Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.08.2013.

01:57

Linas Kleiza - za sebe ili za tim?

Bez obzira na prisustvo mladih zvezda, Jonasa Valančunasa i Donatasa Montejunasa, status prvog igrača tima ima novi član Obradovićevog Fenerbahčea.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Za američkog đaka većina ljubitelja košarke u Evropi čula je tek kada je 2005. godine zaradio ugovor u NBA ligašu, Denver Nagetsima, iako je pre toga imao veoma zapažene partije, najpre u srednjoj školi, a potom i na univerzitetu Misuri.

Prvu priliku za takmičenje u Evropi dobio je zbog NBA lok-auta, kada je za veliki novac postao član grčkog Olimpijakosa, u čijem dresu je stigao do nagrade Alfonso Ford, za najboljeg strelca Evrolige.

Prethodni boravak u Nagetsima doneo mu je mnogo iskustva, kao bek-ap krilo Ol-star igraču Karmelu Entoniju napredovao je iz godine u godinu, da bi status startera konačno dobio u „evropskim“ Toronto Reptorsima.

Međutim, teška povreda kolena odvojila ga je od terena, tako da je po povratku istisnut iz petorke, ali je ipak zadržao minutažu.

Njegova najveća snaga je polivalentnost, kao nisko krilo može kvalitetno da odigra i na poziciji četvorke, dok se može pohvaliti i skakačkim atributima koje bi rado želeli da imaju i pojedini centri. Takođe, u šutu sa distance je veoma uspešan, a fizička snaga mu omogućava da lako izlazi na kraj sa direktnim čuvarima.

Problem može predstavljati motivacija, na selektoru je da Kleizi dokaže da na Evrobasketu treba da odigra punom snagom, te da ga spreči da takmičenje shvati kao pripremu za sezonu sa velikim očekivanjima koja mu predstoji u turskom Feneru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve