Gerić: "U finalu mi i Rusi"

Finale Indesit lige šampiona za muškarce biće ujedno i proba nove hale "Ledena palata" u kojoj će se igrati Evropsko prvenstvo septembra ove godine u Moskvi.

Izvor: B92

Petak, 30.03.2007.

17:01

Default images

Prvi će priliku da opipaju tarafleks imati četiri najbolja kluba starog Kontinenta: Lube Mačerata, Fridrihshafen, domaćin Dinamo i francuski Tur.

Sve ekipe već su učestvovale na završnim turnirima Lige šampiona. Za razliku od Lubea iz Mačerate i francuskog Tura, nemački Fridrihshafen i domaćin Dinamo nikada nisu osvojili titulu najboljeg u Evropi. Zapravo, nisu stigli ni do finalne utakmice.

U popodnevnom meču polufinalna sastaju se Lube i trenutno prvoplasirane ekipa u Nemačkoj. Iako tek 11. u domaćem prvenstvu Italijani važi za favorita ne samo u ovom meču već i za osvajanje turnira.

"Liga šampiona nam je jedina nada. Samo tako možemo da izvučemo sezonu, pošto od plej-ofa u prvenstvu nema ništa ove sezone", kaže za B92 jedan od trojice igrača iz Srbije u Lubeu Andrija Gerić.

Osim želje za trofejom nadu Lubeu daje i iskustvo. Naime, čak četvorica igrača bila su deo tima koji je 2002 osvojio do sada jedini trofej Lige šampiona. Osim Gerića, koji je u finalu doneo odlučujući poen, pre pet godina igrali su još kapiten Ivan Miljković, Alekandar Paparoni i Mirko Korsano.

Gerić je optimista i smatra da Lube može lako do finala ako zaustavi servis protivnika.
"Jako puno polažu na servis. Svih šest servira iz sve snage. Pa ako uđe onda mogu da dobiju bilo koga, poput Treviza u polufinalu, ako ne, onda ništa. Ako uspemo da smirimo servis biće odlično, ali ako naprave 20 asova teško nama. Onda mogu da pobede svakog".

Otežavajuća okolnost za Lube biće činjenica da se finalni turnir igra loptama koje su veće i teže nego one koje se koriste u italijanskom šampionatu.

"Razlika u loptama. Mikasa lopte sa kojima se igra u Evropi su veće i teže nego što je to u italijanskom prenstvu. Na to se žalilo mnogo klubova u Italiji ali ništa. Federacija je uzela pare i gotovo. No nećemo da kukamo".

U nemačkom timu nema izrazitih zvezda. Osim trenera Mukuleskog, koji već godinama vodi ekipu, izdvaja se korektor Šops, za koga Gerić tvrdi da je dobar ali ne i vanserijski igrač.

"Dobari su još Čeh Tihaček i Slovak Hupka koji je igrao u drugoj ligi Italije, kada ga je 'pronašao' trener Mikuleski i napravio igrača od njega. U svakom slučaju reč je o ukomponovanoj ekipi, ali mislim da smo mi mnogo kvalitetniji od njih, naročito u bloku i napadu".

Lube će Fridrishafenu biti treći italijanski protivnik u Ligi šampiona ove sezone. Osim Treviza, koji su izbacili u prošloj rundi, odigrali su još 3:0 i 0:3 protiv Kunea.Takođe tukli su Vojvodinu dva puta ove sezone.
U drugom susretu Dinamo pred svojim navijačima dočekuje francuski Tur, za koji nastupa Slobodan Boškan. Francuzi se nalaze na petom mestu u domaćem šampionatu, a ove godine već su igrali sa jednom ruskom ekipom. Na svom terenu savladali su Lokomotivu Belgorod sa maksmalnih 3:0, dok su revanšu izgubili sa minimalnih 3:2. U četvrtfinalu savladana je Maljorka.

"Tur je imao nesreću kada je na početku sezone izgubio korektora. Zbog toga se muče cele godine. Ipak, pokazali su kvalitet i zasluženo su ušli u F4", kaže Gerić.

Rusi su trenutno prvi u domaćem prvenstvu i očekuju da pred svojom publikom naprave znatno bolji plasman nego prošle godine kada su na fajanl foru u Rimu zauzeli četvrto mesto.

"Sve vreme se provlači da Dinamo uzima LŠ. Ali to možeda bude i teret za njih. Imaće i presiju, jer igraju pred svojom publikom. Takođe ne treba zaboraviti da kada je gusto kod Rusa je sve moguće. Znaju da padnu. Ipak, prema kvalitetu i prikazanom ove sezone očekujem nas i Ruse u finalu".

A u finalu sve je moguće:

"Igrao sam dva puta. Sa Lubeom sam uzeo trofej a sa Vojvodinom ne. U karijeri malo puta imaš priliku da igraš F4 tako da to treba da se iskoristi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: