Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.08.2013.

01:20

Aksel Ervel - iznuđeni lider

Bez obzira na godine, nešto slabiju formu i hroničan problem sa povredom kolena, 30-godišnji krilni centar je i dalje prva zvezda reprezentacije Belgije.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Ervelov drži nekoliko rekorda u nacionalnom timu, postigao je 33 poena protiv Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EP 2009, dok je dva puta zabeležio po 16 skokova. Ipak, 2009. Belgija nije uspela da se plasira na Evrobasket, tako da se njegov izostanak iz tima koji se borio za vizu za Sloveniju pokazao kao uspešna taktika.

Ipak, završni turnir je nešto drugo, ekipi će biti veoma potrebno Ervelovo evroligaško iskustvo, igra lažne četvorke koja može bez problema da pogodi šut sa distance, uz lucidnost i snalažljivost pod obručima.

Ervel smatra da je ekipa već mnogo toga uradila samim plasmanom na EP, dok bi uspehom smatrao prolaz u drugu fazu takmičenja. Takođe u izjavi belgijskim medijima naveo je da je veoma srećan što mu se u poznim igračkim godinama otvara šansa da se pojavi na jednom velikom takmičenju.

Košarkaš izabran na draftu 2005. godine kao 52. pik od strane Denver Nagetsa od 2009. kada je napustio Real Madrid, nastupa za Bilbao Basket, u kojem je prošle sezone prosečno ubacivao nešto manje od osam poena uz 4,4 skoka za skoro 24 minuta po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve