Nova vest
Fudbal

Petak, 06.07.2018.

22:03

Dominacija – šampion sveta će biti iz Evrope!

Posle pobede Belgije nad Brazilom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji postalo je poznato da će šampion sveta za 2018. godinu biti neka od selekcija iz Evrope.

Izvor: LN

Autor: LN

Dominacija – šampion sveta će biti iz Evrope!
Photo by Jasper Juinen/Getty Images

Pre početka četvrtfinalnih duela, brojali smo šest evropskih (Francuska, Belgija, Rusija, Hrvatska, Engleska, Švedska) i dve južnoameričke reprezentacije (Urugvaj, Brazil).

Ipak, pošto je Francuska izbacila Urugvaj, a u drugom meču dana Belgija nadigrala Brazil, pre poznavanja svih polufinalnih parova poznato je jedno – šampion sveta doći će nam iz Evrope.

Prvo polufinale čine Francuska i Belgija, dok će se drugo znati nakon što Švedska i Engleska, tj. Rusija i Hrvatska odigraju svoje duele.

Uspeh Evropljana ne bi trebalo da čudi javnost, jer su reprezentacije sa tog kontinenta uvek bile dominantne i uvelikom broju slučajeva osvajale Mundijale, ili barem dolazile do velikih finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve