltiksima, da bi se 2011. godine konačno vratio u Evropu, to jest u Rusiju gde i danas igra u timu CSKA iz Moskve.

U dresu sa državnim grbom debitovao je 2004. godine na Olimpijadi, a kao kapiten predvodio je ekipu na Evrobasketu 2009. godine i Mundobasketu 2010. kada je osvojeno četvrto mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve