Liga šampiona, polufinale

Došlo je vreme za završne duele u Ligi šampiona, a na programu su okršaji između nemačkih i španskih klubova, što je običaj proteklih sezona. Ovoga puta pažnja je neravnomerno raspoređena: čast Siudad Realu i HSV Hamburgu, koji imaju sjajne timove, ali mečevi Kila i Barselone su u svetu rukometa nešto posebno, nešto što je više od igre, jer ako u ovom sportu postoje sinonimi za kvalitet i atraktivnost, onda su to Kil i Barsa.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.04.2008.

13:27

Default images

Pre nego što se posvetimo analizi polufinala odmah treba napomenuti da je ovogodišnja Liga šampiona igrana po novoj formuli jer se posle takmičenja u 8 grupa sa po 4 tima nije prešlo na nokaut fazu nego su formirane 4 grupe sa po 4 ekipe, uz dvostruki bod sistem, a samo pobednici su išli dalje.

Nemci i Španci, ponovo

Opet ćemo u polufinalu imati nemačko-španske duele, s tim što su prošle godine igrali Kil – Portland San Antonio i Flensburg – Valjadolid, a kasnije smo imali teutonsko finale, u kome su Zebre osvojile trofej.

Kil je i jedini polufinalista koji je opet stigao do te faze. Za Barselonu i Siudad Real je prošle godine sve završeno u četvrfinalu (Barsa ispala od Flensburga, a SR od Portlanda), dok je HSV igrao u Kupu Kupova, koji je i osvojio, pobedivši u finalu Aragon.

Zanimljivo je napomenuti da se od 1993, kad je prvi put odigrana Liga šampiona, pa do danas, samo dva puta se dogodilo da pobede nemački timovi (pre Kila prošle godine to je ostvario Magdeburg 2001. godine), dok su Španci slavili čak 10 puta (Barselona šest puta i po jednom Siudad Real, Portland San Antonio, Irun Bidasoa i Teka Santander). Ove sezone su nemački i španski klubovi odigrali 10 mečeva i mnogo bolje su prošli Toreadori, koji su dobili 7 mečeva, jednom je bilo nerešeno, a Nemci imaju samo dva trijumfa.

Promena sistema takmičenja

Sistem sa drugom fazom takmičenja pokazao se zanimljivim, ali i napornim jer se igralo svakog vikenda dok su tokom nedelje ti timovi igrali prvenstvene okršaje. S obzirom na napore i najboljih igrača na Evropskom prvenstvu, nije slučajno što je ovaj kvartet stigao do polufinala, jer su to timovi sa velikim budžetima i imaju na svim pozicijama mnogo dobrih igrača, tako da su mnogo lakše nego neki drugi izdržavali takav ubitačni ritam.

O moći govori i pređeni put do ove završnice, jer su Kil i Siudad Real dobili po 11 mečeva, uz samo 1 poraz, Barsa koja je igrala kvalifikacije je u 14 mečeva ostvarila 12 pobeda uz 2 poraza dok je HSV uz 8 trijumfa imao 3 remija i jedan poraz, uz napomenu da su oni imali i najteže protivnike. To znači da je kvartet polufinalista zajedno u 50 utakmica ostvario skor od 42 pobede, 3 remija i 5 poraza, na šta ne treba ništa dodati.

Još da se osvrnemo na druge učesnike u fazi od 16 najboljih. Svako je završio tačno tamo gde se očekivalo. Čehovski Medvedi, Monpelje sa sjajnim Mladenom Bojinovićem, Svenborg Gudme, Pivovarna Laško (Aleksandar Stojanović), Pik Seged (trener Matić, Anđelković, Marjanac, Krivokapić, Puljezević) su vrlo dobri timovi, ali još uvek nemaju dovoljno daha da se suprostave timovima iz Bundeslige i ASOBAL.

Od svih timova van najjače dve lige cilju je najbliža bila Kroacija Osiguranje, koja je kao domaćin potukla Flensburg, HSV i Portland, ali su na strani izgubili sve utakmice i bar za sada je povratak na evropski tron prolongiran. Ako se sjajnom igračkom kadru priključi sledeće sezone Ivano Balić iz Portlanda (obeštećenje 800.000 evra), onda će se poklopiti poslednja kockica, i Zagrebaši kao nijedan drugi tim van najačih liga mogu da pomrse konce favoritima, jer kao domaćini pred 7.000 ljudi u Ledenoj dvorani Doma sportova jednostavno ne mogu da izgube.

U drugoj fazi su ispali Portland, Flensburg i Ademar Leon, a Portland se posebno mučio i od starta se videlo da tu nešto ne štima. U Flensburgu se očekuje veliko spremanje i već se zna da odlazi Lijevski, a dolaze Oskar Karlen i Lase Besen, dok će i u Portlandu biti dosta promena, jer oni mogu da osvoje trofej ove sezone samo u Kupu Kralja. Treba istaći sasvim dobro izdanje Gumersbaha u kome je briljirao Momir Ilić i ovu ekipu je delilo još jedno dobro poluvreme od plasmana među četiri najbolja.

Kil i Barsa - istorija

Sad da vidimo šta nas očekuje u okršaju titana Kila i Barse, koji se četvrti put sastaju u Ligi šampiona. Tradicija kaže: proći će Barsa, ali će izgubiti u Kilu. Tako je bilo u prethodna tri navrata, kada se (kao i sad) revanš uvek igrao u Blaugrani. U sezoni 1999/2000 slavni timovi sastali su se u finalu, u prvom meču bilo je 28:25 za Zebre, koje su zatim izgubile revanš 29:24 i trofej su uzeli Barufet, Masip, Ščepkin, Ortega, Gihosa i ostali.

Već u sledećoj sezoni se sastaju u polufinalu, kad Kil pobeđuje kao domaćin 28:24, ali gubi revanš 33:28, posle čega je Barsa izgubila finale od Portlanda. U sezoni 2004/2005 novi okršaji i to u četvrtfinalu. Kil dobija prvi meč 30:25, a Barsa revanš 33:27 i odlazi u finale gde pobeđuje Siudad Real.

Odmah upada u oči kakvi su to dueli bili jer je dva puta presuđivao samo jedan gol posle 120 minuta, a jednom je bilo dva razlike. Treba i ovog puta očekivati sličan scenario, odlučivaće nijanse, a svaka ekipa ima dodatni motiv.

Kil i Barsa – sezona

Kil je prošle godine osvojio triplu krunu kao prvi tim posle Barselone kome je to pošlo za rukom. Ali, Zebre sad hoće još nešto. Barsa je osvojila dve uzastopne triple krune 1997. i 1998, i sad se Kilu ukazuje šansa za takav podvig. Barsa sa druge strane nije osvojila Ligu šampiona od 2005, a prošle godine su bili četvrti u prvenstvu i uzeli ''samo'' Kup Kralja.

Kil je ove godine već osvojio domaći Kup (peti put) i trenutno su drugi u Bundesligi sa 46 bodova iz 26 mečeva, uz napomenu da prvi Flensburg ima bod i meč vipše, a HSV zaostaje za Kilom dva boda.

Barsu tek čeka finalni turnir Kupa Kralja, gde im je u četvrfinalu rival Aragon dok su utorak uveče imali samo lakši trening u ASOBAL, gde su sa pola gasa savladali Almeriju 42:29. Barsa posle 26 kola ima dva boda manje od Siudad Reala, sa kojim se sastaje u pretposlednjem, 29. kolu, tako da mečevima sa Kilom počinju dani odluke za Katalonce.

Kil – tim i taktika

Što se Kila tiče, sve se tu jako dobro zna. Zvonimir Serdarušić godinama sa ovom ekipom osvaja trofeje, a prošle godine je napokon došao i šlag zvani Liga šampiona. U odnosu na prošlu godinu je novo ime Čeh Filip Jiha, koji je imao mnogo problema sa povredama i nije ni igrao na finalnom turniru Kupa u Hamburgu (pred 12.800 gledalaca). Stare snage sa Omejeom, Karabatićem, Klajnom, Kavtičnikom, Andersonom, Levgrenom pokušavaju da zadrže trofej u Ostzehali, koja je za meč protiv Barse rasprodata za 25 minuta.

Markus Alm, snažni švedski pivot, najbolji je strelac Kila ove sezone u Ligi šampiona sa 71 golom i on je prvi izbor na toj na toj poziciji, a konkurent mu je Mostarac Igor Anić, koji ima francuski pasoš. Za Tjerija Omejea trener Barse Manuel Kadenas kaže da je među najboljima na svetu, a o kvalitetima levog beka Nikole Karabatića je suvišno trošiti reči. Francuski reprezentativac je već osvojio dve Lige šampiona sa Monpeljeom i Kilom, a sad želi treću. Nikola je do sad postigao 58 golova ove sezone, a u finalu Kupa je uz pomoć Kavtičnika potopio HSV, potvrdivši sjajnu formu.

Karabatiću je 24. rođendan 11. aprila, dva dana pred revanš u Blaugrani. U izjavama pred meč on je istakao da kao i svi respektuje Barsu i smatra da će sve biti neizvesno do poslednjih trenutaka revanša. Sa njim se slažu i brojni Šveđani u Kilu (uz Alma tu su veteran Stefan Levgren, koji je ideolog igre, odlični desni bek Kim Anderson, 46 golova u LŠ, i levo krilo Lundstrem).

Kil je super jak i sa brzim igračima kao što su levo krilo Dominik Klajn, (44 gola u LŠ) i desno krilo Slovenac Vid Kavtičnik. Tu je i provereni desni bek Kristijan Cajc, a na istoj poziciji je i Norvežanin Torge Lund koji je stigao prošlog leta. Kad ovom dodamo Austrijanca Silađija, drugog golmana Andersona i mladog debitanta Vesiga, to je kadar sa kojim će Zebre jurišati na Barsu.

Serdarušić godinama tempira formu svog tima za presudni deo godine, a suparnik Kadenas je izjavio da ceni Nokino iskustvo i taktiku koja se zasniva na brzoj igri, ali ističe i lukavost Levgrena koji zna da hladne glave umiri igru kad je to potrebno.

Barsa – tim i taktika

Što se Kadenasa tiče, dugogodišnji trener Ademara je prvu godinu na klupi Barse, a rad u katalonskom klubu donosi pritisak, jer su za veliki klub samo trofeji uspeh. Sad se odlučuje o svemu i zato su igrači potpuno spremni. Prvi golman je sjajni Danac Kasper Vit, a konkurenti su mu poslednji mohikanac iz slavnih dana David Barufet i Hrvat Venio Losert.

Iker Romero je prvi strelac ASOBAL, a u Ligi šampiona je ove sezone dao 74 gola. Izuzetan rukometaš koji će, nadaju se navijači Barse, imati svoj dan i predvoditi drugove do pobede. Na crti je Danac Jesper Nedesbe (48 golova u LŠ) i njegova alternativa je provereni Ruben Garabaja, koji je prošle sezone sa Valjadolidom došao do polufinala.

Uprkos tome je od januara u timu i 42-godišnji Andrej Ščepkin, koji je bio u Kilu prošle godine, a sad je licenciran za Barsu ako zatreba. Naš Petar Nenadić je od 30. januara u kadru i u četiri meča u Ligi šampiona dao je 16 golova. Za njega radi vreme, jer u junu puni 22 godine, tako da će u burnim mečevima sa Kilom steći još jedno dragoceno iskustvo kao budući lider reprezentacije Srbije.

Od bekova su u Barsi i Francuz Žerom Fernandez, Mađar Laslo Nađ, koji posle nezgodne povrede na početku sezone igra sve bolje, i rutiner Demetrio Lozano, koji je nekad nastupao za Kil. Argentinac Erik Gul, koji je stigao kao pojačanje iz Valjadolida, potpuno je u drugom planu i retko igra, dok Šveđanin Jonas Larholm ima malo veću minutažu.

Na krilnim pozijama se ne zna ko je bolji, jer su tu Huanin Garsija Lorensana i Albert Rokas (46 golova u LŠ), ali treba istaći i dvojicu mladih konkurenata – Tomasa Gonsalesa i Kristijana Ugaldea – koji sve češće dobijaju šansu.

Kvalitet je ujednačen, odlučivaće svaka sitnica, možda i jedna lopta. Prognozu je nezahvalno davati, a čeka nas sjajan rukomet, to je sigurno, jer oba tima igraju brzo, moderno i zaista atomski.

Siudad Real – HSV

Pomalo nepravedno u senci je drugo polufinale, koje igraju Siudad Real i HSV. Naravno da je reč o odlučnim timovima, ali ipak treba reći da je Siudad Real osnovan 1981, a HSV tek 1999. godine. Ovi timovi su u kratkom roku izrasli u gigante i rezultati se vide.

Siudad Real je već osvojio dve titule u ASOBAL (2004, 2007), Kup Kralja (2003), bili su evropski šampioni 2006. i vicešampioni 2005, osvajači Siti Kupa i dva puta Kupa Kupova. Prošle godine su osvojili ASOBAL sa samo jednim porazom, a ove sezone su već doživeli dva, ali i dalje imaju dva boda više od Barse. U poslednjem meču pred okršaj sa HSV pobedili su Toreviehu sa 35:31 u gostima i sad su okrenutu duelu sa Nemcima.

U pitanju je pravi tim snova, ali već se događalo ove sezone da im treba malo više vremena da sruše rivala. Oni pobeđuju, ali ne zaboravimo da je malo nedostajalo da u poslednjem meču druge faze ispadnu od Gumersbaha, koji ih je umalo iznenadio u Areni Kihote i da nije bilo Arpada Šterbika i promašaja Nemaca sa sedam metara ko zna šta bi se desilo na kraju. Ovako, Talant Dušebajev u miru sprema taktiku, što je lako sa fantastičnim igračima.

Siudad Real – tim i taktika

Udarni tandem Slovenac Sergej Rutenka i Islanđanin Olafur Stefanson je najefikasniji u timu ove sezone u LŠ sa 65, odnosno 64 gola, dok je odlični Alberto Entrerios dao 42. Uz Šterbika je na golu čuveni Ombrados i u tom segmentu Siudad Real ima apsolutnu prednost u osnosu na HSV, koji nema takav tandem između stativa.

U timu su još dva Slovenca – Aleš Pajović, koji po dolasku iz Kila zimus iznosi veliki teret u odbrani i srednji bek Urož Žorman. Specijalista za odbranu je čuveni francuski kavgadžija Didije Dinar, zajedno sa Viran Morosom, a na crti su odlični Torsten Laen i veteran Roberto Urios, koji na Talantovu žalost praktično posle svakog drugog meča posećuju lekare zbog povrede ramena, pa Danac nekad nema dostojnu zamenu.

Ko je Petar Metlićić ne mora da se priča, a mnogi smatraju da Šveđanin Jonas Kalman treba da igra još bolje. Ovom treba dodati Garsiju Paronda i Davida Kamaru i eto tima koji je poput kaznene ekspedicije. Budžet je ogroman, tim skup i čekaju se trofeji koje je obećao Talant.

Stručnjaci smatraju da individulani kvaliteti Stefansona, Metličića i Rutenke ipak stavljaju tas na vagi na stranu Siudad Reala i sa tim se treba složiti, ali iz lučkog grada na severu Nemačke stiže opasni rival koji nema šta da uzgubi.

HSV – tim i taktika

Kad je na čelo HSV 2002. došao sposobni predsednik, vlasnik i finansijer Andres Rudolf, sve je krenulo napred i HSV je za tili čas uzeo dva Super Kupa Nemačke, nacionalni kup 2006. i Kup kupova 2007. Ove sezone su poklekli u finalu Kupa od Kila, u ligi se bore za titulu, a u Ligi šampiona su od svih polufinalista prešli najteži put. Upali su u grupu smrti sa Portlandom, Flensburgom i Kroacijom Osiguranje i posle šest iscpljujućih mečeva, u kojima nikog nisu pobedili sa više od tri razlike, stigli su do okršaja sa Siudad Realom, koji je realno imao dosta lakše protivnike u drugoj fazi.

HSV nema šta da izgubi u ovom dvomeču, a može mnogo da dobije. Paskal Hens, drugi strelac HSV u Ligi šampiona (57 golova) pred ove duele podseća na kvalitet timova koji su pobeđeni i ujedno smatra da njegova ekipa zna kako treba sa Špancima, jer su prošle godine u finalu Kupa kupova pobedili Ademar Leon, dok su u dva meča sa Portalndom ostvarili pobedu i remi.

Trener Martin Švalb i asistent Goran Stojanović imali su ove sezone mnogo glavobolja zbog povreda, ali u timu je sjajan duh zajedništva da se sve prebrodi. Pravi šok je usledio posle Evropskog prvenstva, kad je ustanovljeno da Oleg Veliki opet ima rak, a na tu strašnu vest su se nadovezale povrede reprezentativaca Torstena Jansena, Štefana Šredera kao i Matijasa Flora.

Sva trojica su propustila Kup i nisu igrala u poslednjem prvenstvenom meču u sredu, kad je HSV pobedio Balingen 36:25. Zbog toga je angažovan Hajko Grim, koji može da igra na pozicijama beka i krila, a Jurecki je otišao u Libeke.

U timu su uz Hensa i vrhunski rukometaši kao Korejac Jun, koji igra desnog beka, Francuzi Gijom (srednji bek, bio takođe povređen) i Bertran Žil (pivot), Poljak Kžištof Lijevski, desno krilo Danac Lindberg, pivoti Rus Torgovanov i Švajcarac Uršić, levi bek Souza i reprezentativni golman Biter kome je podrška Šveđanin Sundtsrem.

Na papiru su slabiji od Španaca, ali ne pobeđuje uvek bolji. HSV planira da ostane godinama u vrhu i već se zna da će sledeće sezone za njih igrati Marsin Lijevski iz Flensburga koji se tako pridružuje bratu, a 2009. iz istog kluba stiže Blaženko Lacković. Ambicije su jasne i sad ostaje da se vidi kako će se borbeni HSV suprostaviti Siudad Realu u prvim duelima ovih timova na evro sceni. Liga šampiona – polufinale
6. april: Siudad Real (Španija) – HSV Hamburg (Nemačka)
11. april: HSV – Siudad Real
6. april: Kil (Nemačka) – Barselona (Španija)
13. april: Barselona – Kil

Druga faza takmičenja

Grupa 1
1. Kil 6 5 0 1 191:160 10
2. Čehovski Medvedi 6 3 0 3 183:176 6
3. Ademar Leon 6 3 0 3 173:171 6
4. Ivri 6 1 0 5 173:213 2

Grupa 2
1. Siudad Real 6 5 0 1 167:148 10
2. Gumersbah 6 3 0 3 179:170 6
3. Monpelje 6 3 0 3 175:179 6
4. Gorenje 6 1 0 5 156:180 2

Grupa 3
1. HSV Hamburg 6 3 2 1 187:180 8
2. Portland San Antonio 6 2 2 2 179:172 6
3. Kroacija Osiguranje 6 3 0 3 170:177 6
4. Flensburg 6 1 2 3 176:183 4

Grupa 4
1. Barselona 6 4 0 2 194:174 8
2. Svendborg Gudme 6 3 1 2 184:184 7
3. Pik Seged 6 3 0 3 169:176 6
4. Pivovarna Laško 6 1 1 4 172:185 3

Rezultati Kila

Domaćin
Čehovski Medvedi 28:25
Ivri 36:30
Ademar Leon 32:26
Hamarbi 37:28
Monpelje 32:24
Konstanca 38:24

Gost
Ivri 35:29
Ademar Leon 24:28
Čehovski Medvedi 32:26
Monpelje 34:32
Konstanca 29:25
Hamarbi 40:36

Rezultati Barselone

Domaćini
Pivovarna Laško 39:28
Svendborg Gudme 29:24
Pik Seged 28:32
Zarja 34:27
Ivri 34:26
Banjik Karvina 43:25
Braga 37:28

Gosti
Svendborg Gudme 33:35
Pik Seged 33:28
Pivovarna Laško 32:27
Banjik Karvina 35:20
Ivri 29:27
Zarja 31:30
Braga 28:26

Rezultati Siudad Reala

Domaćin
Monpelje 27:24
Gorenje 30:24
Gumersbah 25:23
Zaglebje Lubin 40:25
Flensburg 29:24
Dramen 44:35

Gost
Gorenje 31:22
Gumersbah 28:27
Monpelje 26:28
Flensburg 34:26
Dramen 29:23
Zaglebje Lubin 37:20

Rezultati HSV Hamburga

Domaćini
Kroacija Osiguranje 32:29
Portland San Antonio 32:29
Flensburg 32:30
Viborg 35:26
Čehovski Medvedi 32:32
Zaporožje 38:23

Gosti
Flensburg 33:33
Kroacija Osiguranje 26:27
Portland San Antonio 32:32
Čehovski Medvedi 29:26
Zaporožje 28:24
Viborg 30:28

Top 10 strelaca Lige šampiona
1. Kiril Lazarov (Kroacija Osiguranje) 95
2. Kjung-Šin Jun (HSV) 79
3. Mladen Bojinović (Monpelje) 78
4. Luk Abalo (Ivri) 74
4. Iker Romero (Barselona) 74
6. Lase Svan Hansen (Svendborg Gudme) 73
6. Kristijan Malmagro (Portland) 73
8. Markus Alm (Kil) 71
8. Eduard Kokšarov (Pivovarna Laško) 71
8. Martin Stranovski (Ademar Leon) 71

Da li ste znaIi?

Kjung-Šin Jun
Barselona je u meču 6. kola druge faze takmičenja izgubila takmičarski nevažan meč protiv Segeda 32:28, a igrali su uglavnom rezervisti. Oni su dozvolili da se sruši nepobedivost Barse u dvorani Blaugrana u Ligi šampiona posle čak 11 godina. Pre Segeda je poslednji tim koji je slavio u prestonici Katalonije bila je slovenačka Pivovarna Laško, koja je 1997. pobedila Barsu sa 26:22.

Albertu Rokasu, rukometašu Barselone, ukazuje se jedinstvena prilika da osvoji treći trofej sa isto toliko timova. Sjajno krilo je bilo član šampionskog tima Portlanda u ASOBAL, a sa Valjadolidom je osvojio Kup Kupova. Sa reprezentacijom Španije bio je svetski prvak u Egiptu 2005. i sad ostaje još Liga šampiona.

Korejac Kjung-Šin Jun, igrač HSV, još uvek nema trofej kad su u pitanju nemačko prvenstvo i Kup. Ovaj 2,04 visoki bek je od 1996. do 2006. igrao za Gumersbah, a od leta 2006. je u HSV. Do sad je postigao 2867 golova, što je najviše u 31 godini postojanja Bundeslige, a nedavno je bio najrazočaraniji kad je propustio priliku da osvoji Kup jer je HSV u finalu izgubio od Kila sa 32:29. S obzirom da se odmah po završetku sezone vraća u Južnu Koreju i okončava karijeru u Nemačkoj, ostala mu je još šansa da bude prvak sa HSV što neće biti lako. Prošle godine je sa HSV osvojio Kup Kupova, sad može i Ligu šampiona, ali vrlo je moguće da će fenomenalni rukometaš otići iz Nemačke bez domaćeg trofeja. Kup Kupova – polufinale
5. april: Rajn-Nekar Leven (Nemačka) – Valjadolid (Španija – Milosavljević)
12. april: Valjadolid – Rajn-Nekar Leven
6. april: Šafhauzen (Švajcarska) – Vesprem (Mađarska – Vujin, Lapčević, Perić, Šešum, Eklemović)
12. april: Vesprem – Šafhauzen

Četvrtfinale
Rajn-Nekar Leven – Magdeburg (Nemačka) 28:26, 31:29
Kolding (Danska) – Vesprem 29:31, 27:31
Zaporožje (Ukrajina) – Šafhauzen 23:21, 24:29
Zarja (Rusija) – Valjadolid 25:36, 25:39

Kup IHF – polufinale
5. april: Cimos Koper (Slovenija – Kojić) – FCK Honbol (Danska)
12. april: FCK Honbol – Cimos Koper
5. april: Aragon (Španija – Krivokapić, Stanković) – Nordhorn (Nemačka - Stojković)
13. april: Nordhorn – Aragon

Četvrtfinale
Nordhorn – Portovik Južnji (Ukrajina) 39:32, 33:28
Dankerk (Francuska) – FCK Honbol 24:34, 26:37
Šamberi (Francuska) – Aragon 33:30, 27:31
Metalurg (Makedonija) – Cimos Koper 27:24, 19:31

Čelendž Kup – polufinale
5. april: Hard (Austrija) – Pfadi Vintertur (Švajcarska)
12. april: Pfadi Vintertur – Hard
6. april: Benfika (Portugal) – Rešica (Rumunija – Butulija, Kovaćević, Pašić)
13. april: Rešica – Benfika

Četvrtfinale
Minsk (Belorusija) – Rešica 29:31, 33:45
Hard – Sloga Doboj (BIH) 32:24, 24:31
Benfika – Poli Temišvar (Rumunija) 32:22, 22:21
Pfadi Vintertur – Glogov (Poljska) 33:23, 26:30

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: