Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.08.2013.

01:43

Judžin Džeter - Fratelova produžena ruka

U kompletnom timu Ukrajine jedino se rođeni brat američke sprinterke Karmelite Džeter u potpunosti razume sa selektorom Fratelom.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

A tu se misli i na bukvalni i na košarkaški smisao. U pripremnim utakmicama je bio najspremniji, najkonkretniji i sa pravom je na taj način stekao titulu prvog igrača ekipe.

Njegov razvojni put nije bio tako sjajan, naročito nakon propalog NBA Drafta 2006. godine, kada nije našao svoje mesto među 60 izabranih košarkaša.

Poražavajuća činjenica po Džetera je da je recimo ekscentrični Adam Morison tada bio treći pik, dok je ime Italijana Andree Barnjanija prvo prozvano te večeri u Medison Skver Gardenu.

Džeter je potom pokušao da se kroz razvojnu ligu domogne NBA ugovora, međutim nakon jedne sezone odigrane u dresu Kolorado Fortinersa usledila je selidba u Kijev, što je u mnogome odredilo njegovu dalju karijeru.

Nastupima u ukrajinskom prvenstvu dobio je mogućnost da već 2008. godine okuša sreću u najjačoj evropskoj košarkaškoj ligi, potpisavši ugovor sa španskom Manresom.

Momak iz Los Anđelesa se, međutim, odlučio da postane “sezonski igrač”, odnosno da menja sredine svake sledeće godine, što ga je 2009. godine dovelo najpre u Unikahu pa u Hapoel iz Jerusalima.

San da zaigra u NBA ligi ostvario mu se 2010. kada je postao član Sakramento Kingsa, ali popularni “Pu (Pooh)” nije pokazao da zavređuje taj status pošto je za prosečno nešto manje od 14 minuta po utakmici ubacivao svega četiri poena uz 2,5 asistencija.

Povratak u Španiju dogodio se već 2011. godine, u Huventudu se zadržao takođe svega jednu sezonu, posle čega je otputovao u Kinu, odnosno Šandong Lavove.

Predstojeći Evrobasket će biti prilika za njegovo prvo pojavljivanje u reprezentaciji Ukrajine, koju predvodi njegov zemljak Majk Fratelo i koji od 180 centimetara visokog plejmejkera očekuje da preuzme odgovornost i bude ključni igrač ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve