Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.08.2013.

02:01

Pero Antić - prvi Makedonac u NBA

Košarkaš sa posve čudnom karijerom u 31. godini stigao je do zenita, potpisavši ugovor sa NBA ligašem, Atlanta Hoksima.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Oni od njega očekuju da ponovi partije kojima je postao jedan od ključnih igrača u dvogodišnjoj dominaciji Olimpijakosa u evropskoj košarci.

Nakon početnih koraka u Rabotničkom i afirmacije u atinskom AEK, Antić je na velika vrata stigao u Crvenu zvezdu, gde je u tandemu sa Miroslavom Raičevićem projektovan u najsnažniji tandem centara u Jadranskoj ligi.

Ipak, Antić je tek na momente pokazivao da zaslužuje 'crveno-beli' dres, u Beogradu se zadržao dve godine, da bi potpm usledila selidba u Akademik iz Sofije, što je na neki način najavljivalo da od momka rođenog u Skoplju više ne treba očekivati neke velike rezultata.

Pokušaj u Lokomotivi iz Kubanja takođe se završio neuspešno, povratak u Akademik je bio neminovan, odakle je 2010. godine prešao u Spartak iz Sankt Petersburga, što mu je možda i najpametniji potez u karijeri.

Plasman na fajnal for Evročelendž takmičenja doneo je Antiću interesovanje Olimpijakosa, koji se već tada našao u finansijskoj krizi i bukvalno je „krpio“ tim, gradeći igru oko prve zvezde, Vasilisa Spanulisa.

Pravo niotkuda, Olimpijakos u jednoj od najuzbudljivijih završnica Evrolige ikada, pogotkom Jorgosa Printezisa u poslednjoj sekundi finala osvaja najelitnije košarkaško takmičenje na Starom kontinentu, što Antiću dodatno podiže cenu.

Nakon odbrane titule u Evroligi, za nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde interes su pokazali Atlanta Hoksi, te će momak koji izgledom podseća na Karlosa Buzera, imati priliku da odmeri snage sa najboljim svetskim košarkašima sledeće sezone.

Antić je veoma neobičan košarkaš, iako je visok 210 centimetara retko se odlučuje za igru na niskom postu, bazirajući svoju igru na šutu sa distance i pik-en-rolu, koji je usavršio u tandemu sa Lesterom Mekejlebom.

Na Evrobasketu će imati ulogu kapitena, pritisak javnosti i svog novog kluba, ukoliko bude na pravi način uspeo da se izbori sa poteškoćama, od njega ćemo moći da očekujemo još nekoliko godina kvalitetne košarke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve