3.kolo Frikom YUBA lige bez iznenadjenja

U Podgorici nastavljaju da "delju" timove slabijeg kvaliteta. Ovoga puta zrtve su putovale ( cak ) iz Leskovca, a o resenosti Zdravlja da "ostave srce na parketu" najbolje govori podatak da najbolji igrac Mitic nije ni igrao ( stvarno mu ne treba da se 40 minuta rve sa Milojevicem ili Brownom ...uostalom, nije li sledece kolo i utakmica protiv Spartaka mnogo vaznija i realnija prilika za pobedu ). Bez njega nema igre, nema ni najave resenja u napadu. Za pohvalu je zelja Buducnosti da igra svih 40 minuta. Malo "nemackog" mentaliteta nikad nije na odmet.

Izvor: Specijalno za B92, pomocni trener KK Partizan Mobtel, Aleksandar Dzikic

Ponedeljak, 21.10.2002.

10:54

Default images

Sloga ce morati da ceka drugu priliku da se obraduje. Posle dobre partije u proslom kolu protiv crno-belih ( ili lose igre gostiju ? ), doslo je gostovanje protiv OKK Beograda, takodje tima bez pobede, koji je derbi zacelja cekao posle solidnog izdanja protiv Zvezde. Nista vaznije , kada se tim bori za opstanak, od realnog sagledavanja mogucnosti i planiranja napora. Verovatno sam to vise puta napisao - od "gorenja" protiv boljih nema koristi. Ostaju samo umor i ono "ma malo nam je falilo".

U Subotici je i Lovcen dosao do prve pobede. Cetinjanima izgleda prija kada se zna ko igra , a ko ne. Ovoga puta za pobedu je "radilo" sest igraca, ali je to bilo vise nego dovoljno. Lider je, a ko drugi, Carapic. I realizatorski i organizaciono, ovaj povratnik ( duga pauza zbog povreda kolena ) je pravi nadomestaj Jeretina i Koljevica, proslogodisnjeg playmaker tandema, i zaista ocekujem jos bolje partije ove ekipe, kada se oporave i zaigraju Tosic i Ivanovic.

Domacin daleko od pobede, ni blizu partija sa samog starta sezone. Suput najbolji, ili bolje receno jedini dobar.

Hemofarm je morao da dobije, Lavovi, recimo, nisu morali, ali bi im "bas prijalo" da su pobedili. Kada se mora, sve je tesko, pa je bilo iluzorno ocekivati lepu i ne znam kako kvalitetnu partiju u Vrscu. No, kako to tokom lige najcecse biva - uglavnom se vecina svega zaboravlja, vazni su bodovi.

Domacin je uveliko promenio "izgled" u odnosu na pocetak sezone - na trojci je Campbell ( Materica nije bilo u ekipi ), na cetvorci Topic. Nesumljiv boljitak za Lukajica, ali ipak trebace vremena da se pridoslice naviknu na nacin rada i hijerarhiju u timu. Sigurno je da dovodjenje dva napadacki orjentisana igraca pokazuje zelju da se Bogavac rastereti u napadu, da se poeni podele na vise igraca. Uvek je problem kako ce "domoroci" primiti "dosljake", ali to je vec Lukajicev posao, a on je sigurno iskusan i kadar za tako nesto.

Lavovi su se pojacali ( takodje ) ali mladicima koji nisu za FMP, barem ne u ovom trenutku. Uglavnom, i Pantic i Mandic su bili starteri, ali se koncepcija , naravno, ne menja - Mikan Grusanovic. Raspored je bio protiv Lavova, bice dobrih partija.

Partizan se vratio iz Moskve u cetvrtak popodne, nekako preneo -36 preko carine ( bili su duhovitiji nego obicno), spakovao taj tovar, i nastavio dalje. Ovoga puta "dalje" je bila Vojvodina, koja je u Beograd dosla posle nekoliko poraza u zavrsnim minutima meceva, naravno rasterecena i opustena, svesna cinjenice da "protivnik je taj koji mora".

Partizan je bio u grcu, medju najlaksim stvarima na svetu svakako nije zaboravljanje slabih utakmica, narocito kad se ima mlad i bez iskustva tim.Krstic ponovo na parketu, ali vidno rezervisan prema explozivnim pokretima.

Individualne kvalitete i prednosti Partizana, Vojvodina je pokusala da ponisti , vec prikazanim, zonskim presingom sa opcijom udvajanja, i prelaskom u zonsku odbranu u zoni suta. Nista ne znam kako novo, ali dovoljno da se crnobeli izbace iz ritma i da odstupe od igre centara, suprotno njihovim dosadasnjim navikama u igri protiv zonskih odbrana. Umesto blize, Partizan je igrao dalje od kosa.
Vojvodina je u napadu igrala ono sto najbolje poznaje - "klackalica" u sporom ritmu i koriscenje pick-n-rolla sa 4 spoljna igraca ( Vuleta je lazna cetvorka ), sto je rasirilo odbranu domacina i dovelo do dobrog broja otvorenih suteva. Vuleta nije promasivao u prvih 20 minuta, u nastavku samo 2 poena. S druge strane, nije bilo igre blize kosu,koja bi kaznjavala koncepciju gostiju ( 4 mala, 1 veliki ), ponovo je Partizan sutirao spolja ( doduse, bolje nego u Moskvi ).Prednost u visini je dovela do bolje igre u skoku, tako da je Partizan imao cak 41 skok, sto je mozda i bilo presudno.

Kraj je doneo neizvesnu zavrsnicu, u kojoj je Vojvodina, opet, izgubila. Muta Nikolic kaze da se to vec desavalo vise puta ove sezone. Mozda srecom, ali Partizan je ostao neporazen. Canak najubedljiviji, fale poeni stranca Okonora ( opet bez poena, sa dva skoka i dve asistencije ), Ostojic standardan. Vujanic ocigledno ne na nivou proslogodisnjih partija, ALI NA MNOGO VISEM NIVOU NEGO NA POCETKU PROSLE SEZONE.

Derbi je igran u Zelezniku, FMP je dobio Crvenu Zvezdu u mecu punom obrta. U predgradju nista novo - opet se sve vrti oko tandema Askrabic - Nikolic, a ove sezone cemo, izgleda , gledati TRIO, jer je ocigledno da se odlicno razumeju sa pridoslicom Freemanom, igracem nesumljivog kvaliteta, potvrdjenog u Evroligi.

Obe ekipe su "nove", puno novih igraca i puno igraca koji po prvi put igraju zajedno. Uigrane akcije i resavanja situacija cemo imati prilike da gledamo, ali nesto kasnije. Opet ponavljam - treba vremena i strpljenja.

U Zvezdi sigurno nisu zadovoljni igrom crnog organizatora Penna, Jeretin je pruzio najbolju partiju u novom klubu. Dozet najubedljiviji, narocito u prvom poluvremenu, ili jos tacnije - pre one lopte koju je u kontranapadu poklonio protivniku, u momentu Zvezdine prednosti. Posle toga, problemi sa penalima i ocigledna dekocentracija. Sa njim na parketu bi desavanja bila drugacija, ali ne znam da li bi i to bilo dovoljno za pobedu.

U Zelezniku se cekaju bolje partije povratnika Petrovica, do tada sasvim solidan posao radi Bratic, kao i Plisnic, treci centar u rotaciji. Rus je i dalje na klupi.

Kako god, iz prvog meca pretendenata na najvisi plasman, FMP je izasao neporazen, opravdavaju se ocekivanja da je to tim koji bi morao najvise da postigne ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: